Υλικά
Κομμάτια: 12Για τη ζύμη
Για την κρέμα αμυγδάλου
Σος σοκολάτας
Διαδικασία
Ζύμη
- Στον κάδο του μίξερ ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά με το φτερό, μέχρι να ενωθούν σε ζύμη. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μια μπάλα, την πατικώνουμε ελαφρώς και την τυλίγουμε σε μεμβράνη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά και έπειτα την ανοίγουμε με τον πλάστη, αφού την αλευρώσουμε πολύ καλά, σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών. Μεταφέρουμε το φύλλο μέσα σε τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και το στρώνουμε έτσι ώστε να καλύψει και τα τοιχώματα. Κόβουμε με ένα μαχαίρι τη ζύμη που εξέχει.
Κρέμα αμυγδάλου
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με την άχνη και τη σκόνη αμυγδάλου μέχρι να γίνει μια λευκή και πολύ αφράτη κρέμα. Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά και το kirsch. Σταματάμε το χτύπημα. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το κακάο, τα αδειάζουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 5 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Αδειάζουμε την κρέμα αμυγδάλου πάνω από τη ζύμη. Σκορπίζουμε τα μισά βύσσινα, πιέζοντάς τα να βυθιστούν στην κρέμα. Ψήνουμε για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σος
- Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω από τη σοκολάτα. Αφήνουμε για 1 λεπτό να μαλακώσει και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει. Τη χρησιμοποιούμε χλιαρή. Σερβίρισμα: Σκορπίζουμε στην επιφάνεια της τάρτας τα υπόλοιπα βύσσινα και σερβίρουμε με τη χλιαρή σος και προαιρετικά με φλούδες ή τρίμμα σοκολάτας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 182.