Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

15 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΙΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ !

Λειτουργεί στην Αίγυπτο το σύνταγμα της σαρίας : Ποινή επιβλήθηκε σε άτομο που άλλαξε θρησκείαΣύμφωνα με την είδηση της Gazeteport, η Αιγύπτια Νάντια Μουχάμετ Αλή 23 χρόνια πριν παντρεύτηκε τον Μουχάμετ Αμπντουλβαχάμπ Μουσταφά και έγινε μουσουλμάνα. Αλλά όταν πέθανε ο σύζυγος της γύρισε στην παλιά της θρησκεία. Όταν η γυναίκα και τα επτά της παιδιά έγιναν χριστιανοί, οι εισαγγελείς της πόλης Μπενί Σουέφ όπου ζούνε της άσκησαν δίωξη.
Η υπόθεση αλλαγής θρησκείας αποκαλύφθηκε το 2004 όταν επιχείρησαν να βγάλουν
νέες ταυτότητες. Στην δίκη που έγινε την περασμένη εβδομάδα επιβλήθηκε στην γυναίκα και στα 7 παιδιά της, ποινή φυλάκισης 15 ετών. Επίσης ποινή 5 ετών επιβλήθηκε και σε κάθε ένα από άλλα 7 άτομα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση
Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοίνωσαν πως ανησυχούν από την απόφαση αυτή που λήφθηκε μετά την άνοδο των ισλαμιστών στην κυβέρνηση της Αιγύπτου. Οι ισλαμικοί κανόνες αποτέλεσαν την βάση του νέου συντάγματος που ψηφίστηκε μετά την ανατροπή του Χουσνί Μπουμπάρακ, και την άνοδο των Μουσουλμάνων Αδερφών στην εξουσία.
Παρατηρητές ανησυχούνε πως η ήδη δύσκολη κατάσταση των χριστιανών εκεί, μετά το νέο σύνταγμα θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο.
haber.sol.org.tr    17/1/2013

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...