Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Το σκωπτικό σχόλιο του Ι.Μάζη: “Μην είμαστε τόσο… σκληροί με την Τουρκία, μπορεί να την τραυματίσουμε”

Όσο η Ελλάδα δεν ανακηρύσσει ΑΟΖ, αφήνει ανοιχτό πεδίο στην Τουρκία

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης, στην πρωϊνή του τηλεοπτική συνέντευξη στο ΣΚΑΙ, αφού ανέλυσε τα ελληνοτουρκικά όπως πολύ καλά γνωρίζει, επισημαίνοντας ότι όσο δεν ανακηρύσσουμε ΑΟΖ, έχουμε πρόβλημα, άκουσε τις απόψεις του πάνελ για το πόσο καλά τα πάμε στην αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας. Ακούγοντας την άποψη περί “σκληρής πολιτικής της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας. O καθηγητής γνωστός και για το φαρμακερό του χιούμορ σχολίασε: “Μην είμαστε τόσο σκληροί…Μπορεί να την τραυματίσουμε”!

Η συζήτηση είχε να κάνει με όσα μεταδίδει το Anadolu, το οποίο παρουσίασε την άποψη ενός Τούρκου καθηγητή. Τι λέει; Ότι η Τουρκία μπορεί μονομερώς να …αγνοήσει τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και να ανακηρύξει ΑΟΖ!

Παράλογο, ανήκουστο, εξωφρενικό; Όπως και το τουρκολιβυκό σύμφωνο…Ο κ.Μάζης μιλώντας με νομικούς όρους εξήγησε ότι όσο η Ελλάδα δεν ανακηρύσσει ΑΟΖ, αφήνει ανοιχτό πεδίο στην Τουρκία για τέτοιους παραλογισμούς. Τους οποίους όμως όπως πικρά διαπιστώνουμε τους αποδέχονται και το τουρκικό πλέον ΝΑΤΟ και τους ανέχονται , όπως για παράδειγμα οι Ευρωπαίοι.

πηγή 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...