Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Καλή Χρονιά, αδέρφια, και καλή Λευτεριά στην Πατρίδα μας.

Τα χρόνια περνάνε τόσο γρήγορα, όμως ο Ορθόδοξος Χριστιανός, που ζει πνευματικά δεν φοβάται, δεν ανησυχεί γιατί ξέρει ότι είναι αιώνιος, ότι δεν θα χαθεί, αλλά θα εξακολουθεί να υπάρχει στην αγκαλιά του Θεού''. 
Πατέρας Εφραίμ Βατοπαιδινός.

Γ.Θ :   Από το Νότο της Πατρίδας, την Κρήτη, την οποία κάποιοι έχουν βάλει στο μάτι, αλλά δεν τολμούν να πλησιάσουν... Καλή Χρονιά, αδέρφια, με μερικές μαντινάδες.

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το  φιλανθρωπικό – κοινωνικό  έργο του και η  στάση του απέναντι στους άπληστους  πλουσίους. (1892-1958)
  Ιωάννη Ελ. Σιδηρά
Θεολόγου -  Εκκλησιαστικού  Ιστορικού – Νομικού
Ο Άγιος και Μέγας Ιεράρχης της Εκκλησίας μας, ο ουρανοφάντωρ Βασίλειος, υπήρξε όντως μέγας και ως προς την αρετή, την γνώση, την σοφία, την θεολογία, την ασκητικότητά του, την ανυποχώρητη υπεράσπιση των δογμάτων της Εκκλησίας και το ανδρείο φρόνημά του.

Το αγαπημένο μοναστήρι του Πούτιν

Σ' ένα καταπράσινο νησί, στη μέση μιας μεγάλης λίμνης Λαντόνκα
 στη βόρεια Ρωσία βρίσκεται το δημοφιλέστατο μοναστήρι Βαλαάμ, όχι μόνο για τους απλούς ρώσους αλλά και για τον πρόεδρο Πούτιν.

Η Ανάσταση της Ελλάδας έρχεται και με τις ευχές του "καλού μας ανθρώπου".

Μαζί με τον Χριστό να Αναστηθεί και η Ελλάδα!

Από τι πέθανε ο Ηρώδης

Κάτοψη από αέρος του συγκροτήματος ‘Ηρώδειο’ το 2007 κατα την ανακάληψη του τάφου του βασιλιά Ηρώδη. Δεν έχουν ανευρεθεί ανθρώπινα οστά και έτσι τα αίτια του θανάτου του δεν θα γίνουν ποτέ γνωστά με ακρίβεια. Ωστόσο υπάρχουν αρκετά στοιχεία που μπορούν να στηρίζουν μιά πιθανή εκδοχή θανάτου.(Ισραηλινό Κυβερνητικό Γραφείο Τύπου)
Κάτοψη από αέρος του συγκροτήματος ‘Ηρώδειο’ το 2007 κατα την ανακάληψη του τάφου του βασιλιά Ηρώδη.

Η ΑΓΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ

Ο "ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ"
(ΜΟΝΑΧΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 1780/90 - 1861)




Ο "Παπουλάκος"

(Μοναχός Χριστόφορος Παναγιωτόπουλος 1780/90 - 1861)

Ασπρόμαυρη φωτογραφία του Παπουλάκου, η οποία σύμφωνα με τον Κο ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟ Α., τέως προέδρου της Ένωσης Αρμπουνέων - Καλαβρύτων στην Αθήνα «Ο Άγιος Αθανάσιος», είναι η μοναδική που σώζεται.

