Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Γιώργος Αδάλης: "καλωσόρισες Δελτίο"

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ... ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ!
Την Κυριακή ήμουν καλεσμένος της ΕΡΤ και περιέγραψα γιατί την Δευτέρα περιμένω εκρηκτική άνοδο στις τιμές του φυσικού αερίου. Κι αφού περιέγραψα τι συνέβη στους G7 την Παρασκευή το απόγευμα και πως αντέδρασε η GazProm την Παρασκευή το βράδυ, περιέγραψα γιατί πιστεύω ότι την Δευτέρα το πρωί θα καταστραφεί το καλό κλίμα της προηγούμενης εβδομάδας!
Την προ-προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν ιστορικά υψηλά ρεκόρ στο αέριο. Την προηγούμενη υπήρξε μία μεγάλη πτώση που θα έπρεπε να συνεχιστεί!

Αντί αυτού, μαζεύτηκαν όλοι στους G7 και αποφάσισαν ΑΦΟΥ είχε λήξει η εβδομάδα συναλλαγών, να βάλουν πλαφόν στις τιμές πετρελαίου της Ρωσίας! Σε ανταπόδοση η Gazprom αργά το βράδυ της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ δήλωσε ότι δεν θα ανοίξει την Δευτέρα τις ροές του αγωγού φ.α. NordStream-1 ! Και όλο το ΣΚ, οι traders έτρεχαν και δεν έφταναν, αφού τέτοιες σοβαρές κινήσεις δεν μπορεί να γίνονται βραδιάτικα κι αφού έχουν κλείσει οι Αγορές!
Ορίστε λοιπόν τα χάλια τους! 30% ΑΎΞΗΣΗ του ευρωπαικού δείκτη σε χρόνο ρεκόρ !

Στο σχεδιάγραμμα βλέπετε την αντίδραση των Αγορών να αποτυπώνεται στον δείκτη της τιμής του Ευρωπαϊκού φυσικού αερίου (TTF) όπου μόλις ξεκίνησαν οι συναλλαγές, σε μερικά ... δευτερόλεπτα, από τα 212€ έφτασε στα 267€ και τώρα διαπραγματεύεται στα 280€.

Και μάλιστα αυτή τη στιγμή συζητάνε πως θα καταστρέψουν ακόμη περισσότερο την Ευρώπη!

Το χειρότερο δεν είναι η λάθος στρατηγική που υιοθετεί κάθε φορά η ΕΕ και την πληρώνουμε εμείς! Το χειρότερο είναι ότι δεν βρίσκεται κάποιος να τους σταματήσει...

ΥΓ.
Υπήρχε μια ταινία παλιά με τίτλο "καλωσόρισες δολάριο". Νομίζω ότι όπου να'ναι θα βγει μια ταινία με τίτλο ... "καλωσόρισες Δελτίο"!

Γιώργος Αδαλης

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...