Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Ανάρπαστα τα ρωσικά πολεμικά ελικόπτερα: 8.000 σε διάφορες χώρες του κόσμου- Παγκόσμιες συνεργασίες

Περίπου δέκα κέντρα εξυπηρέτησης θα δημιουργηθούν στο εξωτερικό - Η Ρωσία θα ολοκληρώσει το έργο κέντρου συντήρησης ελικοπτέρων Mi-171Sh στο Περού το 2022

Η Ρωσία επανεξέτασε το δόγμα της πολεμικής χρήσης και τον εξοπλισμό και τα όπλα που είναι απαραίτητα για αυτό. Ένα από αυτά είναι το ελικόπτερο πλοίου ή εδάφους.

Η δυτική εμπειρία μάχης τους έδειξε ότι δεν χρειάζονται απλώς ένα ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο, αλλά ένα ναυτικό ελικόπτερο ικανό να πολεμά υποβρύχια, να χτυπά επιφανειακούς στόχους με πυραύλους κατά πλοίων και να δίνει χαρακτηρισμούς στόχων σε πυραυλικά συστήματα πλοίων, συμπεριλαμβανομένων (αυτό είναι πολύ σημαντικό) -αεροπορικά.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σημείωσε την αποτελεσματικότητα της εκμετάλλευσης των Ρωσικών Ελικοπτέρων και το μεγάλο της μέγεθος, λέγοντας ότι 8.000 ρωσικά ελικόπτερα βρίσκονται σε λειτουργία στις χώρες του κόσμου.

«Η βιομηχανία ελικοπτέρων μας ανέπτυξε παραδοσιακά πάντα, ήμασταν πάντα υπερήφανοι για τη βιομηχανία ελικοπτέρων μας. Πόσες τώρα, οκτώ χιλιάδες μηχανές μας λειτουργούν σε 100 χώρες του κόσμου, κατά τη γνώμη μου». είπε ο Πούτιν σε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας Russian Helicopters, Andrey Boginsky.

Ο επικεφαλής των Russian Helicopters, ανακοίνωσε την ικανότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας να παράγει 360 ελικόπτερα ετησίως.

Περίπου δέκα κέντρα εξυπηρέτησης για τη συντήρηση ελικοπτέρων δημιουργούνται και αναβαθμίζονται στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Russian Helicopters Αντρέι Μπογκίνσκι στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Αυτή τη στιγμή αναβαθμίζουμε και δημιουργούμε περίπου δέκα ακόμη κέντρα εξυπηρέτησης μαζί με τους συνεργάτες μας», είπε ο Boginsky. «Η ανάπτυξη των συνεργαζόμενων κέντρων εξυπηρέτησης είναι πολύ στενά συνδεδεμένη με τον όγκο των προμηθειών, δηλαδή όσο περισσότερος εξοπλισμός, τόσο περισσότερες υπηρεσίες θα παρέχονται», σημείωσε.

Η εταιρεία έχει έξι εργοστάσια επισκευής αεροσκαφών στη Ρωσία αυτή τη στιγμή, είπε ο κορυφαίος διευθυντής. Δέκα συνεργαζόμενα κέντρα εξυπηρέτησης σε διαφορετικές χώρες, μπορούν να επισκευάσουν και να συντηρήσουν είτε μη αμυντικό είτε αμυντικό εξοπλισμό. Ιδρύθηκαν επίσης τρεις κοινοπραξίες με ξένους εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της ιταλικής Agusta στην περιοχή της Μόσχας.

Σχέδια παραγωγής

Ο Andrei Boginsky πρόσθεσε ότι η Russian Helicopters σχεδιάζει να κατασκευάσει και να προμηθεύσει πάνω από 1.100 ελικόπτερα έως το 2025, με το μερίδιο των μη αμυντικών προϊόντων να είναι πάνω από 50%.

"Έχουμε θέσει στόχους για να αυξήσουμε τους βασικούς μας δείκτες στα επόμενα πέντε χρόνια. Σκοπεύουμε να παράγουμε και να πουλήσουμε, πάνω από 1.100 ελικόπτερα στην εγχώρια και διεθνή αγορά από το 2021 έως το 2025. Το μερίδιο των μη αμυντικών προϊόντων θα είναι πάνω από 50% ήδη το 2021», είπε ο κορυφαίος μάνατζερ.

Η εταιρεία αναπτύσσει ένα μονοκινητήριο ελικόπτερο, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδικότερα ένας ηλεκτρικός κινητήρας, πρόσθεσε ο Boginsky.

Το κέντρο συντήρησης των ρωσικών ελικοπτέρων Mi που δημιουργείται στο Περού, μπορεί να μετατραπεί σε περιφερειακή υπηρεσία για ελικόπτερα ρωσικής κατασκευής, δήλωσε στο TASS ο αναπληρωτής διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας Ανατόλι Πουντσούκ, στο περιθώριο της διεθνούς SITDEF 2021 έκθεσης όπλων.

Mi-28UB

Ka-52M

mi28u

Mi-28N
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...