Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Νέα αιματοχυσία στην Αίγυπτο!


Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, κατά την επιχείρηση των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας για τη διάλυση των συγκεντρώσεων των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι σε δύο πλατείες του Καΐρου, μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων. Για 25 με 30 νεκρούς κάνουν λόγο οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.
Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν την επιχείρηση εκκαθάρισης των δύο πλατειών που βρίσκονται συγκεντρωμένοι οπαδοί του Μόρσι στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Στρατιωτικό ελικόπτερο πετά επάνω από την πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια που βρίσκεται το τέμενος, ενώ σύννεφα καπνού από τα δακρυγόνα έχουν καλύψει την περιοχή.

Το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας λαμβάνουν όλα τα «αναγκαία μέτρα» για να διαλυθούν οι καταλήψεις.

Πρόσθεσε ότι προσφέρει «ασφαλή έξοδο» για τους διαδηλωτές που θέλουν να φύγουν, και ότι δεν θα καταδιωχθεί κανείς από αυτούς εκτός από αυτούς που καταζητούνται από την κατηγορούσα αρχή».

Το υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί «να μην χυθεί αιγυπτιακό αίμα» προσθέτει η ανακοίνωση.

Οι ισλαμιστές διαδηλωτές είχαν στρατοπεδεύσει έξω από το τζαμί της Ραμπάα αλ-Ανταουίγια και την πλατεία Νάντα για τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Περισσότεροι από 250 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί έκτοτε σε συγκρούσεις.

Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έπεσε την Τρίτη στο Κάιρο ένα μέλος των Αδελφών Μουσουλμάνων, ενώ τουλάχιστον ακόμα 11 άτομα τραυματίστηκαν, με την ισλαμική οργάνωση να καταγγέλλει πως αστυνομικοί με πολιτικά άνοιξαν πυρ εναντίον πορείας της. 
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...