Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ ΝΕΩΝ

Νέοι από την Πάχνη επισκέφτηκαν την Κωνσταντινούπολη
4
50 νέοι από το χωριό Πάχνη της ορεινής περιοχής της Ξάνθης, επισκέφτηκαν την Κωνσταντινούπολη.
50 νέοι που σπουδάζουν στην Ξάνθη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, επισκέφτηκαν ιστορικά και τουριστικά μνημεία της Κωνσταντινούπολης.
Οι νέοι, μεγάλο μέρος των οποίων πήγαιναν για πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη επέστρεψαν σχεδόν μαγεμένοι και ανέφεραν πως με ανυπομονησία αναμένουν την επανάληψη της επίσκεψης.

Το ταξίδι αυτό για τους νέους της Πάχνης οργανώθηκε από τον μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και από τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης. Η ομάδα από την Πάχνη που με επικεφαλής τον καταγόμενο από την Πάχνη Μπουλέντ Χατζή Σαλίχ και τους διοικούντες της ΤΕΞ Χιλιμιέ Σαίρ και Αϊσέλ Χόμκο, επισκέφτηκαν την Κωνσταντινούπολη, όπου επί τρεις μέρες είχαν την ευκαιρία να δούνε τις ιστορικές ομορφιές της Κωνσταντινούπολης. Οι Δυτικοθρακιώτες νέοι επισκέφτηκαν το παλάτι Ντολμάμπαχτσέ, το Μινιατούρκ, το μουσείο Πανόραμα-1453, το μουσείο Αεροπορίας, την Σκεπαστή Αγορά, το Ακουάριουμ, το τζαμί Σουλταναχμέτ και το πολεμικό μουσείο. Οι Παχνιώτες νέοι συναντήθηκαν επίσης με τον Τανέρ Μουσταφάογλου-πρόεδρο του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης και άλλους διοικούντες του συλλόγου. Η δυτικοθρακιώτικη επιτροπή επισκέφτηκε τον δήμο του Σουλτάνγκαζί και μετείχε σε γεύμα που παρέθεσε ο δήμος.
Οι Παχνιώτες νέοι έκαναν τον γύρο του Βοσπόρου και μετά αποχώρησαν από την Κωνσταντινούπολη.

Εφ. Μιλλέτ 10/1/2014
http://tourkikanea.gr/2014/01/pasevik-3/
http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...