Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Οδηγείτε τους ανθρώπους στην κατάθλιψη και στην αυτοκτονία! Αλλά έρχεται η ώρα που όλοι θα πάρουμε το μάθημα μας!

Μέχρι και χθες ακόμη κάποιοι ιεράρχες χάϊδευαν τα αφτιά της κυβέρνησης και φλέρταραν με τον Πρωθυπουργό, λες κι αυτός θα τους εκλέξει «μεθαύριο» Αρχιεπισκόπους 
Σ.Μ. Τζούμας

Με πόνο ψυχής χαράσσω αυτές τις γραμμές. Δεν είμαι μόνον λυπημένος. Είμαι και θυμωμένος με όλα αυτά που γίνονται στη χώρα μας! Και βλέπω ένα αδιέξοδο να απλώνεται μπροστά μας.

Ένας παντελονάς με ύφος όμως σαράντα καρδιναλίων, ο κ. Πέτσας, μας ανακοίνωσε ότι οι εκκλησιές θα ανοίξουν μεν, αλλά μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων και αποκλειστικά για 9 άτομα σε κάθε ενορία και 25 άτομα στους Μητροπολιτικούς ναούς!! Δηλαδή θα είναι λ.χ. ένας ιερέας, δύο ιεροψάλτες, ένας νεωκόρος, ένας επίτροπος και κάποιες από τις συζύγους τους; Αποκλείονται τα παιδιά; Οι υπόλοιποι ενορίτες;

Τι είναι η Θεία Λατρεία, φροντιστηριακό μάθημα; Στην Βουλή ή στο υπουργείο του ο κ. Πέτσας μόνο 9 άτομα επιτρέπει να εισέλθουν; Μπορούμε να σοβαρευτούμε λίγο; Αλλά και αυτός ο απίθανος και αψυχολόγητος διαχωρισμός των 9 ατόμων στις ενορίες και των 25 στους Μητροπολιτικούς ναούς, ποίου βλάκα, άσχετου και άγευστου νου με τη ζωή της Εκκλησίας, συνέλαβε και εισηγήθηκε;

Βρε ανόητοι είναι δυνατόν στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών να επιτρέπετε να εισέλθουν μόνο 9 άνθρωποι και στον Μητροπολιτικό ναό της Μάνης που είναι το 1/15 του Αγίου Παντελεήμονος θα εισέλθουν 25; Πόσο άσχετοι και απαράδεκτοι είστε; Παίζετε με την πίστη όπως παίζετε με την επιβίωση των ανθρώπων του εμπορίου και της εστίασης που τους οδηγείτε στην κατάθλιψη και στην αυτοκτονία! Αλλά έρχεται η ώρα που όλοι θα πάρουμε το μάθημα μας!

Να πούμε όμως μιαν αλήθεια:δεν φταίνε εξ ολοκλήρου οι αλιβάνιστοι κυβερνώντες. Αυτοί τόσα ξέρουν τόσα κάνουν! Φταίνε δυστυχώς και οι ημέτεροι ταγοί της Εκκλησίας που λούφαξαν, φταίμε και μείς που δεν αντιδράμε και δεν μιλάμε. Τα κάστρα πάντοτε από μέσα πέφτουν. Μέχρι και χθες ακόμη κάποιοι ιεράρχες χάϊδευαν τα αφτιά της κυβέρνησης και φλέρταραν με τον Πρωθυπουργό, λες κι αυτός θα τους εκλέξει «μεθαύριο» Αρχιεπισκόπους. Μέχρι και χθες ακόμη κάποιοι Ιεράρχες μας σιγοντάριζαν την Κυβέρνηση για τα εμβόλια! Ξέχασαν την θεία αποστολή τους και τόριξαν στον έρανο… εμβολίων, αντί στην στήριξη και εμψύχωση των πιστών. Και τώρα αγουροξυπνημένοι συλλογίστηκαν το μέγεθος του λάθους τους και προσπαθούν να ανακρούσουν πρύμνα και να διορθώσουν το λάθος τους. Τώρα πια είναι πολύ αργά για δάκρυα, Άγιοι! Ο λαός μας έχει σχηματίσει τη γνώμη του και οι συνεπίσκοποί σας – η σιωπηρή πλειοψηφία- είναι στην αναζήτηση του καλύτερου για την επόμενη μέρα. Αυτού που θα μας βγάλει από το τέλμα.

Την ερχόμενη εβδομάδα συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με τηλεδιάσκεψη. «Ιδού η Ρόδος» Μακαριώτατε και Άγιοι Συνοδικοί! Μην ενδώσετε στα ψίχουλα που πέταξαν στην Εκκλησία. Μην επιλέξετε την Αγία Υπακοή αφού μέχρι σήμερα δεν βγήκε σε καλό στην Εκκλησία και σε όλους μας. Αυτή τη φορά επιλέξτε την Αγία Ανυπακοή, προς τις αντίθετες με την Εκκλησία αποφάσεις της κυβέρνησης. Αντισταθείτε!

Σταθείτε δίπλα στους πιστούς, πραγματικοί πατέρες που την ψυχή τους θυσιάζουν υπέρ των προβάτων. Μη, ποτέ μη σας νιώσουν ωσάν τους προβατόσχημους λύκους που τους εκθέτετε σε κίνδυνο και τους αφήνετε να τους ρημάξουν τα αφεντικά της παγκοσμιοποίησης!

Με μια σθεναρή αντίσταση, «εν ενί στόματι και μιά καρδία» απαντήστε στους μακράν της πίστεως κυβερνητικούς και μη πως δεν μπορείτε να δεχθείτε το ξεροκόμματο που μας πέταξαν. Σταθείτε δίπλα στον πονεμένο και φοβισμένο λαό μας. Μη ποτίζετε ξανά -όπως το Πάσχα- με φαρμάκι τους πιστούς, αλλά ρίξτε βάλσαμο, «έλαιον και οίνον», δώστε τους την δυνατότητα να νιώσουν μέλη της Εκκλησίας του Χριστού που αντιστέκεται. Μη συνυπογράφετε το «διάταγμα» του διωγμού των χριστιανών.

Πείτε στην Κυβέρνηση: Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε! Και γυρίστε τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στον κόσμο προς την κυβέρνηση. Πρέπει να πληρώσουν για τις πράξεις τους!

Η απόφασή σας θα καταγραφεί στις δέλτους της εκκλησιαστικής, αλλά και ελληνικής ιστορίας. Στο χέρι σας είναι να γραφεί με χρυσά γράμματα και να φωνάξει ο λαός μας ΑΞΙΟΙ!

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...