Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

Γέροντα, οι Τούρκοι μας απειλούνε πάλι. Τι θα γίνει με τους Τουρκούς;

Από το βιβλίο: «Ο Όσιος Πορφύριος ο Προφήτης, Μαρτυρίες – ΤΟΜΟΣ Β’» (Κελλί Αγίων Θεοδώρων – Άγιον Όρος)

~ Επισκέφθηκα για πρώτη φορά τον Άγιο Πορφύριο στα Καλλίσια και »συνομίλησα» για αρκετή ώρα μαζί του. Μου απαντούσε ήρεμα σε κάθε ένσταση μου η απορία μου. Χάρηκα από τη γνωριμία μας, αλλά περισσότερο εντυπωσιάστηκα όταν βγήκα από το Κελλί του, διότι συνειδητοποίησα ότι όση ώρα ήμουνα μέσα δεν είχα μιλήσει σχεδόν καθόλου. Ο Άγιος έκανε διάλογο με τη σκέψη μου! Μιλούσε και παρακολουθούσε ανά πάσα στιγμή τις σκέψεις μου και ανάλογα απαντούσε.

Το γεγονός αυτό με έκανε να προσκολληθώ κοντά του και να τον επισκέπτομαι όποτε μπορούσα. Εκείνη την περίοδο έφυγε από τα Καλλίσια για το Μήλεσι και άρχισε να αναζητά κατάλληλη τοποθεσία για να οικοδομήσει Μοναστήρι…

*****

Νομίζω πως ήταν στις αρχές του 1987 και είχαμε προβλήματα με την Τουρκία, διότι τα πολεμικά τους πλοία παραβιάζανε συχνά τα χωρικά μας ύδατα. Κάποιοι γνωστοί μου ήταν ανήσυχοι και πήγανε στον Άγιο και τον ρώτησαν:

– Γέροντα, οι Τούρκοι μας απειλούνε πάλι. Θα έχουμε πόλεμο μαζί τους;

– Όχι μωρέ… Τίποτα δεν θα γίνει με τους Τούρκους…

Και μετά, μένοντας για λίγο σιωπηλός, συνέχισε:

– Εεε… τελικά κάνα δυο νησιά θα μας πάρουνε, αλλά ο Θεός θα μας βοηθήσει να μην έχουμε μεταξύ μας εμφύλιο. Να προσέχουμε τον εμφύλιο, να είμαστε μονιασμένοι και κοντά στον Θεό… Τι περιμένετε! Αφού οι Έλληνες παρατήσανε την Ελλάδα. Σκοτώνουνε περισσότερα από 50.000 βρέφη τον χρόνο με τις εκτρώσεις. Τόσοι φόνοι! Μετά οι άλλοι (οι Τούρκοι) αυξάνονται συνέχεια….(1)

*****

Κάποτε μου είπε: «Ότι σας λέω είναι από το Άγιο Πνεύμα. Εσείς μπορεί να διαφωνείτε, όμως αυτό που σας λέγω είναι το σωστό, διότι είναι από τον Θεό. Αυτό τα χάρισμα δεν το έχω πάντοτε. Τότε δεν μιλάω, δεν λέω τίποτα. Δικά μου δεν θέλω να λέω».

Τα περισσότερα γεγονότα κοντά στον Άγιο ξεφεύγανε από το καθιερωμένο, από το συνηθισμένο.

Από ευλάβεια στον μεγάλο αυτόν άγιο, την μία μου κόρη τη βαφτίσαμε Πορφυρία.

