Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Βουλή. Βρίζονται όπου βρεθούν κι όπου σταθούν! - Αδωνις: Είσαι ένα υποκείμενο χαμηλής στάθμης - Κωνσταντοπούλου: Είσαι η ντροπή του κοινοβουλίου - Παππάς σε Γεωργιάδη: Περιφέρεσαι σαν την κανάρα! - "Γελοίο και χοντρό" είπε ο Κασιδιάρης τον Βενιζέλο - "Θηλυκό Ιαβέρη", αποκάλεσε την Κωνσταντοπούλου ο Βενιζέλος

σχόλιο Γ.Θ : Το κακό αυτοκαταστρέφεται...

- Νεο επεισόδιο λίγο πριν διακόψει η Προανακριτική για μεσημέρι
- Βενιζέλος βγαίνοντας: "Το βρήκα πολύ διασκεδαστικό"
- Κωνσταντοπούλου για Βενιζέλο: "Κατ' επανάληψη δεν απαντούσε. Δήλωνε πως δεν θα απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις της κυρίας και μιλούσε υποτιμητικά για μένα"
- ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα ζητήσουν έκτακτη σύγκλιση διάσκεψης Προέδρων Βουλής για το ξέσπασμα Κασιδιάρη
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ:
- Τα ποτήρια που έσπασε ο Ηλίας Κασιδιάρης - Τον χαρακτηρισμό "σκάσε! είσαι γελοίος και χοντρός" στον Ευάγγελο Βενιζέλο
- Γιατί δεν άφηνε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καθήσει σταυροπόδι η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ο τίτλος του άρθρου δεν έχει κανένα σημείο υπερβολής! Από το πρωί στην Προανακριτική Επιτροπή βρίζονται, τα σπάνε, διακόπτουν, ξαναρχίζουν. Μόνο ξύλο που δεν έχουν παίξει. Κανείς βέβαια δεν το αποκλείει! Πρωταγωνιστές της σημερινής ημέρας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οποίος καταθέτει και ως μάρτυρας στην Προανακριτική, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Αδωνις Γεωργιάδης και βεβαίως η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Προανακριτική ξεκίνησε στις 10.40 και διεκοψε στις 15.00 για τρεις ώρες.

Βγαίνοντας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε: "Το βρήκα πολύ διασκεδαστικό".

Διαβάστε όλο τον διάλογο με τους δημοσιογράφους

Δημοσιογράφος: Σας καταγγέλει (η κα Κωνσταντοπούλου) πως δεν απατούσατε στις ερωτήσεις και χρησιμοποιούσατε υβριστικούς χαρακτηρισμούς:
Βενιζέλος: Θα πάρετε τα πρακτικά… Η κ. Κωνσταντοπούλου είναι ένα πρόβλημα.
Δημοσιογράφος: Ηρεμήστε…!
Βενιζέλος: Ήρεμος είμαι. Νομίζω ότι διασκεδάσαμε πάρα πολύ.

Λίγο πριν την διακοπή για μεσημέρι, υπήρξε νέο φραστικό επεισόδιο Γεωργιάδη Κωνσταντοπούλου με αφορμή τη συμμετοχή του πρώην συζύγου της Ευγενίας Μανωλίδου στη λίστα Λαγκάρντ.
Ο Αδωνις Γεωργιάδης βγαίνοντας από την αίθουσα ακούστηκε να λέει στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσα που παρενέβη… «Σας έχει κάνει σαν τα μούτρα της».

Εκείνη την ώρα βγήκε από την αίθουσα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο κ. Γεωργιάδης της είπε:

Εισαι ένα υποκείμενο χαμηλής στάθμης. Είσαι η ντροπή του κοινοβουλίου.

Σχολιάζοντας η Ζωή Κωνσταντοπούλου την κατάθεση Βενιζέλου είπε:

"Κατ επανάληψη δεν απαντούσε. Δήλωνε πως δεν θα απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις της κυρίας και μιλούσε υποτιμητικά για μένα".

ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 10.40 ΤΟ ΠΡΩΙ:

Η κατάθεση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε στις 10.40. Διακόπηκε όμως στις 11.00!

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΡΩΤΟ:

Ήταν η αρχή της κατάθεσης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όταν υπήρξε έντονη αντιπαράθεση Γεωργιάδη – Κασιδιάρη στην με αποτέλεσμα να διακοπή για λίγο η συνεδρίαση.
Αφορμή σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη στην διάρκεια των ερωτήσεων του κ. Κασιδιάρη, όταν ο τελευταίος κατηγόρησε τον Βενιζέλο ότι λέει ανοησίες και ψέματα.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης διέκοψε για λίγο τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βγήκε από την αίθουσα και πήρε έναν καφέ.
Η Κωνσταντοπούλου τον πήρε από πίσω φωνάζοντας: «Δείτε προνομιακή μεταχείριση μάρτυρα που μπορεί να μπαίνει ναι να βγαίνει όποτε θέλει».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν της απάντησε αλλά σχολιάζοντας την προηγούμενη ένταση στους δημοσιογράφους δήλωσε: χαριτολογώντας:

«Υπάρχει αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Και σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας ή το αντίθετο.»

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Μόλις είχαν μπει στην αίθουσα μετά την διακοπή, και αφού ο Βασίλης Οικονόμου ολοκλήρωσε την εξέταση του, ο κ. Κασιδιάρης επέμενε να πάρει το λόγο. Φέρεται να είπε πως: «Θέλω να καταγγείλω ότι ο κ. Βενιζέλος μιλάει προσβλητικά για τα μέλη της Προανακριτικής…. «Εσύ Βενιζέλε έχεις έλλειψη τεστοστερόνης, γι' αυτό και απ' το βήμα της Βουλής λες: έλα καλέ».

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ:

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω τέτοιες σεξιστικές συμπεριφορές κ. πρόεδρε προστατεύσετε με
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Εγώ είμαι άνδρας δεν είμαι λαμόγιο δεν είμαι απατεώνας εγώ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Είσαι όμως φασίστας. Η Βουλή δεν μπορεί να έχει διάλογο με τέτοιες ναζιστικές συμπεριφορές.

Τότε ξεσπάει ο κ. Κασιδιάρης πετώντας κάτω τα ποτήρια με το νερό, σπάζοντας μικρόφωνα και χτυπώντας με ένταση το χέρι στο έδρανο…

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Σκάσε είσαι γελοίος χοντρός
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε προστατεύσετε με.
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ προς ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ: Σας αφαιρώ το λόγο δεν έχετε το λόγο

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ανακάλεσε στην τάξη τον κ. Κασιδιάρη κι όταν αυτό το μέτρο δεν έπιασε, του αφαίρεσε το λόγο μέχρι το τέλος της συνεδρίασης.

Ο βουλευτής της Χ.Α. έφυγε από την αίθουσα.

Σχολιάζοντας ο κ. Μαρκογιαννάκης όσα έγιναν, στους δημοσιογράφους, είπε:

«Αυτός ήταν φασισμός στην πράξη. Δεν τον απέβαλα από την συνεδρίαση. Του στέρησα το λόγο για τη συμπεριφορά του και αυτός αποχώρησε»

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε:

«Δέχτηκα ανοίκεια επίθεση από ένα πολιτικό ανδρείκελο που παριστάνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει όμως να ξέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι με αξιοπρέπεια, οι οποίοι αντιδρούν όταν τους προσβάλλουν. Με πρόσβαλλε και στη συνέχεια καλούσε την αστυνομία για να με βγάλουν από την αίθουσα και να μην υποβάλλω ερωτήσεις στον πιο κρίσιμο μάρτυρα. Αυτή η Προανακριτική έχει τάσεις συγκάλυψης. Είναι μία παρωδία και γελοία διαδικασία».

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε παρατήρηση στον κ. Βενιζέλο επειδή καθόταν σταυροπόδι κι ότι αυτό είναι ασέβεια στην Επιτροπή.

