Το κρασί δεν το αντιλαμβανόμαστε ως γεύση, αλλά αφήνει ένα διακριτικό άρωμα και γλύκα.
30'
προετοιμασία
50' Ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά
Υλικά
Κομμάτια: 10Για το γλάσο
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια και την κανέλα, χτυπώντας καλά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το κρασί με το κακάο, να μη μείνουν σβόλοι. Το αδειάζουμε στο προηγούμενο μείγμα.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα και την πασπαλίζουμε με κακάο. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 50 λεπτά (δοκιμάζουμε με μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα, για να δούμε αν ψήθηκε). Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Γλάσο
- Βάζουμε την άχνη σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρασί λίγο λίγο, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει ένα στεκούμενο γλάσο. Περιχύνουμε πάνω από το κέικ και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.