Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019

Και μόνο ένα στοιχείο ήταν ικανό να φανερώσει την αγιότητα του αγίου Νεκταρίου

Και μόνο ένα στοιχείο ήταν ικανό να φανερώσει την αγιότητα του αγίου Νεκταρίου. Ποιο; Ότι ο κόσμος αυτός τον συκοφάντησε, τον αδίκησε, τον δίωξε, τον περιθωριοποίησε. Και όταν ο κόσμος δεν σε αγαπά ή δεν σε τιμά, αναλαμβάνει ο Θεός.

Όταν μικραίνει η αγκαλιά των ανθρώπων πλαταίνει του Θεού. Κι όταν η γλώσσα των κατηγόρων σπιλώνει και αμαυρώνει το όνομα σου, ο Θεός σε δοξάζει. Αργά η γρήγορα ο Θεός απαντάει στο κακό.

Όσο ο κόσμος θα κυνηγάει τα παιδιά του Θεού, τόσο Εκείνος θα γεμίζει με αγίους τον ουρανό. Έτσι για να σπάει πλάκα με την «ηθική» και την «δικαιοσύνη» μας.
Ότι δεν μας αρέσει ο Θεός το αγαπάει και ότι πετάμε Αυτός το μαζεύει.
Η κακία του κόσμου, πήγε να εξαφανίσει τον Άγιο Νεκτάριο από την ιστορία και ο Θεός τον έγραψε στην αιωνιότητα…

2 σχόλια:

  1. Έξοχο σχόλιο! !!!
    Ας σκεφτούμε πως ένοιωθαν όλοι όσοι έβλεπαν την απόλυτη αφθαρσία του λειψάνου του για τόσα χρόνια μέχρι που ο ίδιος ειδοποίησε ότι θα αναλυθεί για να θεμελιωνονται οι εκκλησίες του με τα άγια λείψανα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Άγιος Νεκτάριος συκοφαντήθηκε από κληρικούς που δεν ήταν προσηλωμένοι στη χάρη του Θεού και ήταν τόσο φιλόδοξοι και δεν έβλεπαν την Χάρη του Θεού στον Άγιο Νεκτάριο . Η τυφλότητα τους μαρτυρεί την υποκρισία και την ατιμία τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...