Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Στρίμωξαν την Γκρέτα σε συνέντευξη και εκείνη την κοπάνησε

Όταν η δημοσιογραφία είναι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ!



Η επονομαζόμενη “Climate-Greta” δραπέτευσε από μια συνέντευξη με κρίσιμα θέματα, αλλά βέβαια ουδείς από τα μεγάλα μίντια το έκανα θέμα!

Πλέον όμως η εικόνα της Greta Thunberg κινδυνεύει. Το ότι έφυγε από μια συνέντευξη στον Καναδά πριν από λίγες ημέρες όταν οι ερωτήσεις έγιναν πολύ δύσκολες έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο δημοσιογράφος των Rebel Media, Keean Bexte πιστεύει ότι η επίσκεψή της εκεί ήταν χωρίς αμφιβολία ένας τρόπος να “εμπλακεί” στις εκλογές.

Γενικά τους τελευταίους πολλούς μήνες υπήρχαν πολλές αντιξοότητες για την Greta Thunberg. Το ταξίδι της στις Ηνωμένες Πολιτείες με το πλήρωμα πέντε ατόμων για το πολυτελές σκάφος που την μετέφερε αμφισβητήθηκε λόγω των μεγάλων εκπομπών που επηρεάζουν το κλίμα. Στη συνέχεια ήρθε η περίφημη λεγόμενη ομιλία « Πώς τολμάς », η οποία οδήγησε σε αμέτρητα αστεία, απομιμήσεις και διακωμωδήσεις στο Διαδίκτυο. Μετά ήρθαν οι μέρες του κορονοϊού και η Γκρέτα εξαφανίστηκε από την επικιαρότητα.

Το Συντηρητικό Καναδικό Rebel Media κατάφερε να την βρει στο ξενοδοχείο της, και ίσως ήταν το πρώτο ΜΜΕ που έθεσε κρίσιμες ερωτήσεις πρόσωπο με πρόσωπο στο κορίτσι. Το Rebel Media δηλώνει ότι κατάφεραν να παρακολουθήσουν την Thunberg "καθώς είναι η μόνη που ταξιδεύει σε ένα πολυτελές Tesla με πινακίδες από τη Νέα Υόρκη".

Πριν ξεκινήσει η συνέντευξη, ο δημοσιογράφος Keean Bexte μοιράστηκε τις σκέψεις του για το γιατί ο συναγερμός για το κλίμα εφαρμόστηκε στον Καναδά. Μεταξύ άλλων, ο Bexte ήθελε να πάρει απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με ξένα συμφέροντα και μη αναφερόμενα χρήματα σε σχέση με το φαινόμενο Greta. Ήθελε επίσης να μάθει γιατί η Greta διοργανώνει κλιματικές απεργίες στην Αλμπέρτα του Καναδά, η οποία έχει το πιο ηθικά παραγόμενο πετρέλαιο στη γη, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε όλα, από το περιβάλλον έως τους δίκαιους μισθούς για τους εργάτες πετρελαίου.

Ο Bexte αναρωτιέται γιατί η Thunberg στόχευε στον Καναδά και όχι στους πραγματικούς εχθρούς του περιβάλλοντος αλλού στον κόσμο.

- Γιατί δεν πας στην Κίνα ή τη Σαουδική Αραβία και δεν διαμαρτύρεσαι εναντίον τους;, λέει η πρώτη ερώτηση του Bexte

- Αυτή τη στιγμή είμαι εδώ και δεν πετάω. Είμαι επίσης εδώ γιατί προσκλήθηκα. Δεν έχω λάβει πρόσκληση από την Κίνα, απαντά η Thunberg.

Ο Bexte σχολιάζει ότι δεν είναι δυνατόν να λάβουμε πρόσκληση από μια δικτατορία εάν κάποιος σκοπεύει να την επικρίνει, αλλά αυτό μπορεί να γίνει από δημοκρατικές χώρες όπως η Σουηδία ή ο Καναδάς.

Η επόμενη ερώτηση του Bextes απευθύνεται στον πατέρα της Greta, Svante Thunberg, και αφορά τη διάσημη ψυχική ασθένεια της κόρης του.

- Είναι πραγματικά σκόπιμο να ταξιδεύετε με ένα παιδί που έχει παραδεχτεί ότι πάσχει από ψυχικές ασθένειες και να την χρησιμοποιήσετε εσείς;

Στη συνέχεια, η Γκρέτα γελάει, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει ψυχική ασθένεια».

Αλλά ο Bexte επιμένει ότι κάνει λάθος και υπενθυμίζει σε μια ομιλία της Thunberg όπου αναφέρει όλες τις διαγνώσεις και τα συμπτώματά της, όπως κατάθλιψη, σύνδρομο Asperger, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, επιλεκτική σιωπή και αυτισμό.

Η Γκρέτα αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι ο Bexte δεν θα θέσει τις απλές και θετικές ερωτήσεις που έχει συνηθίσει και αρχίζει να απομακρύνει από τον δημοσιογράφο. Ωστόσο, εκείνος συνεχίζει να κάνει ερωτήσεις, για το ποιος πληρώνει τα πάντα γύρω από τη Γκρέτα. Ο Svante Thunberg απαντά ότι το σκάφος Tesla πληρώνεται από τον Arnold Schwarzenegger και όλα τα άλλα πληρώνονται από τον ίδιο.

Κι οι ερωτήσεις συνεχίζουν:

- Καταλαβαίνετε όμως ότι η αλλαγή του κλίματος είναι ένα κρίσιμο πολιτικό ζήτημα; Αυτήν τη στιγμή ασχολείστε με τον πολιτικό λόγο.

- Δεν μιλάω για πολιτική.

- Η κλιματική αλλαγή είναι πολιτική, σωστά;

- Όχι, είναι επιστήμη.

- Αλλά θα το λύσει η επιστήμη; Θέλετε μια τεχνική λύση στο πρόβλημα ή θέλετε οι πολιτικοί να το λύσουν;

Εδώ η συνέντευξη τελειώνει απότομα όταν μια γυναίκα από το περιβάλλον της Thunberg κινείται και λέει ότι πρέπει να σταματήσουν. Η γυναίκα απειλεί επίσης να καλέσει την αστυνομία.

Ο Bextes απαντά ότι "Αυτός είναι ο Καναδάς, εδώ δεν μπορείτε να καλέσετε την αστυνομία επειδή οι δημοσιογράφοι κάνουν ερωτήσεις".

Συνεργάτης της Thunberg που χρηματοδοτείται από τον George Soros

Στον πλησιέστερο κύκλο της Γκρέτα πάντως αποκαλύψθηκε πως είναι η Γερμανίδα ακτιβίστρια του κλίματος Luisa-Marie Neubauer. Έχει εμπνευστεί από τη Greta που οργάνωσε σχολικές απεργίες στη Γερμανία και στη συνέχεια τη συνόδευσε στα ταξίδια της σε όλο τον κόσμο. Βρίσκεται συνεχώς στις ίδιες φωτογραφίες με τη Γκρέτα, και οι πληροφορίες ισχυρίζονται ότι η αριστερή οργάνωση κλίματος, την οποία εκπροσωπεί, χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων, από τον Τζορτζ Σόρος.

ΠΗΓΗ 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...