Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Γερμανία: Κλειστό για 4 μέρες το πρώτο εμβολιαστικό κέντρο στο Βερολίνο λόγω έλλειψης κόσμου


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ



Εξαιρετικά χαμηλή είναι η ζήτηση των επαγγελματιών υγείας του Βερολίνου να λάβουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού τις πρώτες ημέρες διάθεσής του, με αποτέλεσμα το πρώτο εμβολιαστικό κέντρο του Βερολίνου να παραμείνει κλειστό για τέσσερις μέρες.

Εκεί όπου την Κυριακή υπήρχε μια μεγάλη ουρά, τη Δευτέρα δεν υπάρχει ψυχή.

Στο κλειστό γυμναστήριο Treptow στο Βερολίνο, οι πρώτες μέρες του εμβολιασμού περιλάμβαναν αποκλειστικά το νοσηλευτικό προσωπικό. Ωστόσο, φαίνεται πως ελάχιστοι επαγγελματίες της υγείας έκαναν χρήση αυτής της δυνατότητας. Γι'αυτό, και το εμβολιαστικό κέντρο έκλεισε για 4 μέρες.

Ο αρχικός σχεδιασμός αφορούσε εθελοντές από τον Ερυθρό Σταυρό, αλλά και γιατρούς που εργάζονται στα κέντρα εμβολιασμού. Και αυτοί βρίσκονται ψηλά στη σειρά προτεραιοτήτων.

Αντίθετα, υπήρξε μεγάλη δραστηριότητα μεταξύ των κινητών ομάδων εμβολιασμού, οι οποίες φτάνουν σε σπίτια φροντίδας με 60 μικρά λεωφορεία.

Στο κλειστό γυμναστήριο, την Κυριακή υπήρχαν μόνο 228 σύριγγες που τοποθετήθηκαν. Συνολικά, μόλις 1.626 Βερολινέζοι την πρώτη ημέρα του εμβολιασμού.

Μόνο στο κέντρο εμβολιασμού Treptow έχουν προγραμματιστεί 5.000 εμβολιασμοί την ημέρα. Αλλά η ζήτηση φαίνεται πως είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Μετά τις 29.250 μερίδες των πρώτων ημερών παράδοσης, ακομα 29.500 αναμένονται αύριο (Τετάρτη, 30/12). Τον Ιανουάριο, η Γερμανία θα λαμβάνει κάθε εβδομάδα 29.750. Ωστόσο, μόνο οι μισές μπορούν να χορηγηθούν άμεσα, δεδομένου ότι κάθε εμβολιασμός πρέπει να επαναληφθεί μετά από 21 ημέρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Treptow προβλέπεται να κλείσει ξανά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για τέσσερις ημέρες.

Από τις 4 Ιανουαρίου, οι ηλικιωμένοι θα έρθουν στο Treptow για πρώτη φορά-αρχικά άνω των 90 ετών θα λάβουν προσκλήσεις.

Πηγή: Bild

https://choratouaxoritou.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...