Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ντροπή και αίσχος για το DEFENCENET να κλέβει κείμενα και τον κόπο άλλων!

σχόλιο Γ.Θ : Δεν ξέρω αν είναι βουλγαρικών συμφερόντων, όπως έχει ακουστεί (δες ΕΔΩ). Αλλά ξέρω ότι κάποιος που κλέβει άρθρα συναδέλφων του και τα παρουσιάζει σαν δικά του δεν είναι άξιος εμπιστοσύνης.
 

του Στρατή Μαζίδη
 
Πολύ κρίμα για μια τόσο γνωστή ιστοσελίδα να επωφελείται του κόπου των άλλων και να οικειοποιείται κείμενα που δεν της ανήκουν. Η αναδημοσίευση είναι κάτι που συνιστά τιμή όταν συνοδεύεται από την τήρηση της αντίστοιχης δεοντολογίας που σημαίνει την παράθεση της ενεργής σαφούς πηγής όπως κάνουμε κι εμείς με όσα άρθρα αναδημοσιεύουμε και κάποιες φορές και από το defencenet.


Και ακόμη πιο κρίμα για μια σελίδα που παρουσιάζει ένα ελληνικό προφίλ διότι ο Ελληνας έχει φιλότιμο. Εν προκειμένω όμως εξαφανίστηκαν πηγή και όνομα συντάκτη.

Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό με μεγάλη ιστοσελίδα, η πρώτη αφορούσε κλοπή άρθρου για την ατάκα του Πέτρου Τατσόπουλου. Τότε κινηθήκαμε απευθείας και λύσαμε το θέμα. Πλέον θα κινηθούμε διαφορετικά επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος καθώς είδαμε το άρθρο μας αναδημοσιευμένο σε πλείστες σελίδες με πηγή το defencenet και έχουμε κρατήσει όλα τα σχετικά αποδεικτικά που στοιχειοθετούν κλοπή πνευματικής περιουσίας.

Διότι όπως έχουμε ξαναπεί, δεν έχει σημασία αν η δουλειά σου είναι αξιόλογη ή για τα σκουπίδια. Αν γράφεις ενδιαφέροντα πράγματα ή σαχλαμάρες. Είναι η δουλειά σου, ο κόπος σου. Αυτό μπόρεσες, αυτό έγραψες. Δεν υποχρέωσες κανένα να τη διαβάσει. Απαιτείς όμως από όσους το κάνουν, να τη σέβονται.

Μόνο μια διόρθωση αντί για τμήμα ειδήσεων ας βάζουν κάποιοι τμήμα κλοπής. Και ας μην πουν κάποιοι ότι εξαντλήσαμε την αυστηρότητά μας διότι τίποτε δε θα είχε συμβεί αν είχαν σεβαστεί την ξένη πνευματική περιουσία.

ΥΓ: το μόνο που άλλαξαν ήταν ο τίτλος… Οπότε ας μην τολμήσουν να μιλήσουν κάποιοι για παραδρομή… Αλλά ο Θεός αγαπά και τον νοικοκύρη…


                        

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...