Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Ρωσική Εκκλησία για BLM: Έχει αντιχριστιανικό χαρακτήρα

Σκληρή γλώσσα από τον εκπρόσωπο του Ρωσικού Πατριαρχείου

Ο επίσκοπος Zelenogradsk Σάββας (Tutunov), αναπληρωτής διευθυντής του Πατριαρχείου της Μόσχας, πιστεύει ότι το κίνημα του Black Lives Matter στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία και ορισμένες άλλες χώρες αρχίζει να έχει αντιχριστιανικό και αντι-πολιτισμικό χαρακτήρα. Αναφέρεται από την RIA Novosti .

"Το γεγονός ότι ολόκληρο το BLM αποκτά έναν σκόπιμα αντιχριστιανικό και αντι-πολιτισμικό χαρακτήρα γίνεται ολοένα και πιο εμφανές", σημείωσε ο επίσκοπος Σάββας σε τηλεοπτική του συνέντευξη, σχολιάζοντας το γεγονός ότι το άγαλμα του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Μεγάλου, που βρίσκεται δίπλα στον καθεδρικό ναό της Υόρκης στην Αγγλία, μπορεί να ανατραπεί λόγω της «δουλείας» . Έχοντας καθιερώσει τον Χριστιανισμό στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ο Μέγας Κωνσταντίνος είναι σεβαστός ως «Αυτοκράτορας Ίσος με τους Αποστόλους».

"Η επιθετικότητα γίνεται πιο εμφανής. Τι είδους αγώνας υπάρχει για τις παραβιάσεις δικαιωμάτων; Ένας αγώνας για το ποιος είναι το κύριο ον στην ανθρωπότητα;" προσθέτει ο επίσκοπος.

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Τζάστιν Γουέλμπι, εν μέσω διαμαρτυριών ακτιβιστών του BLM, δήλωσε ότι τα λευκά αγάλματα του Χριστού στον Καθεδρικό Ναό του Καντέρμπουρυ και στο Αβαείο του Γουέστμινστερ θα εξεταστούν «πολύ προσεκτικά» για την αξία τους.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...