Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την νίκη!

σχόλιο Γ.Θ : Ιστορικά όποτε ήμασταν υπό κατοχή, οι εχθροί έκλεβαν το χρυσό της χώρας μας και οι ελληνόφωνοι δοσίλογοι τούς εξυπηρετούσαν πρόθυμα και δουλικά.
Η Πατρίδα, αδέρφια, δεν θα ελευθερωθεί από μόνη της, ούτε θα την ελευθερώσουν άλλοι για εμάς.
Έχουμε μια αποστολή που μας περιμένει, μια απελευθέρωση να πραγματοποιήσουμε. 
Βοήθα να συμβάλουμε σε πνευματική αφύπνιση και καθοδήγηση στην Εκκλησία ξεκινώντας από τον τύπο που βλέπεις στον καθρέπτη...

 
Οι κάτοικοι αντιστέκονται στην Καναδική εταιρεία και στην ψευδό-ανάπτυξη τύπου "ξεριζώστε - παραχώστε" που μας φέρνει και που ξεσκεπάστηκε, για μια ακόμη φορά, λίγες μόλις μέρες πριν στα βουνά της Χαλκιδικής.

Οι Σκουριές και το ρέμα Καρατζά είναι μόνο η αρχή σε ένα εκτεταμένο γεωγραφικά μεταλλευτικό σχέδιο που σκοπεύει να μετατρέψει όχι μόνο την πανέμορφη Χαλκιδική μας αλλά μεγάλο μέρος της Βόρειας Ελλάδας σε μια μεταμοντέρνα Πτολεμαΐδα ή Λαύριο τεραστίων διαστάσεων.


Σειρά έχουν πάρει το Κιλκίς και η Θράκη...

Οι επιπτώσεις από ένα τέτοιο απευκταίο σενάριο θα είναι ανεπανόρθωτες και πέραν κάθε φαντασίας. Πέραν όλων των άλλων υπάρχουν μια σειρά από ανεξάρτητες επιστημονικές μελέτες που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Οι επιπτώσεις (που κρύβονται κάτω απο το χαλί) απο την μέχρι τώρα λειτουργία των μεταλλείων Κασσάνδρας και των ψευδο-επενδυτών της TVX Gold Hellas και τα σχεδόν 9 χρόνια της "δεν ξέρω δεν είδα - φταίνε οι προηγούμενοι" παρουσία-απουσία της Ελληνικός (Καναδικός ) χρυσός θα αποτελέσουν σύντομα παρωνυχίδα στην επερχόμενη λαίλαπα υπό τον μανδύα της επένδυσης.

Οι ίδιοι οι υπέρμαχοι των ψευδό-επενδύσεων το ξέρουν και γιαυτό πάγωσαν προσωρινά το σχέδιο εξόρυξης στην Θράκη.Προσπαθούν πρώτα να κάμψουν την αντίσταση των κατοίκων στην Χαλκιδική και μετά να επικεντρωθούν με όλες τους τις δυνάμεις στο Κιλκίς και την Θράκη.

Όταν το καταφέρουν τότε θα ξεδιπλώσουν ανενόχλητοι και το υπόλοιπο σχέδιο εξορύξεων για τις μεταλλοφόρες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας τις οποίες σκοπεύουν να ξεπουλήσουν σε πολυεθνικές βοηθούμενοι από το μνημόνιο και την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Τότε κάθε σκέψη ή πρόβλεψη για αειφορία , ποιότητας ζωής ή ανάπτυξη άλλων δραστηριοτήτων παράλληλα με τις εξορύξεις θα αναμετρηθεί με την σκληρή και αδήριτη πραγματικότητα που τώρα προσπαθούν απεγνωσμένα να κρύψουν: Μεταλλεία γιγαντιαίων διαστάσεων και άλλες δραστηριότητες δεν μπορούν να συνυπάρξουν άσχετα από τις όποιες ''καλές'' προθέσεις μερικών.

Παλιά οι κονκισταδόρες και οι κατακτητές την Λατινικής Αμερικής μοίραζαν στους Ιθαγενείς καθρεφτάκια και χάντρες παίρνοντας τους το χρυσό αρχικά και την ίδια τους την ελευθερία και την ζωή στη συνέχεια.

Σήμερα οι σύγχρονοι ''κατακτητές-επενδυτές" μοιράζουν δωροεπιταγές και ευρώ για να εξαγοράσουν την συνείδησή κάποιων και να κλείσουν το στόμα οσο το δυνατόν περισσότερων.

Διοργανώνουν ταξίδια στην Τουρκία και μοιράζουν αφειδώς διαφημίσεις και ένθετα για να ''πείσουν''.

Εαν όμως είχαν έστω και ελάχιστο δίκιο και έλεγαν την αλήθεια, δεν χρειαζόταν όλα αυτά τα τερτίπια , η ίδια η κοινωνία θα τους είχε "αγκαλιάσει"...

Αντ'αυτού επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν την καταστολή και την προπαγάνδα - συκοφαντία εναντίον των αγωνιζόμενων κατοίκων, ενώ ακόμα και σήμερα 9 χρόνια σχεδόν μετά τον ''ερχομό'' τους στην περιοχή δεν έχουν "καταφέρει" να φτιάξει ένα επίσημο χώρο στο διαδίκτυο που να μπορούν οι πολίτες να απευθύνονται , να θέτουν ερωτήσεις, να καταγγέλλουν.... να ανοίξουν δηλαδή ένα δίαυλο επικοινωνίας ΕΠΙΣΗΜΑ.

Την ίδια σχεδόν στιγμή που "βρήκαν" χρήματα για να προωθήσουν τον μονόλογο - προπαγάνδα τους μέσω της φυλλάδας "Μεταλλευτικά νέα" που εξέδωσαν πρόσφατα κάθε σχόλιο για τις προθέσεις της εταιρείας σε αυτόν τον τομέα νομίζουμε περιττεύει...

Ο δίκαιος και ειρηνικός αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να ελευθερωθούν οι 2 συναγωνιστές μας που μεθοδευμένα και με δικονομικές αλχημείες αμφιβόλου νομιμότητας κατά την προανάκριση κατέστησαν τελικά κρατούμενοι (στην ουσία "όμηροι") και να ξεκουμπιστούν οι ψευτο-επενδυτές "ξεριζώστε - παραχώστε" από τη Χαλκιδική.

Οι λήψεις του βίντεο πραγματοποιήθηκαν το Σαββάτο 27 Απριλίου 2013. Το κείμενο και το βίντεο που ακολουθεί είναι από το Seleo.gr.


http://mlagananews.blogspot.gr/2013/04/video_28.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...