Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Χημικά όπλα σε τούνελ ανταρτών αναφέρει ότι βρήκε ο συριακός στρατός.

Όπως ανακοίνωσε η συριακή κρατική τηλεόραση
Η συριακή κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε πως κυβερνητικοί στρατιώτες εντόπισαν χημικούς παράγοντες σε τούνελ των ανταρτών στο προάστιο Τζομπάρ της Δαμασκού το Σάββατο. Όπως αναφέρθηκε, κάποιοι από τους στρατιώτες παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.
«Οι ήρωες του στρατού εισήλθαν στα τούνελ των τρομοκρατών και είδαν χημικούς παράγοντες» ανέφερε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη «μία πηγή». «Σε κάποιες περιπτώσεις, στρατιώτες είχαν αναπνευστικά προβλήματα ενώ έμπαιναν στο Τζομπάρ.
Ασθενοφόρα κατέφθασαν για να διασώσουν τους ανθρώπους που κινδύνευαν από ασφυξία» ανακοινώθηκε σχετικά, ενώ, όπως επισημάνθηκε, μία στρατιωτική μονάδα ετοιμάζεται να επιτεθεί στο συγκεκριμένο προάστιο, όπου βρίσκονται δυνάμεις των ανταρτών.
Η συριακή αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για χρήση χημικών όπλων σε προάστια της Δαμασκού, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, κάτι που το καθεστώς Άσαντ αρνείται. Από πλευράς της, η Ρωσία έχει διατυπώσει την υπόθεση πως η επίθεση ενδεχομένως να προήλθε από τους Σύρους αντάρτες, οι οποίοι ελπίζουν με αυτό τον τρόπο να προκαλέσουν διεθνή αντίδραση κατά της κυβέρνησης.

Πηγή: REUTERS, Καθημερινή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...