Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Αποφασισμένος να ζητήσει ευρωπαϊκές κυρώσεις ο Μητσοτάκης, εάν οι Τούρκοι βομβαρδίσουν τα Πετράλώνα

Υπόδειγμα ψυχραιμίας ο Κούλης.
Ο πρωθυπουργός Κούλης Μητσοτάκης υιοθέτησε σκληρή γραμμή κατά της Τουρκίας μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση του ΕΛΚ.
«Έχουμε έτοιμη μία δέσμη πιθανών περιοριστικών μέτρων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εάν η Τουρκία επιστρέψει σε μια επιθετική συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αυτή εξακολουθεί να είναι -κατά τη γνώμη μου- η σωστή προσέγγιση», τόνισε, ενώ μοιράστηκε με τους Ευρωπαίους ομοϊδεάτες του την βεβαιότητα του ότι «Η επιθετική ρητορική της Άγκυρας Στερείται σοβαρότητας».

Απο το newsbreak.gr

Δηλαδή, ο ελληνόφωνος πρωθυπουργός θεωρεί ότι η Τουρκία μέχρι στιγμής δεν έχει διαπράξει κάποιες προκλήσεις αξίες κυρώσεων. Το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης συνιστά όχι μόνο αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, αλλά κατάφωρη παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά για τον πρωθυπουργό αυτό δεν είναι κάτι σοβαρό.

Οι τουρκικές φρεγάτες απαγόρευσαν σε ευρωπαϊκό ερευνητικό σκάφος που δρούσε υπό ελληνική εντολή να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχή ελληνικής εθνικής κυριαρχίας, αλλά ο Κυριάκος ούτε αυτό το θεωρεί σοβαρό.

Η Τουρκία για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία αμφισβητεί την κυριαρχία κατοικημένων νησιών, απειλώντας ευθέως την Χίο και την Σάμο, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί αυτά τα γεγονότα ανάξια κυρώσεων.Η Τουρκία διαπράττει τον Αττίλα 3 στα Βαρώσια και την Αμμόχωστο, αλλά ούτε αυτό είναι αρκετό για να κινητοποιήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία έχει εισβάλει σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, δημιουργώντας εσωτερικό χάος και διαπράττοντας εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι οι τουρκικές απειλές «στερούνται σοβαρότητας».

Το βέβαιο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα θεωρήσει σοβαρότατη πρόκληση τυχόν βομβαρδισμό των Πετραλώνων. Για το Θησείο, δεν παίρνω όρκο.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...