Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΗΠΑ: Δημοσκόπηση κόλαφος για τον Μ.Ομπάμα και έκπληξη για τον Β.Πούτιν

Το ήμισυ του πληθυσμού των ΗΠΑ πιστεύει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Μ. Ομπάμα απέτυχε  τελείως στο συριακό ζήτημα  σε σύγκριση με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν,
σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο  Fox News και δημοσκόπηση του, αναφέρει  ο ρωσικός τύπος.
Οι περισσότεροι πολίτες των ΗΠΑ εξέφρασαν τον  έντονο σκεπτικισμό τους απέναντι στις  δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα για την  ρωσική στρατιωτική  παρέμβαση στην Συρία.
Μάλιστα οι αντιδράσεις του Αμερικανού Προέδρου  κρίθηακν από τους ίδιους «ως αδύναμες» , ενώ ο ίδιος αποδοκιμάζεται  για την έλλειψη σαφούς σχεδίου για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή, αναφέρει το Fox News για την δημοσκόπηση που πραγματοποίησε πρόσφατα.
Το πενήντα τρία τοις εκατό των Αμερικανών ισχυρίστηκαν ότι ο  Πούτιν είναι αυτός ο οποίος έχει αποκτήσει σαφώς  το «πάνω χέρι» στη Συρία, ενώ μόνο το 22 τοις εκατό, δήλωσε ότι ο Ομπάμα κατέχει τον έλεγχο της κατάστασης στην περιοχή.
Σε εκτίμηση της προσωπικότητας του  Μ.Ομπάμα απέναντι στην ρωσική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον  του ISIS  στην Συρία , η πλειοψηφία των Αμερικανών τον έκρινε   ως «αδύναμο και απελπισμένο», ενώ τον  υποστηρίζει μόνο το  29 τοις εκατό των ερωτηθέντων, με το 46 τοις εκατό να θεωρεί  τον Ρώσο Πρόεδρο ως «ισχυρό  και έξυπνο».
Η δημοσκόπηση τονίζει επίσης ότι το 70 τοις εκατό των Αμερικανών αμφιβάλλουν εάν οι ΗΠΑ έχουν κάποιο  συνεκτικό σχέδιο για το πώς πρέπει να δράσουν  στην κρίση στην Συρία. Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν την αυτοαποκαλούμενη τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος από το Δεκέμβριο του 2014, χωρίς  όμως να υπάρχει  καμία επιτυχία στην καταστροφή των επιδιωκόμενων στόχων .
Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, περίπου το 52 τοις εκατό των Αμερικανών «επιπλήττει»  πλήρως τον Μ. Ομπάμα για τις ενέργειές του στην Μέση Ανατολή, λέγοντας ότι είναι ένας «αδύναμος και αναποφάσιστος ηγέτης» στην παγκόσμια σκηνή.
Η έρευνα  του μεγάλου αμερικανικού δικτύου Fox News διεξήχθη από τον στις 10-12 Οκτωβρίου , με συνεντεύξεις από περισσότερα από 1.000 άτομα από όλες τις ΗΠΑ .
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, ο Β.Πούτιν είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της νέας Ρωσίας , η οποία έκανε το ντεμπούτο της ως πραγματική υπερδύναμη πριν λίγες ημέρες στην Συρία.
Ο Πούτιν είναι η φυσιογνωμία του ηγέτη που πολλές χώρες θα ήθελαν να έχουν ως Πρόεδρο , κάτι που καταδεικνύει όμως ότι εκατομμύρια απλοί άνθρωποι στον κόσμο θέλουν τέτοιους ηγέτες. Η εποχή των χαρισματικών  ηγετών που εμπνέουν τους λαούς τους δεν έχει παρέλθει. Μόνο που τώρα οι λαοί τους θέλουν «ΗΓΕΤΕΣ» με όλη την σημασία της λέξης , δυνατούς, θρήσκους, πολέμαρχους, πολιτικούς, και κυρίως αληθινούς, και όχι σταρ του Χόλιγουντ.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...