Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1996… ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ, ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΟΛΩΜΕ!!! (ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ)


.
Τον τελευταίο καιρό, κυκλοφορούν πολλές αναλύσεις-σενάρια που αναφέρονται σε επερχόμενη διάλυση της Τουρκίας με βάση την στρεβλή οικονομία, την ενδεχόμενη “δημιουργία” κουρδικού κράτους,
γεωστρατηγικά συμφέροντα, γεωπολιτικές αν-ισορροπίες κλπ.

Το κράτος-μόρφωμα που δημιουργήθηκε, με τις ευλογίες των πρώσσων και με την ανοχή των τότε συμμάχων μας, θα διαλυθεί για άλλους λόγους… ένας από αυτούς είναι το ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ, πάνω στο οποίο πάτησε ο ατατούρκ για να πετύχει το “η τουρκία στους τούρκους”…


Ένας από τους τελευταίους αθώους, ήταν και ο Σολωμός… δολοφονήθηκε 3 μέρες μετά τον Τάσο Ισαάκ.

Στις 14 Αυγούστου 1996, ημέρα μνήμης της κατάληψης της Aμμοχώστου, μία ομάδα από διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσουν στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της δολοφονίας του Tάσου Iσαάκ. 

Η σκηνή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν εμφανίστηκε μια ομάδα «Γκρίζων Λύκων» και άρχισαν τον πετροπόλεμο. Ξαφνικά ξεπετάχτηκε μπροστά από τους διαδηλωτές ο Σολωμός Σολωμού και ξεφεύγοντας από τους Κυανόκρανους πέρασε στη νεκρή ζώνη και προσπάθησε ν΄ανέβει σε έναν ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία, ενώ άλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν να τον αποτρέψουν.

Tούρκοι ελεύθεροι σκοπευτές από το απέναντι τουρκικό φυλάκιο τον πυροβόλησαν και ο Σολωμός Σολωμού έπεσε νεκρός από σφαίρα στο λαιμό.

 

agioritikovima.gr


 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...