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Κωνσταντῖνος Χολέβας
Πολιτικός Ἐπιστήμων

Τή μάνα αὐτοί πού τούς γεννᾶ
            Τή ρουκανοῦν παντοτεινά
            -σάν δένδρο τά σκουλούκια.
            Καί παίρνουν γι’ ἄπειρα πουγγιά
            ἐλεημοσύνη ἀπ’τήν Φραγκιά
            κι ἀπ’ τήν Τουρκιά χαστούκια.
Αὐτά ἔγραφε γιά τούς ὑπονομευτές τῆς ἑλληνορθόδοξης ταυτότητας και τῶν ἐθνικῶν μας συμφερόντων ὁ μεγάλος ποιητής μας Γεώργιος Βιζυηνός τό 1883 στό ποίημά του ‘Τό Συναξάρι τοῦ Ἁγίου Κασσιανοῦ». 

Κυριακή! «ἀναστάσεως ἡμέρα λαμπρυνθῶμεν λαοί»

(Περί τῆς πρωταρχικῆς αἰτίας  τῆς καταργήσεως τῆς ἀργίας τῆς Κυριακῆς)
 
(πρωτοπρ. Ἀθανασίου Μηνᾶ)

Ἱερουσαλήμ,  Ἱερουσαλήμ, ἡ ἀποκτείνουσα τούς Προφήτας, καί λιθοβολοῦσα τούς ἀπεσταλμένους πρός αὐτήν· ποσάκις ἠθέλησα ἐπισυναγαγεῖν τά τέκνα σου, ὅν τρόπον ἐπισυνάγει ὄρνις τά νοσσία ἑαυτῆς ὑπό τάς πτέρυγας, καί οὐκ ἠθελήσατε; ἰδού ἀφίεται ὑμῖν, ὁ οἶκος ὑμῶν ἔρημος (Ματθ. κγ΄, 36).

Τρία άγνωστα θρησκευτικά άρθρα του Παπαδιαμάντη : "Χριστούγεννα" - "Πρωτοχρονιά" - "Φώτα"

Γιώργος Βαλέτας

Από το περιοδικό ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ, 1941
Αγιοβασιλειάτικα

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Ένα, δυο, τρία, Κουρδικά κράτη




Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν (Εκδόσεις Ινφογνώμων 2012) του Μουράτ Καραγιλάν, ντε φάκτο Αρχηγού του ΡΚΚ. Όποιος διαβάσει το βιβλίο θα καταλάβει ότι το καλύτερο που μπορεί η Άγκυρα να ελπίζει στο μέλλον είναι μια τουρκο-κουρδική συνομοσπονδία στη Μικρά Ασία.
Τον ανταρτοπόλεμο τον έχει χάσει προ πολλού.

ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ!

σχόλιο Γ.Θ : Οι μαριονέττες περνάνε στην τελική πράξη του σκοτεινού σχεδίου...
Δεν θέλανε πετρέλαια και φυσικά αέρια, ούτε ΔΕΚΟ και υπερχρεωμένα σπίτια. Θέλουνε την Ψυχή μας και την αποδοχή μας στο χάραγμα. Θέλουν την Ψυχή μας... θα πάρουν αυτό που τους αξίζει και θα επιβεβαιωθεί το ρηθέν, ότι όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα...
Τόσοι αιώνες πέρασαν και οι εχθροί του Θεού ακόμα να καταλάβουν, ότι οι Χριστιανοί δεν φοβόμαστε τον θάνατο και η Εκκλησία όσο πολεμάται, δυναμώνει...

Ηγετικό Στέλεχος των Γκρίζων Λύκων έγινε Ορθόδοξος!

Απίστευτο και όμως Ορθόδοξο
 
Κυρίες και Κύριοι, η ιστορία, που θα διαβάσετε, είναι 100% αληθινή και εκτυλίχθηκε σε γυναικείο μοναστήρι της Κρήτης, στα Χανιά. Για λόγους προστασίας, δεν θα αναφερθούν κάποια ευαίσθητα στοιχεία

Ένα δώρο, επειδή θα κλείσουμε το Έκτακτο Παράρτημα...

Ένα δώρο, επειδή θα κλείσουμε το Έκτακτο Παράρτημα...

Βυζάντιο ξανά... D N A

Όταν σβηστεί αυτή η γραμμή στο χάρτη...

