σχόλιο Γ.Θ : Όταν πρόκειται για τζαμί και τουρκο-κτίσματα τα ελληνόφωνα
ανθρωπάκια του κοινοβουλίου θα σκιστούν να βρουν λεφτά να το
αναστηλώσουν και ας είναι χρεωκοπημένο το κρατίδιο. Όταν πρόκειται για
Εκκλησία που χρειάζεται αναστήλωση οι ίδιοι αυτοί ευαισθητούληδες της
πολιτιστικής κληρονομιάς το βουλώνουν εκτελώντας πειθήνια τις εντολές
των μασονικών στοών στις οποίες ανήκουν.
Επιστροφή στην εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας με βήμα ταχύ χάρη σε μια κυβέρνηση που έχει υποσχεθεί στον Ρ. Τ. Ερντογάν να ανοίξει όλα τα ισλαμικά τεμένη.
Έτσι, με δαπάνη πάνω από ενός εκατομμυρίου ευρώ άνοιξε το Ζινζιρλί τζαμί στις Σέρρες, ένα κτίσμα της οθωμανικής σχολής Σινάν, που διέπρεψε στην οθωμανική αυτοκρατορία, για τα αρχιτεκτονικά της σχέδια.
Το τζαμί το οποίο πλέον είναι απόλυτα λειτουργικό και θα χρησιμοποιείται για ισλαμικό προσκύνημα συντελώντας στην ισλαμοποίηση και της Α. Μακεδονίας (η Καβάλα θεωρείται πλέον κάτι σαν μουσουλμανική επαρχία…).
Ενώ λοιπόν στην Αθήνα καμιά κατασκευαστική δεν τολμά να αναλάβει την ανέγερση του τζαμιού, έχει βρεθεί άλλο κόλπο: Να αναστηλώνονται τα παλιά τζαμιά, δήθεν για ανάδειξη της “πολιτιστικής κληρονομιάς”. Της πολιτιστικής κληρονομιάς, ποιων; Των Τούρκων κατακτητών;
Το άνοιγμα του ιστορικού ανακαινισμένου μνημείου έγινε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα … 100 χρόνια της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών. Προφανώς για να τιμηθούν οι Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να απελευθερωθούν οι Σέρρες!
Το επιβλητικό τζαμί, με τη μοναδική του αρχιτεκτονική, ζητήθηκε πριν από δυο χρόνια, τον Ιανουάριο του 2011, από το Σύλλογο Θρησκευτικών Λειτουργών Τεµένων Δυτικής Θράκης, για την τέλεση µουσουλμανικής προσευχής (ναµάζι), αίτημα που κατατέθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού που απάντησε τότε αρνητικά, λόγω των εργασιών ανακαίνισης που βρίσκονταν σε εξέλιξη.
Πλέον όμως είναι στην διάθεσή τους…
Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κατά την επίσκεψή της στο τέμενος Ζινζιρλί τόνισε ότι “η ελληνική πολιτεία είναι υποχρεωμένη από το θεσμικό της πλαίσιο να προστατεύει, να συντηρεί και να αναδεικνύει τα μνημεία όλων των ιστορικών περιόδων σε όλη την επικράτεια, επιπλέον. Η αποκατάσταση των μνημείων δημιουργεί βασικές προϋποθέσεις αναπτυξιακές για κάθε τόπο”.
Μήπως θα έπρεπε πρώτα να ανακαινίσουν μερικές δεκάδες βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια και να χρηματοδοτήσουν τις έρευνας για τις ανασκαφές ανά την Ελλάδα που έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης κονδυλίων;
Ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος που αυτοπροσδιορίζεται και της “πατριωτικής παράταξης”, τι λέει;
Πηγή: makeleio.gr
http://elladanea.gr