Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ρωσία: “Θα δώσουμε στη Κύπρο, όσα χρήματα χρειάζεται”



Μόσχα στηρίζει Λευκωσία…απεριόριστα στην οικονομία. Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι “η Ρωσία θα παράσχει οικονομική βοήθεια στην Κύπρο με ένα ποσό που είναι επαρκές για να ”επιλύσει” το πρόβλημα ταμειακών διαθεσίμων του νησιού”
”Εχουμε πάρει την απόφαση να βοηθήσουμε την Κύπρο” είπε ο Ρώσος Υπουργός, Anton Siluanov στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της Συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών των G20. 

”Στον προϋπολογισμό που θα εξεταστεί το 2011 στη Δούμα (Κάτω Βουλή), προβλέπουμε ένα συνολικό ποσό ενισχύσεων που είναι επαρκές για να επιλύσει τα τρέχοντα προβλήματα της Κύπρου”, πρόσθεσε.


Ο Υπουργός δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες, όμως η Μόσχα είχε ανακοινώσει στις 10 Σεπτεμβρίου ότι διαπραγματεύεται ένα δάνειο το οποίο ζήτησε το μέλος της Ευρωζώνης, η Κύπρος.



Το Πρακτορείο RIA Novosti αναφέρθηκε σε ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα για παραχώρηση στην Κύπρο ενός πενταετούς δανείου μεταξύ 2 και 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, με ετήσιο επιτόκιο 4,5%.

 Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η οικονομία της Κύπρου θα συρρικνωθεί 1% το 2012, μετά την περιορισμένη ανάπτυξη που θα παρουσιάσει το τρέχον έτος, λόγω της επιδείνωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος και της αστάθειας στην Ευρωζώνη.


onalert

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...