Μπρους Τσάτουιν (1940-1989). Μια θυελλώδης προσωπικότητα ανακαλύπτει την Ορθοδοξία. Το ταξίδι του στο Άγιο Όρος.



Mια από τις πιο αινιγματικές και αντιφατικές φυσιογνωμίες του περασμένου αιώνα, ο συγγραφέας Μ. Τσάτουιν ήλθε σε μια στενή σχέση με την αλήθεια τις Ορθοδοξίας, κυρίως μέσα από την έλξη που του άσκησε η ζωή των μοναχών του Αγίου Όρους. Διαρκής ταξιδευτής, νομάς και μελετητής των νομάδων βρήκε στον ανατολικό χριστιανισμό πολλές από τις απαντήσεις σε αυτά που τον απασχολούσαν κατά τη διάρκεια της ζωής του, και ιδιαίτερα στο τελευταίο της στάδιο, κατά το οποίο ταλαιπωρήθηκε από το AIDS.

Ώστε έτσι Κάρολε !

 
Έστειλες συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον Ομπάμια για τον άδικο χαμό 20 αθώων ψυχών... Όλος ο πλανήτης χόρευε επί ημέρες στον ρυθμό του αποτρόπαιου εγκλήματος, ξεσκιστήκαμε να συζητούμε το θέμα, να το προβάλλουν τα ΜΜΕ, ενώ τα τηλεγραφήματα συμπαράστασης στον ...

Παπακωνσταντίνου: Όπως αλλοίωσε την λίστα Λαγκάρντ, αλλοίωσε και το έλλειμα, και οδήγησε την πατρίδα μας στην καταστροφή!! (βίντεο)

Δείτε το βίντεο και ξαναθυμηθείτε ποιος είναι και τι έκανε ο Παπακωνταντίνου με την παρέα του. 


Πώς φτάσαμε ως εδώ, με συνωμοσία σε βάρος της Ελλάδος!

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Θα πηγαίνουν μπροστά από την Ψυχή σου, όταν αυτή θ' ανεβαίνει στους Ουρανούς.

Η Χάρη του αναδόχου
(...) Άλλοτε πάλι, καθώς ο όσιος Νήφων ησύχαζε στο κελλί του, ήρθε να τον συναντήσει κάποιος Αυτοκρατορικός αξιωματούχος.

Μεγάλες απώλειες της Ρωσίας από την κυπριακή ΑΟΖ

Μ. Οικονομίδης: Βλέπουν τεράστιες απώλειες εσόδων από τον ενδεχόμενο ανταγωνισμό
Η Ρωσία θέλει να έχει επιρροή στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της Κύπρου και γενικά της Ανατολικής Μεσογείου, όχι για να αυξήσει τα κέρδη της ή για να έχει πολιτική επιρροή, αλλά για να διατηρήσει έλεγχο στις τιμές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, ώστε να μη μειωθούν.

Άλλο ένα βήμα για το δεύτερο Κουρδικό κράτος. Ιδρύθηκε Ανώτατη Κουρδική Διοίκηση Εθνικής Αμύνης στο Κάμισλο της ΒΔ Συρίας

Mπορεί οι Κούρδοι ελεύθεροι αλεξιπτωτιστές να πέφτουν από τον ουρανό με την κουρδική σημεία, όμως το Δυτικό Κουρδιστάν δεν θα πέσει από τον ουρανό...

ΟΜΟΡΦΑ ΤΟΠΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΡΩΣΙΑ

"Σπρώχνουν" το σενάριο νέου κόμματος υπό τον Φράγκο, για να "αναχαιτίσουν" την Χρυσή Αυγή

Τα σενάρια για τα οποία συχνά έχει γράψει το Onalert σχετικά με τις πολιτικές βλέψεις του πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου ,αρχίζουν όπως φαίνεται να παίρνουν “σάρκα και οστά”.

