Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Δώστε μόνο τα λόγια της Αγάπης, για να ξυπνήσουν οι ψυχές μας

Ποτέ μην βάζετε τον εαυτό σας ψηλότερα από τον σύζυγό σας σε τίποτα, τότε ο σύζυγος θα θέλει να σας σηκώσει στην αγκαλιά του.
Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ (Κάρελιν)

Κάθε μικρό φως είναι ευχάριστο για τον Θεό και κάθε ένας από εσάς στο περιβάλλον σκοτάδι μπορεί να λάμψει με ένα τόσο μικρό φως. Με την καλοσύνη σας, την αγάπη και την ευπρέπεια σας, το έλεός σας, την αγία αγάπη και την ευσέβειά σας, μπορείτε να λάμψετε σε αυτόν τον κόσμο.
Άγιος Λουκάς ο Ιατρός

Κάθε μέρα πρέπει να γεμίσει με αγάπη, γιατί μπορεί να είναι η τελευταία μέρα. Η ζωή, είναι τόσο εύθραυστη και τόσο μικρή, μας δίνεται έτσι ώστε να μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τους εαυτούς μας. Για πόσο - για δέκα, είκοσι, σαράντα, εκατό χρόνια ή σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα - δεν ξέρουμε.
Πατήρ Alexy Uminsky

Θα πω εν συντομία για την πιστότητα και την αγνότητα. Αφήστε το σύζυγο να σκεφτεί: δεν υπάρχουν περισσότερες γυναίκες στον κόσμο εκτός από τη γυναίκα μου. Αφήστε τη γυναίκα να σκεφτεί με αυτό τον τρόπο: δεν υπάρχουν άντρες στον κόσμο, εκτός από τον σύζυγό μου.
Πατήρ Αντρέι Τκατσέφ



Ο μόνος τρόπος για την καρδιά μιας γυναίκας είναι η τρυφερότητα. Όταν μια γυναίκα αισθάνεται ότι είναι αγαπημένη, είναι ικανή για οτιδήποτε. Μόνο αγάπη, μόνο αγάπη μπορεί να φτάσει την καρδιά της. Όταν αισθάνεται ότι είναι αγαπημένη, τα αυτιά της είναι ανοιχτά, η καρδιά της είναι ανοικτή, θα χαρεί να κάνει ό, τι αρνήθηκε να κάνει πριν από πέντε λεπτά.
Πατήρ Νικολάι Μογιλί


Αφήστε όλη την οικογένεια να κάθεται στο κοινό τραπέζι τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Επειδή ακόμη και τέτοια απλά πράγματα όπως ένα οικογενειακό δείπνο σχεδόν έφυγαν από την ζωή μας.
Ιερέας Θεόδωρος Ludogovsky

ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΗ.
Ο Θεός να μας παραχωρήσει σοφή σιωπή.
Κλείστε το στόμα μας. Ανοίξτε τα αυτιά σας.
Από λόγια - δώστε μόνο τα λόγια της Αγάπης, για
να ξυπνήσουν οι ψυχές μας...

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...