Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Το "χάρισμα" της αχαριστίας. ΜΙΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΗΓΗ.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Σήμερα δεν υπάρχει Έλληνας που να μην προβληματίζεται γιατί φθάσαμε σε αυτό το σημείο (που τα σκιάζει η φοβέρα και η οικονομική σκλαβιά). Νύκτα και μέρα σκεπτόμασθε  τι έφταιξε? και όλο μπερδευόμασθε διαβάζοντας τις αντικρουόμενες οικονομικές αναλύσεις. 

Μήπως φταίξαμε εμείς γιατί συμπεριφερθήκαμε σαν βλάκες? και πιστέψαμε σε πομπώδεις  αερολογίες και τερατώδη ψέματα? Άλλωστε  είναι κοινωνιολογικό εύρημα προς διερεύνηση ότι αυτός που ζει με ψέματα πιστεύει και πιο εύκολα στα ψέματα των άλλων.

Σε εμάς όμως πιστεύω ότι συνέβη κάτι πιο σοβαρό και βαθύτερο, συμπεριφερθήκαμε αχάριστα απέναντι στα πολύτιμα, απλά και καθημερινά που είχαμε. Αυτό ήταν που μας μετάλλαξε και  σήμερα μας πονάει. Γίναμε αχάριστοι προς τον ευεργέτη συνάνθρωπο μας, προς τους μεγαλύτερους, προς τους γονείς, στα παιδιά μας ακόμα και στους πιστούς φίλους. Δείξαμε την μεγαλύτερη και αποτρόπαια αχαριστία στο απαράμιλλο περιβάλλον και την Ελληνική φύση και συνεχίζουμε με μανία να αδιαφορούμε με αχαριστία προς την πατρίδα μας, την ιστορία, τα ιερά και τα όσια μας αλλά κυρίως και προς τον ίδιον τον ΘΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ μας. Έτσι καταντήσαμε να βγαίνουμε κάθε πρωί στο δρόμο και αντί καλημέρα να εισπράττουμε την καληνύχτα της αχαριστίας.

Τι είναι αχαριστία? Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Μπράβο λοιπόν σε αυτούς που δούλεψαν εξαντλητικά εδώ και χρόνια και  με αμοιβή εισήγαγαν τα κοινωνιολογικά μοντέλα της νέας εποχής για να αλλοιώσουν το φιλότιμο του ΕΛΛΗΝΑ-ΡΩΜΗΟΥ στο τύπο του δικού τους προιόντος  που είναι η αχαριστία του νεοέλληνα.

Εδώ λοιπόν που μεγαλούργησε το φιλότιμο, σήμερα ακμάζει η αχαριστία που σαν νευροπαραλυτικό δηλητήριο καταστρέφει κάθε ικμάδα της μικρής κοινωνίας μας. Το χειρότερο όμως από όλα είναι ότι η αχαριστία έγινε παραφύση τρόπος ζωής και συμπεριφοράς στην πολύπαθη νεολαία μας που δεν έφταιξε γι αυτό , αντίθετα είχε υπόδειγμα εμάς τους μεγαλύτερους.

Έτσι λοιπόν αντί να αποκτήσουμε  και να χαρίσουμε αρετές στα παιδιά μας, εμείς τους κολλήσαμε (το χάρισμα) της αχαριστίας. Άντε λοιπόν με το ξένο αυτό προς εμάς (χάρισμα) να κτίσουμε ευημερούσα κοινωνία η οικονομία η να αναδείξουμε σωστή πολιτική ηγεσία?

Αυτή την παραλυσία μας την εκμεταλλεύονται και εφαρμόζουν επί της κεφαλής μας βάρβαρες πολιτικές.

Ξεβολεύονται τα πάθη μας και μόνο γι αυτό αγωνιούμε για το μέλλον... και φυσικά ο εγωπαθής αχάριστος σαν μέλλον εννοεί την ασφάλεια των υψηλών μη δικαιολογημένων καταθέσεων του και την τρυφηλή ζωή την στιγμή που δίπλα του καταρρέουν από την προδοσία τα πάντα.

Σήμερα ακούγονται εναγώνιες φωνές αναζήτησης κάποιας  ηγετικής φυσιογνωμίας που θα μας βγάλει από το βρώμικο τέλμα. Πρέπει να δείχνουμε ηλίθιοι για να πιστέψουμε ότι θα σωθούμε από έναν άνθρωπο η έναν ευρύτερο πολιτικό σχηματισμό την στιγμή που τα μέσα και τα έξω κέντρα γεωπολιτικών σχεδιασμών έχουν καθορίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια της πορείας του Έθνους μας.

Είναι πικρό να βλέπεις ότι όλοι μας έχουνε προδώσει και όχι μόνο αυτό αλλά μας έχουν και  κατασκανδαλίσει  με τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους. ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΟΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ, Ο ΠΛΑΣΤΗΣ ΜΑΣ.

ΑΥΤΟΣ στέκεται απέναντι μας σε αυτές  τις δύσκολες στιγμές που είναι η θεία παιδαγωγία μας και προσμένει να γίνουμε πάλι ΛΕΒΕΝΤΕΣ και ΛΕΒΕΝΤΙΣΣΕΣ αποδιώχνοντας την μιζέρια της αχαριστίας και την φρενοβλάβεια του εγωισμού.

Όταν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ εξ αιτίας των δύσκολων συγκυριών σταθεί σαν τον ΑΣΩΤΟ της παραβολής ταπεινά  και δοξολογικά απέναντι στον ΘΕΟ του, ένα είναι σίγουρο ότι  θα καταπέσουν αυτομάτως όλες οι μηχανές  του αντίδικου και θα διαλυθούν όλοι οι παλαιοκαιρισμένοι ιστοί του. Ένα πράγμα μόνο να σκεφθούμε, πόσο μας φοβάται ο αντίδικος και τα όργανα του, έστω και με αυτά τα χάλια μας που επιμένει τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα την περίοδο των Χριστουγέννων να χλευάζει και να προσβάλλει την ιερότητα του ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΕΩΣ TOY ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, και μάλιστα εδώ στο λίκνο της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Μήπως με την ίδια χλευαστική συμπεριφορά  δεν ήρθαν πριν δυο χρόνια οι τοκογλύφοι δανειστές ζητώντας προς ίδιον όφελος ακόμα και την Ακρόπολη? Σήμερα ζητάνε να μας (φάνε ζωντανούς). 

Θα τους αφήσουμε?

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ        
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...