ΒΙΝΤΕΟ: Ένα ντοκιμαντέρ που μας θυμίζει από που ερχόμαστε και τι δώσαμε στο κόσμο

Μέσα στο γενικό κλίμα εθνικής κατάθλιψης και κατάπτωσης που μας έχουν επιβάλει, είναι τουλάχιστον παρήγορο να διαπιστώνεις ότι ο "έξω κόσμος" δεν ξεχνά όσα αυτό το κομμάτι γης και οι άνθρωποί του προσέφεραν στην ανθρωπότητα.

Γ. Παΐσιος: Να μιλάμε στους άλλους για θρησκευτικά θέματα;

Ρώτησε τον Γέροντα Παΐσιο ένας προσκυνητής:

Ένας ναός για τρεις θρησκείες κατασκευάζεται στο Βερολίνο

Ένας «Οίκος Προσευχής και Μαθητείας» για χριστιανούς, μουσουλμάνους και εβραίους κατασκευάζεται στην πλατεία Petriplatz (πλατεία του Αγίου Πέτρου) του Βερολίνου πάνω στα θεμέλια κατεστραμένης χριστιανικής εκκλησίας.

Μαχητικό 6ης γενιάς: Γιατί το Πεντάγωνο ανησυχεί & επείγεται;

Στην έναρξη του προγράμματος ανάπτυξης του μαχητικού 6ης γενιάς, που θα αντικαταστήσει τα F-22 Raptor, F-35 Lightning II και F/A-18E/-F Super Hornet προχώρησε το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Επείγον απόπλους αμερικανικών αντιτορπιλικών AEGIS για Συρία-Ενίσχυση δυνάμεων απο Ρωσία

Με επείγουσα αποστολή σκαφών επιφανείας επιχειρούν να «απαντήσουν» οι ΗΠΑ στην κάθοδο προς τη Μεσόγειο δύο Μοιρών του ρωσικού Στόλου της Βόρειας Θάλασσας και της Βαλτικής αλλά και στην παρουσία τουλάχιστον 7 σκαφών στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Εξαιτίας της μεγάλης ομολογουμένως αυτής συγκέντρωσης ρωσικών σκαφών το ….

Τριακόσιες χιλιάδες και πλέον έμβρυα φονεύονται στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας κάθε χρόνο

του Μητροπολίτου Κυθήρων Σεραφείμ

 ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ(30-12-2012)
Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟΣ ΑΘΩΩΝ ΥΠΑΡΞΕΩΝ
«Φωνή ἐν Ραμᾷ ἠκούσθη, θρῆνος καί κλαυθμός καί ὀδυρμός πολύς» (Ματθ.β', 18)

Θαύμα του γέροντος Παϊσίου σε νεφροπαθή στην Αργολίδα.

π. Διονύσιος Ταμπάκης
 Όπως μας ανέφερε ο κ.Α.Γ., νέος δάσκαλος σε χωριό της Αργολίδος.  Στο χωριό όπου διδάσκει, γνώρισε έναν φιλότιμο άνθρωπο, γύρω στα 40, που όπως του ανέφερε, του παρουσιάστηκε ξαφνικά σημαντικότατο πρόβλημα υγείας στα νεφρά του.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Νυχτερινή Γραμμή

Κάποιοι σε περιμένουν στο τηλέφωνο
ΜΙΛΑ ΤΟΥΣ!

Παγκόσμιος Φάρος


Το Καρότο, το Αυγό και το Τσάι

Aroma
«Σου έχω πει την ιστορία την παλιά με το τσάι, το καρότο και τ’ αυγό;»
Η Έλλη γνέφει «όχι».

Μετά τους αρχαίους Έλληνες και οι Βυζαντινοί στην Αμερική πριν τον Κολόμβο; - Τι γνώριζε ο Πλούταρχος; - Ταξίδι ρουτίνας τελικά για τους Έλληνες!!

