Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

“Κόντρα” ΗΠΑ – Τουρκίας για το Ισραήλ.

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Σε κόντρα ΗΠΑ- τουρκικής πλευράς εξελίσσεται η επίθεση που έκανε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν στο Ισραήλ ότι βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα στην Αίγυπτο.
Αρχικά οι ΗΠΑ παρενέβησαν και επέκριναν τον κ. Ερντογάν, αναφορικά με τα όσα είχε πει για το Ισραήλ με δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου.
Στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε η Τουρκία μη αφήνοντας να πέσει κάτω τίποτα, αφού στόχος της είναι να εμφανίζεται ”προστάτης” των μουσουλμάνων της περιοχής.
Συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ της Τουρκίας κ, Σαλίχ Καπουσούζ, απάντησε στις ΗΠΑ - είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου NTV με τον τίτλο «Απάντηση στις ΗΠΑ που επέκριναν τον Ερντογάν».
Εκεί γράφει λοιπόν ότι ο κ. Καπουσούζ κατηγόρησε τις ΗΠΑ λέγοντας ότι «Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη δήλωση του Πρωθυπουργού Ερντογάν κάνοντας το συνήγορο του Ισραήλ>>.
Επίσης χαρακτήρισε τη δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου ως «ψυχολογία εταίρου στο αδίκημα».
Ο κ. Καπουσούζ είπε ακόμη ότι << η δήλωση των ΗΠΑ που δεν καταδικάζει το πραξικόπημα, για μας δε φέρει κανένα νόημα.
Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ, άρον-άρον, θέλησαν να απαντήσουν σ’ εμάς πριν το ίδιο το Ισραήλ, θα πρέπει να πηγάζει από την ψυχολογία της συνεργασίας στο αδίκημα.
Η Τουρκία και μόνη να είναι ακόμα, θα καταβάλει προσπάθεια για τον τερματισμό της σφαγής στην Αίγυπτο.
Η Τουρκία είναι μία ισχυρή χώρα και δεν υποκύπτει στις επιβολές κανενός>.> κατέληξε με αλαζονεία.

www.onalert.gr
http://national-pride.org/2013/08/23

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...