Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Η ΛΕΥΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

σχόλιο Γ.Θ : Είναι υπαρκτή και είναι δίπλα μας!

Ο Πέτερ Ντένοφ (Peter Danov 1864 – 1944) είναι ο ιδρυτής της νεοεποχίτικης αίρεσης με το όνομα «Λευκή Αδελφότητα» η οποία έχει μέλη ακόμη και σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο πατέρας του ήταν ορθόδοξος ιερέας, ιδρυτής μιας από τις εκκλησίες στην πόλη Βάρνα. Αφού τελείωσε την Ιερατική Σχολή, ο Danov σπούδασε Θεολογία και παρακολούθησε μαθήματα ιατρικής στις ΗΠΑ.

Όμως και η μουσική ήταν μία από τις αγάπες του. Έπαιζε βιολί, έγραφε μουσική και διασκεύαζε βουλγαρικά δημοτικά τραγούδια. Επιστρέφοντας από τις σπουδές του, συνδύασε όλες τις γνώσεις του και δημιούργησε μια δική του διδασκαλία, ιδρύοντας μάλιστα μια σχολή και τη Λευκή Αδελφότητα. Οι διαλέξεις του έγιναν παγκόσμια γνωστές. Έγραψε περίπου 4 χιλιάδες ομιλίες, και 160 τραγούδια.1 Ο Ντένωφ είχε πάρα πολλούς μαθητές από την Βουλγαρία. Έφτιαξε την Πανευρυθμία έναν «ιερό» χορό όπου το ανθρώπινο σώμα «έρχεται σε αρμονία με τις Συμπαντικές Κινήσεις και Νόμους, έναν χορό όπου η κάθε του κίνηση συμβολίζει κάτι για την ζωή ενός μαθητή του Φωτός». Ένας από τους σημαντικούς μαθητές του ήταν ο Μικαέλ Άιβανχόφ (Omraam Miklael Aivanhov) όπου ο Ντένωφ τον έστειλε στην Γαλλία. Ο Άιβανχόφ έκανε το δικό του έργο εκεί.

http://www.egolpion.com/peter_danov.el.aspx

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...