Η ιστορία της ανακάλυψης της Αμερικής πρέπει να ξαναγραφτεί (ούτως η άλλως) αν ισχύει η παρακάτω είδηση: Μέσα στο δάσος Cockaponset στα νότια της πολιτείας Connnectikut των Η.Π.Α βρίσκεται η αρχαιότερη Χριστιανική Εκκλησία της Αμερικής, αριστοτεχνικά σκαλισμένη από πέτρα. Οι επιτόπιες επιγραφές αποδυκνείουν την ύπαρξη της εδώ και 1500 χρόνια από σήμερα, κατασκευασμένη από Ορθόδοξους Χριστιανούς μοναχούς του Βυζαντίου!

"ως θυμίαμα"

Για τις εξαγνισμένες ψυχές οι μικρές θλίψεις της ζωής κάνουν ό,τι και τα δάκτυλα στα αρωματικά βότανα.

Μέχρι και ποιός πέταξε τα σκουπίδια θα γνωρίζουν! Χάνει η λέξη ‘σκλαβιά’ το νόημα της!


Οι κάδοι robo-έχουν μια συσκευή ανάγνωσης RFID. Η Ολλανδία εξαπολύει τους ευφυής κάδους που απαιτούν την ταυτότητα πριν να δεχτούν σκουπίδια, και αφήνουν το φορτηγό να ξέρει πότε πρέπει να εκκενωθούν, δείχνοντας προς την ημέρα που όλοι θα πρέπει να πληρώσουμε για τα πράγματα που πετάμε.

Ο Θάνατος του μεγάλου Αλεξάνδρου και το μέλι


Το 324 π.Χ. ο Αλέξανδρος εκστράτευσε εναντίον των ορεινών Κισσαίων, τους οποίους αφού νίκησε κατευθύνθηκε προς τα Βαβυλώνα. 
Στη πορεία ο μάντις Πυθαγόρας διαπίστωσε κακά σημάδια στη θυσία που έκανε.

Ο ελληνικός λαός δεν εμπιστεύεται πλέον το πολίτευμα

Του Γιώργου Δελαστίκ
Βαθύτατη κρίση εμπιστοσύνης προς το πολίτευμα της χώρας έχει προκαλέσει η μνημονιακή κυβερνητική πολιτική. Μια κρίση η οποία αποτυπώνεται με τρόπο που τρομάζει στις δημοσκοπήσεις τόσο του Ευρωβαρόμετρου της Κομισιόν όσο και της Marc που δημοσιεύθηκε στο «Εθνος της Κυριακής».
Τα ευρήματα του Ευρωβαρόμετρου, δημοσκόπησης που διενεργείται…

Παγωμένα Χριστούγεννα ....ματωμένα με το δάκρυ της καρδιάς μας!

Παγωμένα Χριστούγεννα ....ματωμένα με το δάκρυ της καρδιάς μας!
"Εάν αγαπάς τον Θεό και δεν αγαπάς τον άνθρωπο ....ψεύτης είσαι...."

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Τρεις σοβαροί εθνικοί κίνδυνοι

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Πρώτος εθνικός κίνδυνος: Ισραηλινός υψηλόβαθμος αξιωματούχος μου έλεγε εντυπωσιασμένος, πριν από δυο χρόνια, μετά από κοινή άσκηση των Πολεμικών Αεροποριών μας, ότι σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης με την εξ ανατολών γείτονα “οι φοβεροί Έλληνες πιλότοι μπορούν να κατακτήσουν την αεροπορική υπεροχή μέσα σε δυο ημέρες“.

confidential report για Ελευθέριο Βενιζέλο...


Ήμουνα κι εγώ στη "Βίλα Αμαλία"....

Έχω περάσει κι' εγώ 6 χρόνια της ζωής μου
στη «Βίλα Αμαλία»...Τότε, βέβαια,
την λέγαμε «Β' Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών».