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ


Κωνσταντοπούλου : Πόσους υπολογιστές έχετε ;
Βενιζέλος: (καθήμενος αναπαυτικά και σταυροπόδι απαντά): άπειρους…
Κωνσταντοπούλου: Σας παρακαλώ όταν μου απαντάτε κατεβάστε το πόδι σας…
Βενιζέλος: Η επανάληψη της ερώτησης είναι βασανισμός, βάση απόφασης τους ευρωπαϊκού δικαστηρίου και εσείς είστε θηλυκός Ιαβέρης…. Εδώ δεν είμαστε group therapy….
  ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ….
Βενιζέλος: Αυτό στη μουσική λέγεται παύση ενός τετάρτου…. Η Βουλή κ. Κωνσταντοπούλου δεν είναι ιδιόρρυθμη μονή αλλά κοινοβιακή…

Ο Βενιζέλος καυτηριάζοντας το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου του επαναλάμβανε συνεχώς ίδιες ερωτήσεις εξανέστη και είπε: "Με απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χαρακτηρίζεται βασανισμός όταν κάποιος επαναφέρει πολλάκις την ίδια ερώτηση… η επανάληψη είναι βασανισμός. Είστε ένας πραγματικά θηλυκός Ιαβέρης."

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην κατάθεσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος:

- Διαψεύδει τον Διώτη ότι του έδωσε το cd στις 8 Ιουλίου του 2011 και επιμένει πως αυτό έγινε στις αρχές Αυγούστου
- Τον αποκαλεί αναξιόπιστο που αλλάζει συνεχώς τις καταθέσεις του, αυτοαναιρούμενο. «Ο κ. Διώτης αλλάζει συνέχεια την κατάθεση του».
- Είπε: "Με βάση τα email δε μπορεί να γίνονται συνεννοήσεις στις 7 Ιουλίου και 8 να ισχύει πως μου ο παρέδωσε ο Διώτης τη λίστα. Πότε μίλησε με Μπίκα, πότε ενημερώθηκαν… "

Άφησε μάλιστα αιχμές κατά των κυρίων Παπακωνσταντίνου, Μπίκα και Διώτη λέγοντας:

«Κάποιοι πίσω από την πλάτη μου με είχαν αγνοήσει και έκαναν συνεννοήσεις για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ» και συνέχισε: «Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι δεν υπήρχε αντίγραφο και ότι ο κ. Διώτης δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Θεωρούσα ότι υπήρχε και άλλο αντίγραφο στο ΣΔΟΕ και ο κ. Διώτης προχωρούσε την έρευνα του θέματος.

Αναφερόμενος σε εκδότες είπε:

"Με κατηγορούν ότι προσπάθησα να προστατεύσω συμφέροντα και για αυτό έκρυβα τη λίστα. Επειδή υπήρχαν ονόματα εκδοτών όπως του Μπόμπολα. Όμως αν ήταν έτσι δεν θα έδινα στη Βουλή ούτε την άλλη λίστα με τα 54.000 ονόματα. Ονόματα στα οποία βρίσκονται και κάποιοι εκδότες που δεν βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ, όπως η κ. Τεγοπούλου που σήμερα στηρίζει άλλο πολιτικό χώρο. Όπως και ο κ. Μπόμπολας δεν είναι μόνο στη λίστα Λαγκάρντ αλλά και σε αυτή που έχω στείλει εγώ στη Βουλή".

Πρόταση μομφής κατέθεσε εναντίον του Προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο Ηλίας Κασιδιάρης. Σε αυτήν ο βουλευτής υποστηρίζει ότι ο κ. Βενιζέλος επετέθη με δηλώσεις εναντίον του με "με προσβλητικό τρόπο και χαρακτηρισμούς" κι ενώ διαμαρτυρήθηκε στον Πρόεδρο, εκείνος αντί να ζητήσει από τον κ. Βενιζέλο να ανακαλέσει, απαγόρευσε στον ίδιο να υποβάλλει ερωτήσεις.

Την έκτακτη σύγκληση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προκειμένου να εξεταστεί η συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=201663&catid=9

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...