Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Μυστική εμπορική συμφωνία Τουρκίας-Ισραήλ.

σχόλιο Γ.Θ : Γνωρίζουμε τις αληθινές μυστικές συμφωνίες τους πριν καν τις σκεφτούν οι ίδιοι χάρη στους Πατέρες μας...
Θα δούμε στο τέλος ποιος θα πέσει στο λάκκο που μας σκάβουν...

Τελικά φαίνεται ότι το συμφέρον είναι αυτό που κίνησε Ισραήλ και Τουρκία στην κατεύθυνση της επαναπροσέγγισης, ενώ η τηλεφωνική συγνώμη του Νετανιάχου προς τον Τούρκο ομόλογό του, ήταν απλά η θρυαλλίδα των εξελίξεων!
Σύμφωνα με την εφημερίδα Yedioth Ahronoth, Τουρκία και Ισραήλ διεξάγουν μυστικές συνομιλίες και ήδη φέρονται να έχουν υπογράψει συμφωνία εμπορίου.
Αυτός που επεδίωξε τη σύναψη της συμφωνίας ήταν η τουρκική πλευρά, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα με την προώθηση των εξαγωγών της προς Ιορδανία και Ιράκ, μετά το ξέσπασμα της εξέγερσης και των συγκρούσεων στη γειτονική Συρία.
Με βάση τη συμφωνία, η Τουρκία θα χρησιμοποιεί τα λιμάνια της Χάιφας και της Ασντότ, όπου θα δένουν πλοία RO-RO που θα προέρχονται από το λιμάνι της Μερσίνας. Εκεί θα βγαίνουν τα τουρκικά φορτηγά, τα οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο του Ισραήλ, για να καταλήξουν στους προορισμούς τους στο Ιράκ και την Ιορδανία.
Με βάση το δημοσίευμα, στις συνομιλίες συμμετείχαν και τελωνειακοί αξιωματούχοι αραβικών χωρών που σχετίζονται με το όλο θέμα.
Να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές της Τουρκίας έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την συνεχιζόμενη κρίση στη Συρία, από την οποία διέρχονταν κάθε χρόνο πολλές χιλιάδες τουρκικά φορτηγά TIR, που μετέφεραν προϊόντα σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αραβικής Χερσονήσου!

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4453.html#.UWRjllfyV3o

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...