"ΝΕΝΙΚΗΚΑ ΣΕ ΣΟΛΟΜΩΝ" Τα θυρανοίξια της Αγια-Σοφιάς, 27 Δεκεμβρίου 537

Η Αγία Σοφία είναι το πρώτο κτίσμα που "χτυπάει" στο βλέμμα του ταξιδιώτη, καθώς εισέρχεται από την Προποντίδα. Το ξεχωριστό αυτό σημείο είχαν επιλέξει για να χτίσουν τους ναούς τους, αιώνες πριν από τους Βυζαντινούς, οι ειδωλολάτρες.

ΕΦΘΑΣΕ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΚΤΕΝΙ;



Γιορταστικές μέρες με άρωμα παράδοσης και ρωμιοσύνης και περιφέρομαι στα σοκάκια της όμορφης γενέτειρας παραθαλάσσιας Μακεδονίτισσας πόλης μου. Τα συναπαντήματα πολλά, αλλά οι ευχές φέτος είναι διαφορετικές.

Η ΘΥΕΛΛΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ" ... Η προφητεία του Μακαριστού Χριστόδουλου!

Ένα συγκλονιστικό άρθρο εν έτει 1984! Χριστούγεννα σήμερα και τα parapolitika.gr. θυμούνται ένα προφητικό άρθρο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Ο Χριστόδουλος εν έτει 1984, ως μητροπολίτης Δημητριάδος, είχε
αρθρογραφήσει στις εφημερίδες της εποχής, προβλέποντας τα δεινά που έρχονται. Το άρθρο με τίτλο "Η ΘΥΕΛΛΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ" έκανε λόγο για διχασμό των Ελλήνων, λόγω του..

ΕΙΧΑΜΕ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΙΥΓΕΝΝΩΝ, ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΕΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ...


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ...

Στις βραχονησίδες των Ιμίων απέναντι από την πόλη Gümüşlük της Μούγκλας παρενοχλήθηκαν Τούρκοι ψαράδες από σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής που ασχολούνται με την προστασία της περιοχής, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

ΘΕΛΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ !



Κάποια προφανώς βαριά αμαρτήματα ( συνήθως σαρκικά )  δημιουργούν ενοχές πάνω στούς Αμερικανούς αθεϊστές καί νομίζουν πώς παρακάμπτοντας καί αγνοώντας τον Χριστό θα τα σβήσουν. Μοιάζουν με στρουθοκάμηλους εν μέσω τού 21ου αιώνος...

Χριστούγεννα 1809, ο Λόρδος Βύρων φτάνει στην Αθήνα.Τι είδε, τι έγραψε.


buronoriz 
«Θα πάω τώρα στην Αθήνα να σπουδάσω τα νέα ελληνικά, που διαφέρουν πολύ από τα αρχαία, αν και στις ρίζες τους μοιάζουν», έγραφε ο Λόρδος Βύρων σε επιστολή του από την Πρέβεζα προς τη μητέρα του στις 12 Νοεμβρίου 1809.

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Το Άγιο Σπήλαιο. Το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου (Η Φάτνη της Βηθλεέμ)

Νότια της Ιερουσαλήμ και σε απόσταση 9 χιλιομέτρων περίπου, πάνω σ' ένα λοφίσκο κατάφυτο από αμπέλια, συκιές και ελιές βρίσκεται η Βηθλεέμ, μια κωμόπολη της Παλαιστίνης.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ

Το θαύμα του ασθενούς που συγκλονίζει...

Τα Χριστούγεννα των τούρκων!

Του Αλεξανδρου Μασσαβετα
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Στο Λονδίνο, η φωταγωγία των Χριστουγέννων και τα χριστουγεννιάτικα πάρτι των περισσότερων επιχειρήσεων ματαιώθηκαν, ώστε να μη «θιγούν» οι μουσουλμάνοι της Βρετανίας (2% του πληθυσμού). Στην Ιταλία, αρκετά σχολεία και καταστήματα δεν έστησαν τις παραδοσιακές φάτνες, με παρόμοια αιτιολογία.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...