Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Φασίστες ψευτορωμαίικου: ''Εμβολιασμός, αλλιώς αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών''


Στην εξειδίκευση των μέτρων που εξήγγειλες χθες ο Κούλης προχώρησε ο Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον υπουργό καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ. Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και όσων διαμένουν εκεί».

Ο υπουργός είπε ότι οι εργαζόμενοι σε αυτές θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση εμβολιασμού μέχρι τις 16 Αυγούστου. Όσον αφορά τα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι όλο το υγειονομικό προσωπικό θα πρέπει έως την 1η Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρώσει την πρώτη δόση.

Με άδεια ανευ αποδοχών και διοικητικά πρόστοιμα όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν, ενώ στο εξής κάθε νεοεισερχόμενος στις μονάδες αυτές θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος.

Όσον αφορά τα πρόστιμα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι αυτά θα είναι 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ.

Υποχρεωτικός επίσης είναι ο εμβολιασμός σε όλες τις δομές υγείας. Έως την 1/09 όλο το προσωπικό θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση.

Ο υπουργός Υγείας συνέστησε σε όλους να σπεύσουν να εμβολιαστούν.  

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Χτες, ο Κούλης, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ανακοίνωσε μια δέσμη μέτρων με άμεση ισχύ από την Παρασκευή, την ώρα που τη χώρα μας -σύμφωνα με τον ίδιο- βαραίνουν δύο σκιές: η μετάλλαξη Δέλτα και οι ανεμβολίαστοι.

Έτσι, καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, και όσοι δεν το κάνουν, μέχρι τη 16η Αυγούστου, θα μπαίνουν σε αναστολή εργασίας.

«Γιατί δεν γίνεται αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι προστατεύουν εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο, να είναι οι ίδιοι πιθανοί φορείς αυτού του κινδύνου» όπως ανέφερε.

Ακόμη, από 1η Σεπτεμβρίου, καθίσταται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

«Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή» υποστήριξε ενώ ζήτησε διακομματική συναίνεση.

Παράλληλα, δίνονται κίνητρα για εμβολιασμό σε φαντάρους και μόνιμους στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τέλος, από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους και αποκλειστικά για εμβολιασμένους.

Τον αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό πελατών αλλά και την ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί, εξειδικεύουν οι αρμόδιοι υπουργοί.

Άδωνης: Πέντε ημέρες άδεια για τους στρατεύσιμους που θα εμβολιαστούν

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης ο οποίος τόνισε πως στο διάστημα των δύο εβδομάδων που μεσολάβησε από τις τελευταίες ανακοινώσεις για τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη, σημειώθηκε έξαρση της πανδημίας στην χώρα μας, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να αποτυπώνεται και στον διεθνή Τύπο.

Όπως είπε, το φετινό καλοκαίρι θα είναι «καλοκαίρι καθήμενων», τονίζοντας πως αναγνωρίζει πως σε ορισμένους μοιάζει παράλογο το συγκεκριμένο μέτρο ωστόσο πρέπει να ελεγχθεί η πανδημία.

Έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα. Από τις 16 Ιουλίου τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι και θέατρα μόνο για εμβολιασμένους με 85% κάλυψη. Την ίδια ώρα, όπως είπε οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν είτε αμιγή είτε μεικτή λειτουργία, δηλαδή να εξυπηρετούν είτε μόνον εμβολιασμένους είτε να μην κάνουν διαχωρισμό και να λειτουργούν με όλα τα μέτρα προφύλαξης.  

Οι στρατεύσιμοι και οι μόνιμοι στον στρατό που θα εμβολιάζονται θα παίρνουν 5 ημέρες άδεια, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Κούλης ανακοίνωσε χτες στο διάγγελμά του ότι τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι, και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, οι νέοι στρατεύσιμοι στον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό μοριακό τεστ κοροναϊού σαράντα οχτώ (48) έως εβδομήντα δύο (72) ώρες, πριν την ημερομηνία κατάταξής τους.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...