Μαρτυρία κυρίου Γ.Δ., πολιτικού μηχανικού, Αθήνα

(1) Σήμερα με την αθεϊα που χαρακτηρίζει την εποχή μας, οι εκτρώσεις ξεπερνάνε τις 300.000 ετησίως! Ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση παρουσιάζεται στα κορίτσια κάτω των 18 ετών.
ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: ⇒ ΕΔΩ
https://simeiakairwn.wordpress.com

11 σχόλια:

 1. ΡΟΔΟΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ! ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΝΗΣΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Προφανώς και οι εκτρώσεις είναι μέγα έγκλημα!αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι αυτομάτως καθαγιάζονται οι εξ ανατολής επειδή γεννοβολάνε σαν ζώα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΝ ΖΩΑ;;ΜΩΡΕ ΜΠΡΑΒΟ!!ΒΑΘΕΙΑ ΘΕΟΟΓΗΜΝΕΝΟΣ !!
   Καλλ

   Διαγραφή
  2. Δεν εννοεί αυτό. Εννοεί ότι οι Έλληνες διαπράττουμε ένα έγκλημα με τις εκτρώσεις εξ αιτίας του οποίου χάνουμε τη χάρη του Θεού και θα έχουμε συνέπειες. Οι συνέπειες θα έρθουν μέσω των Τούρκων, στους οποίους θα επιτραπεί να μας σκουντήσουν για να φοβηθούμε και να μετανοήσουμε για να επιστρέψουμε στον Θεό. Με παρόμοιο τρόπο συνέτιζε ο Θεός τους Ισραηλίτες στην Παλαιά Διαθήκη. Όταν αποστατούσαν τους έστελνε τους Βαβυλώνιους. Η νύξη για τους Τούρκους που πολλαπλασιάζονται συνέχεια δεν εννοεί ότι είναι πνευματικά σε καλύτερη κατάσταση από εμάς επειδή γεννούν και για αυτό θα επιβραβευτούν, αλλά ότι έχουν ένα στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι ημών και αυτό είναι ο διαρκώς αυξανόμενος πληθυσμός τους σε σχέση με τον μειούμενο δικό μας. Δεν είναι πνευματικού τύπου παρατήρηση, το αντίθετο. Είναι πολύ «κοσμική».

   Διαγραφή
  3. Δεν είπε αυτό. Είπε ότι εμείς εξαιτίας των εκτρώσεων μειωνόμαστε, ενώ οι Τούρκοι αυξάνουν σε πληθυσμό. Και μέρος της τιμωρίας μας θα είναι και η εισβολή των Τούρκων (και φυσικά όλα όσα δεινά παθαίνουμε συνεχώς). Καλημέρα και χρόνια πολλά στους Νικολάκηδες και τις Νικολίτσες.

   Διαγραφή
  4. ΜΕΓΑΣ ΑΓΙΟΣ!

   Διαγραφή
 3. Ο Γέροντας εννοεί ότι οι εκτρώσεις είναι φόνος και θα τιμωρηθούμε απο τον Θεό.Αν οι Τούρκοι κάνουν εισβολή στην Ελλάδα θα προλάβουν να σκοτώσουν 300.000 ψυχές σε λίγες ημέρες που θα διαρκέσει?Γιατί σήμερα γίνονται 300.000 εκτρώσεις ετησίως δηλαδή φόνοι και θα τιμωρηθούμε σαν έθνος για αυτό.Οι Τούρκοι για τους Έλληνες είναι ότι ήταν οι Παλαιστίνιοι για τους Εβραίους.Όταν αποστατούμε απο τον δρόμο του Θεού ως τιμωρία για να μετανοούμε.Έτσι τιμωρούσε και τους Εβραίους ο Θεός με αιχμαλωσία σε βάρβαρους λαούς εξ Ανατολών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΙΔΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΘΑΛΛΑΣΗ?Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΔΥΟ ΝΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΜΕ 300.000 ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ?Ο ΚΥΡΙΟΣ Α... ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΔΥΟ ΝΗΣΙΑΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και έτσι να ήταν, που δεν είναι (γιατί έχει μιλήσει). Ο Άγιος Παίσιος και τόσοι άλλοι έχουν μιλήσει για την Κωνσταντινούπολη οπότε να είσαι αισιόδοξος γατί υπάρχει και η Μετάνοια και η εξομολόγηση. Όλοι Σταυρώνουμε τον Χριστό και όλοι καλούμαστε να μετανοήσουμε.

   Διαγραφή
 5. Καταπληκτικο ειναι αυτο το βιβλιο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...