Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ετοιμάζεται για πόλεμο η Τουρκία λίαν συντόμως τονίζουν ρωσικά κρατικά αμυντικά ινστιτούτα!!!

Ρώσοι αναλυτές θεωρούν ότι ο Ερντογάν για να αποφύγει την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα του ,
θα πάει ακόμα και σε πλήρη κλίμακας πόλεμο προς όλες τις κατευθύνσεις (!!), αρχής γενομένης από την Συρία.!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,και άρθρο μας με τίτλο (Η Τουρκία προετοιμάζει Τουρκμένους μαχητές κατά των Κούρδων ενώ τους απαγορεύει την διέλευση στην ΒΔ Συρία), τονίζουμε τα διαγραφόμενα σχέδια της Άγκυρας για την Συρία.

Μάλιστα παρουσιάσαμε και φωτογραφίες Τουρκμένων μαχητών στην ΒΔ Συρία, οι οποίοι εκπαιδεύονται εντατικά σε ασκήσεις ανταρτοπολέμου .

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ΑΜΕΣΑ με στρατιωτική δράση κατά των Σύρων Κούρδων , που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων της χώρας, και όχι μόνο.

– Η Τουρκία δεν χρειάζεται την άδεια κανενός, θα κάνουμε ό, τι είναι αναγκαίο, – δήλωσε ο Ερντογάν.

Η δήλωση αυτή αφορά απάντηση του Ερντογάν σε ανακοίνωση των Κούρδων, υπό την ηγεσία του συριακού κουρδικού κόμματος «Δημοκρατική Ένωση», που μίλησε για την ανακήρυξη αυτονομίας της συριακής πόλης Tel Abyad στην Συρία .

Φυσικά σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, όλα αυτά είναι προσχήματα από τουρκικής πλευράς και αφορούν στην αποτροπή με οποιαδήποτε μέσο ακόμα και με πόλεμο, της διαφενόμενης δημιουργίας του κράτους του Κουρδιστάν , είτε αυτό ‘γεννηθεί‘ αρχικά σε ιρακινό έδαφος , είτε σε συριακό. Διότι με μαθηματική ακρίβεια κάποια στιγμή θα ‘ενωθεί‘ και με την ΝΑ Τουρκία και τα 35 εκατομμύρια Κούρδους που αναμένουν.

Τον Σεπτέμβριο, ο πόλεμος μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων επεκτάθηκε και στους δρόμους της Γερμανίας.Σε Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη και Βερολίνο, υπήρξαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Τούρκων και Κούρδων.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής Yevgeny Satanovsky, ο μόνος που επωφελήθηκε από τις επιθέσεις στην Τουρκία στην πόλη Suruci, και αργότερα στην πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα ήταν στην ουσία ο ίδιος ο Ερντογάν. Οι επιθέσεις αυτές ‘νομιμοποίησαν‘ ακόμα πιο πολύ τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού στο ΡΚΚ και στο YPG,αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα .

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Τουρκία είναι μια συνεπής σύμμαχος πολλών ριζοσπαστικών ισλαμικών οργανώσεων , συμπεριλαμβανομένης και της «Αλ Κάιντα» στην Συρία, του Μετώπυ Al Nusra», και φυσικά του Ισλαμικού κράτους. Όλες αυτές οι ομάδες λαμβάνουν σταθερά μια πλούσια προμήθεια όπλων, πυρομαχικών και ανθρώπινου δυναμικού.

Μπορεί ο Ερντογάν πραγματικά να πάει σε μια πλήρους κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση ; Οι Ρώσοι ειδικοί λένε Ναι , λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη κατάσταση στην ίδια την Τουρκία.

Το γεγονός ότι στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου το κυβερνών «Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) υπέστη ένα σοβαρό πλήγμα, λαμβάνοντας μόνο 255 έδρες σε σύνολο 550, έχει μεταβάλει την πολιτική κατάσταση στην χώρα. Για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια, το ΑΚΡ δεν κατάφερε να κερδίσει αρκετούς ψήφους για να σχηματίσει μια μονοκομματική κυβέρνηση.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Μελετών της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας Semen Bagdasarov, δήλωσε ότι η απειλή του Ερντογάν ( για πόλεμο ) μπορεί κάλλιστα να εφαρμοστεί, γιατί ο νυν πρόεδρος δεν διαθέτει πολλές επιλογές(!!), προκειμένου να μην χάσει την επιρροή του στην χώρα.

