Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

“Η Ελλάδα αναζητά τον σύγχρονο Νέστορα της πολιτικής”


Γράφει ο αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Αλευράς
Η ιστορία επαναλαμβάνεται επειδή δεν διδασκόμαστε από αυτήν. Λαοί που δεν άντλησαν τα σωστά διδάγματα από αυτή, είναι υποχρεωμένοι να την ξαναζήσουν. Το όνομα Νέστορας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Ελλάδας εδώ και 3000 χρόνια.
Το 1150-1200 π.Χ. γνωρίζουμε ότι όλοι οι Έλληνες βασιλείς κρεμόντουσαν από τα χείλη του σοφού Βασιλέα Νέστωρος της Πύλου πρίν τον Τρωικό Πόλεμο. ’Ηταν αυτός που θα ένωνε τους Έλληνες για την εκστρατεία της Τροίας και τελικά τους ένωσε, αφού άμβλυνε τις αντιθέσεις των Αχιλλέα και Αγαμέμνονα.
Το 305 μ.Χ. περίπου, ένας άλλος Νέστορας
ζητά την ευλογία του Αγίου Δημητρίου για να αντιπαλαίσει τον γίγαντα Λυαίο που ήταν το σύμβολο της Ρωμαικής αυτοκρατορίας ,προσωπικός φίλος του Διοκλητιανού και διώκτης των χριστιανών. Κυριαρχούσε τότε η ισχύς των όπλων, η ειδωλολατρία. Ο σκοταδισμός και ο φόβος άπλωναν παντού την σκιά τους. Εμπόδιο οι χριστιανοί που θα έπρεπε να εξολοθρευτούν.
Η νίκη του Αγίου Νέστορα μέσα στο Στάδιο σηματοδοτούσε τη νίκη του χριστιανικού κόσμου. ’Ο Θεός Δημητρίου βοήθει μοι’’.
Το 312 μ.Χ. ήλθε η απάντηση του Χριστού στον Μέγα Κωνσταντίνο με το όραμα του Σταυρού.
ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ
Αυτό συνέβη την ημέρα του Αγίου Νέστωρα και μια ημέρα μετά στις 28 Οκτώβρη του 312 μ.Χ. έχουμε κατάληψη της ειδωλολατρικής Ρώμης από τον Μέγα Κωνσταντίνο.
Πριν 61 χρόνια ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου η Ρώμη του Μουσσολίνι χτυπά τη μικρή Ελλάδα. Το πρώτο που εισέπραξε ήταν το ιστορικό ΟΧΙ. Πάλι η Ρώμη χτυπά την Ορθόδοξη Ελλάδα και το έπος του ’40 γράφεται με χρυσά γράμματα.
Ο Μουσολίνι κατατροπώνεται και ο Χίτλερ απογοητεύεται γιατί ήταν η πρώτη ήττα του Άξονα. Ο Τσώρτσιλ θα έλεγε “Τώρα οι ήρωες θα πολεμούν ως Έλληνες”
Ακόμα και στις ημέρες μας το όνομα Νέστωρ υψώνει το ανάστημά του. Τελευταίο παράδειγμα ο Νέστωρ Κίρτσνερ. Ο εκλιπών πρόεδρος της Αργεντινής που ύψωσε το ανάστημά του κόντρα στο “ρωμαϊκό” σύστημα του σήμερα. Οδήγησε τη χώρα του σε νέα πορεία και ο Θεός τον πήρε μαζί του στις 27 Οκτωβρίου το 2010, ημέρα μνήμης του Αγίου Νέστορα.
Κάποιοι νομίζουν ότι η Ελλάδα πέθανε ή θα πεθάνει και ότι δεν θα γράψει συνέχεια στην ένδοξη ιστορία της. Είναι πραγματικά έτσι; Έτσι απλά θα απεμπολήσουμε την Ελληνορθόδοξη κληρονομιά; Η κάθε σπιθαμή αυτής της γης που είναι ποτισμένη με αίμα, λέει το αντίθετο.
Πρόσφατα ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλος είπε,
“Στη Ρωσία είμαστε πεπεισμένοι ότι ο σώφρων ιστορικός αλλά και δραστήριος ελληνικός λαός, θα βρει τον τρόπο να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες όπως το έκανε άλλωστε σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν.
Και πιστέψτε με, είναι πολύ σημαντικό στο τέλος αυτής της πορείας οι Έλληνες να παραμείνουν Έλληνες. Ο Ελληνικός ορθόδοξος λαός να διατηρήσει τις παραδόσεις του και να μην αναγκαστεί να πάει σε συμβιβασμούς και να παραδώσει την πίστη του, την εθνική του συνείδηση και τον ξεχωριστό τρόπο ζωής της ελληνικής κοινωνίας “

Πηγή: http://ioannis-kapodistrias

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...