Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Σωστή η πρόταση Κουράκη… Ας την δοκιμάσουμε!

Συμφωνώ με την πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκη με την οποία προτείνει να φορολογούνται οι ‘Χριστιανοί-Όρθόδοξοι’ ώστε από τα έσοδα αυτά να πληρώνονται οι ιερείς της εκκλησίας..”!

Έτσι θα έχουμε ένα “πρότυπο παγκοσμιοποιημένο σύστημα φορολογίας”, το οποίο δεν απέχει και πολύ απ’ αυτό που μας προτείνει η “τρόϊκα”, με το οποίο:

Αυτός και οι “συν αυτώ” να πληρώνουν το κόστος για τους λαθρομετανάστες, που τόσο πολύ αγαπούν…

Να πληρώνουν την μισθοδοσία των δασκάλων όσοι έχουν παιδιά στο Δημοτικό, των καθηγητών όσοι έχουν παιδιά στο Γυμνάσιο – Λύκειο, των καθηγητών πανεπιστημίων όσοι έχουν παιδιά φοιτητές, κοκ….

Το κόστος των ΑμΕΑ οι οικογένειές τους…

Το κόστος όσων πάσχουν από ‘ανίατες ασθένειες’, να πληρώνει ο περίγυρος τους…

Όσοι έχουν παιδιά στο στρατό να πληρώνουν το κόστος οι συγγενείς  τους…

Το κόστος της λειτουργίας του Κοινοβουλίου και της μισθοδοσίας Βουλευτών να πληρώνουν μόνον όσοι εμπλέκονται στο… “σύστημα”..!
Τους αριστερούς βουλευτές να τους πληρώνουν οι αριστεροί πολίτες, τους δεξιούς οι δεξιοί κ.ο.κ

Και το κόστος αποχέτευσης της τοπικής αυτοδιοίκησης να το καλύπτουν οι… “Κουρα-δα-κηδες”..!

ΥΓ 1: Ήμουν αντίθετος στην απόφαση της τότε κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου και υπουργίας Αντώνη Τρίτση, που ενέταξε την μισθοδοσία των Ιερωμένων στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Σε όλες τις χώρες του κόσμου οι παπάδες πληρώνονται από την εκκλησία. Ο διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους πρέπει να γίνει ταχύτατα.
Οι κραυγές τύπου “θα βάλουνε τους χριστιανούς να πληρώνουν και άλλους φόρους” είναι εκ του πονηρού.

ΥΓ 2: ( Και ένας άλλος) Από τους φόρους μου ή τον ΟΠΑΠ ή το Υπουργείο Πολιτισμού επιχορηγούνται θέατρα, πολιτιστικές παραστάσεις, σβήνονται τα χρέη των ΠΑΕ, κτίζονται στάδια, χωρίς βέβαια να με ρωτάει κανείς.
Ε λοιπόν εντέλλομαι το Ελληνικό κράτος να μου καλύπτει τις θρησκευτικές μου ανάγκες. 

Δυστυχώς δεν αθλούμαι και η Οπερα δεν ξέρω που πέφτει. Πηγαίνω όμως την Κυριακή στην Εκκλησία και εννοώ να καλύπτει τους Ναούς η κυβέρνηση.

Στάθης Σαραφόπουλος 

http://olympia.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...