Προφανώς, στις βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, το κόμμα «Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, δεν θα λάβει αρκετούς ψήφους για να σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση. Η πιθανότητα αυτή είναι πραγματικά πολύ υψηλή.

Κρίνοντας από τις δημοσκοπήσεις, το ΑΚΡ θα πάρει 35-38%, η αντιπολίτευση με το «Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα » (CHP) του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα πάρει την δεύτερη θέση με περίπου 26-27%, ενώ το «Κόμμα του Εθνικιστικού Κινήματος» (ΜΗΡ) – 16-20% και το κουρδικό «Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών» (NPD) θα λάβουν ποσοστό 14-15%.

Το τουρκικό κοινοβούλιο έχει 550 έδρες. Ένα κόμμα, το οποίο θέλει να κατέχει την απόλυτη πλειοψηφία πρέπει να λάβει – πάνω από τα 2/3 του συνόλου των βουλευτικών εδρών , για να έχει ευρείες αρμοδιότητες. Για παράδειγμα, για να μπορεί να αλλάξει το σύνταγμα χωρίς εθνικό δημοψήφισμα, το οποίο θέλει απεγνωσμένα ο Ερντογάν.

Τα ρωσικά κρατικά ινστιτούτα μελετών (αποτελούν επίσημους συμβούλους του Ρώσου Προέδρου) θεωρούν ότι μετά τις εκλογές θα ξεκινήσουν να έρχονται στην επιφάνεια ΠΟΛΛΑ σκάνδαλα και μπόλικη ‘λάσπη‘ δυναμιτίζοντας την πολιτική ζωή της χώρας.

Το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο θα φέρουν την Τουρκία στα όρια της . Για παράδειγμα, δύο πρώην ανώτεροι Τούρκοι εισαγγελείς οι οποίοι διεξήγαγαν έρευνα στον εσωτερικό κύκλο του Προέδρου Ερντογάν, τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, κατέφυγαν στην Αρμενία.!!

Σε γενικές γραμμές, με αυτά τα αποτελέσματα η Τουρκία θα συρθεί στο απόλυτο χάος , λόγω αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης .Με αυτό το δυσμενές πολιτικό κλίμα για τον Ερντογάν μένει μόνο ένας δρόμος, αυτός του άκρατου εθνικισμού . Δηλαδή, με το πρόσχημα των φανταστικών και πραγματικών ‘απειλών‘ κατά την χώρας και την εθνικής ασφάλειας, θα αποσταλούν τουρκικά στρατεύματα στην Συρία , για να πολεμήσουν εναντίον του ΡΚΚ και εναντίον της «Δημοκρατικής Ένωσης (YPG), δηλαδή τους Κούρδους στην Συρία.Ίσως όμως και αλλού!!

Το PKK από την άλλη πλευρά δεν θα ξεκινήσει άμεσες συγκρούσεις με τον τουρκικό στρατό, αλλά θα διενεργήσει έναν πολύπλευρο πόλεμο των πόλεων στο εσωτερικό της χώρας . Στις πόλεις της Τουρκίας, στις οποίες κατά κύριο λόγο κατοικούνται από Κούρδους, όπως το Ντιγιάρμπακιρ (ανεπίσημη πρωτεύουσα του τουρκικού Κουρδιστάν, αλλά και στις μεγαλύτερες πόλεις με κουρδικό πληθυσμό όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και στην Συρία, θα ‘‘ καεί το πελεκούδι‘‘. Και ούτω καθεξής , μέχρι να αρχίσουν οι μαζικές κινητοποιήσεις, οι οποίες στο τέλος θα παραλύσουν την κυβέρνηση της Άγκυρας. Και αυτό θα έχει μετατραπεί σε έναν εμφύλιο πόλεμο, τονίζει ο Semen Bagdasarov .

Σύμφωνα με τον Ρώσο αναλυτή , οι Αμερικανοί έχουν ετοιμάσει 11 συντάγματα των Κούρδων της Συρίας στο έδαφος του Ιράκ, που επρόκειτο να εισβάλουν στην Al-Raqqa. Αυτό αποτελεί μια προσπάθεια των ΗΠΑ να ελέγξουν εν τη γενέσει του το νέο κράτος του Κουρδιστάν, προσπαθώντας να εκτοπίσουν την Ρωσία.

