Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Αποφυλακίζεται εντός της εβδομάδας ο Μουμπάρακ.

Ο Χόσνι Μουμπάρακ, ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου ο οποίος ανατράπηκε από τη λαϊκή εξέγερση του 2011, πρόκειται... να απελευθερωθεί από τη φυλακή μέσα στις προσεχείς 48 ώρες, αφού ένας εισαγγελέας τον απάλλαξε από τις κατηγορίες οι οποίες τον βάρυναν στο πλαίσιο μιας υπόθεσης διαφθοράς, δήλωσε ο συνήγορός του Φαρίντ Ελ Ντιμπ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Ο δικηγόρος του Μουμπάρακ έκανε την δήλωση αυτή αφού οι δικαστικές αρχές έδωσαν εντολή ο πρώην πρόεδρος να απελευθερωθεί, μετά την απαλλαγή του στη μια από τις υποθέσεις διαφθοράς που εξακολουθούν να τον βαρύνουν.
Η μόνη βάσιμη νομική αιτία για την παράταση της κράτησης του Μουμπάρακ έγκειται σε μια ακόμη υπόθεση διαφοράς σε βάρος του, η οποία αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει εντός της εβδομάδας, πρόσθεσε ο Ντιμπ.

«Το μόνο που απομένει είναι μια απλή διοικητική διαδικασία που δεν πρόκειται να διαρκέσει πάνω από 48 ώρες. Θα πρέπει να έχει αφεθεί ελεύθερος ως τα τέλη της εβδομάδας», τόνισε ο Ντιμπ.

Πάντως, ο 85χρονος Μουμπάρακ αντιμετωπίζει ακόμη μια επαναληπτική δίκη για συνενοχή στις δολοφονίες διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2011.

Πηγή: Ημερησία
http://www.geopolitics.com.gr/2013/08/blog-post_1976.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...