Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Σκιαγράφηση του προσώπου και των ημερών του Αντιχρίστου… και η «τρίτη διαθήκη»


*Από το βιβλίο: «Ομιλίες στην Αποκάλυψη (π. Αθανασίου Μυτιληναίου)»

…»Ο Αντίχριστος θα κηρύξει, αγαπητοί, την έναρξη της νέας εποχής εις την γη, η οποία θα διαδεχθεί την χριστιανική εποχή, δημιουργώντας ίσως μια τρίτη διαθήκη. Έχουμε την Παλαιά Διαθήκη, έχουμε την Καινή Διαθήκη και θα δημιουργήσει μία τρίτη διαθήκη.

Αυτό το κακόδοξο δόγμα περί τρίτης διαθήκης είναι παλαιό και το αναφέρει ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Όμως, μην σας κάνει εντύπωση αυτό. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά αυτό που ήδη ζούμε. Ακούστε περί τίνος πρόκειται. Ποια είναι αυτή η τρίτη διαθήκη; Είναι η καλλιεργούμενη κατά κόρον στις ημέρες μας αντίληψη περί απαρχαιώσεως του Χριστιανισμού, που υποστηρίζουν κοσμικοί κύκλοι, κοσμικοί άνθρωποι και οικουμενιστικοί κύκλοι. Όταν σας λέγουν ότι ο Χριστιανισμός πάλιωσε, χρεωκόπησε, ότι πλέον δεν έχει σε τίποτα να μας προσφέρει και να μας μιλήσει, ότι ο Χριστιανισμός δεν έχει πλέον ισχύ, είναι απαρχαιωμένος – μια καινούρια κατάσταση πρέπει να δημιουργήσουμε – αυτό στην πραγματικότητα είναι η τρίτη διαθήκη. Υπάρχει λοιπόν αυτή η κατάσταση.

Εξ άλλου τι είναι αυτό, που λέει ο Δανιήλ ο Προφήτης; «Και υπονοήσει αλλοιώσαι χρόνοις και νόμον». «Αλλοιώσαι νόμον». Να αλλοιώσει τον νόμο. Είναι η τρίτη διαθήκη. Οι Πατέρες και οι Άγιοι της Εκκλησίας θα θεωρούνται ξεπερασμένοι. Σας είπα, με μελαγχολικό τρόπο, μήπως ο Αντίχριστος κάθεται και σε χριστιανικούς λαούς; Το αναφέρει αγαπητοί μου ο Ιερός Χρυσόστομος αυτό. Αλλά με ποια έννοια; Όχι με την έννοια ότι θα καθίσει τότε ο Αντίχριστος. Αφού λέει ο Άγιος Κύριλλος «μη γένοιτο» τέτοιο πράγμα. Όχι. Αλλά, με την έννοια των υπηρετών του Αντιχρίστου. Όταν υπάρχουν οικουμενιστές κληρικοί ή μασώνοι ή μασωνίζοντες ή αιρετικοί, ορθόδοξοι που είναι κρυμμένοι, δεν φαίνονται, μα είναι, είτε Πατριάρχες είναι αυτοί, είτε Επίσκοποι είναι -δεν ξέρω τι είναι- είτε Αρχιμανδρίτες, Πρεσβύτεροι -δεν ξέρω τι είναι, διάφοροι ότι είναι- και οι άνθρωποι αυτοί λέγουν πράγματα αιρετικά, όπως επί παραδείγματι:

«Οι ιεροί κανόνες είναι ξεπερασμένοι». «Το Πηδάλιο δεν έχει καμία σημασία και αξία». «Η εγκράτεια θεωρείται παρωχημένο πράγμα». «Σήμερα ζούμε σε μια νέα εποχή, πρέπει τους νέους να τους δούμε με άλλο μάτι, μπορούν να ζουν την γενετήσια ζωή» κλπ. κλπ.

Πέστε μου, μήπως και στην Ορθόδοξη Εκκλησία κάθονται όργανα του Αντιχρίστου; Κάνει εντύπωση ότι ο Θεός σε κάθε εποχή έχει τους Αγίους Του; Γιατί λέτε; Για να δίδει την απάντηση στους πιστούς ότι δεν μπορούμε να λέμε ότι οι Άγιοι είναι ξεπερασμένοι. Σε κάθε αιώνα θα δώσει πολλούς Αγίους. Στον 20ο αιώνα έδωσε τον Άγιο Νεκτάριο. Πολύ ορθά και χαρακτηριστικά χαρακτηρίσθηκε ο Άγιος του αιώνα μας… Ο Θεός θα δίνει Αγίους σε κάθε εποχή, για να δίνει την απάντηση ότι το Ευαγγέλιο δεν είναι απαρχαιώμενο»

«Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω»

*Απόσπασμα ομιλίας του π. Αθανασίου την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 1982 στην Ι.Μ. Αγίου Δημητρίου Κομνηνείου Λαρίσης
ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: ⇒ ΕΔΩ
https://simeiakairwn.wordpress.com 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...