Η εισβολή των Κούρδων στην πρωτεύουσα του ισλαμικού στρατού στην πραγματικότητα είναι η μόνη ευκαιρία για τις ΗΠΑ να δείξουν στον κόσμο ότι αυτοί, και όχι η Ρωσία, καταπολεμούν πραγματικά την ισλαμική τρομοκρατία.Τώρα εαν μετά την Ράκκα οι Κούρδοι της Συρίας , πάνε κατά Τουρκία μεριά αυτό είναι μια άλλη πιθανότητα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου στον Ρώσο αναλυτή , σύμφωνα με την οποία, πολλοί αναλυτές έχουν επισημάνει ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι από τις ισχυρότερες στον κόσμο, η απάντηση του Bagdasarov ήταν η εξής.

– Υπήρξαν σε κάποιο διάστημα , αλλά όχι πλέον σήμερα. Δείτε και μόνοι σας.!!

‘‘Η στρατιωτική πτέρυγα του PKK , ή κατά τους Κούρδους «Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός του Κουρδιστάν και η στρατιωτική πτέρυγα με επικεφαλής τον Μουράτ Καραγιλάν, αριθμεί συνολικά δύναμη 20 χιλιάδων μαχητών . Ο αριθμός των Κούρδων στην Συρία με την ονομασία ‘‘Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG)‘‘, μέχρι πρόσφατα, ήταν περίπου 50.000. Το πιο πιθανό, είναι να μιλάμε για ένα σύνολο 70 χιλιάδων Κούρδων στρατιωτών.

Τι έκανε ο ‘‘πανίσχυρος‘‘ τουρκικός στρατός που θεωρείται ο δεύτερος σε δύναμη στο ΝΑΤΟ στον πόλεμο με το ΡΚΚ; Απολύτως τίποτα.

Ναι, πριν από την άφιξη στην εξουσία του Ερντογάν ήταν δυνατός.Μετά όμως από την υπόθεση ‘‘βαριοπούλα‘‘ και το ‘’ξήλωμα‘‘ τόσων ΕΜΠΕΙΡΩΝ αξιωματικών και στρατηγών ένα πολύ μεγάλο μέρος της ηγεσίας του στρατού έχει αποστρατευτεί .

Στην πραγματικότητα, στην τουρκική επαρχία Χακάρι στην κουρδική πόλη Varto, και σε άλλες περιοχές στην πραγματικότητα, οι Κούρδοι νίκησαν κατά κράτος τον τουρκικό στρατό, τονίζει ο Ρώσος εμπειρογνώμωνας .!!

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας, αναφέρουμε ότι εκτιμήσεις των Ρώσων περιλαμβάνουν και την ελληνική εθνική επικράτεια, στην οποία με διάφορα προσχήματα οι Τούρκοι θα ‘‘κτυπήσουν‘‘. Φοβισμένος και με μεγάλα αδιέξοδα ο Ερντογάν θα ζητήσει , το ‘‘μισό Αιγαίο‘‘, την ΑΟΖ στην Κύπρο, συνδιοίκηση στην δυτική Θράκη, και ότι άλλο του ‘‘κατέβη‘. Για αυτό να είμαστε σίγουροι!!

Άλλωστε για ποιόν λόγο αγοράζουν οι Τούρκοι κιτ βομβών ακριβείας JDAM, εκτιμώμενης αξίας 70 εκατομμυρίων δολαρίων;

Mεγάλο μέρος της προμήθειας αφορά τη νέα έκδοση εκτεταμένης εμβέλειας JDAM-ER(extend range).

Στην νέα έκδοση το καθοδηγούμενο με GPS πυρομαχικό θα μπορεί να πλήξει στόχους σε εμβέλειες μέχρι και τα 72χλμ. από τα 24 χλμ. που είναι τώρα η εμβέλεια των συλλογών που διαθέτει η τουρκική Αεροπορία (περίπου 250 συλλογές).

Αυτές οι βόμβες αφορούν πολεμικές επιχειρήσεις καθαρά και μόνο, να εξηγούμεθα!!

pentapostagma.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...