Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Τούρκοι απελάθηκαν από τη Ρωσία για «θρησκευτικές δραστηριότητες».

Στην πρωτεύουσα της Τσουβασίας... όργανα επιβολής του νόμου εντόπισαν ομάδα αλλοδαπών που έφθασαν ως τουρίστες, αλλά στην πραγματικότητα είχαν μεταβεί για «θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες»- δηλ. προσηλυτισμό στο Ισλάμ.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε ως ένοχους παραβίασης της παραμονής τους στη χώρα και διέταξε την απέλαση στην πατρίδα τους – Τουρκία, ανέφερε στο πρακτορείο Ρέγκνουμ, αξιωματούχος της υπηρεσίας μετανάστευσης στη Τσουβασία.

Οι Τούρκοι υπήκοοι βρέθηκαν στη Ρωσία κατά παράβαση της διαμονής και εντοπίσθηκαν στις 22 Ιουλίου, από έλεγχο της υπηρεσίας για συμμόρφωση με τους νόμους της μετανάστευσης.

«Είχαν αποδεχθεί ότι είχαν έρθει στη Ρωσία, ώστε να μην απαιτηθεί θεώρηση, ως τουρίστες, βάσει της αμοιβαίας συμφωνίας των δύο χωρών».

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Δημοκρατία της Τσουβασίας συμμετείχαν σε θρησκευτικές τελετές οργανώσεων θρησκευτικού χαρακτήρα που αποσκοπούσαν σε κέρδος με την εφαρμογή της θρησκευτικής εκπαίδευσης, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...