Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Σε ποια ώρα της ημέρας είναι καλύτερα να προσευχόμαστε;

ΓΕΡΟΝΤΑ, τί συμβολίζουν τα κεριά στήν εκκλησία;

Το κερί, πού ανάβουμε στήν Εκκλησία, συμβολίζει τον νεκρό άνθρωπο, πού βρίσκεται ξαπλωμένος στον τάφο, όπως το κερί στο παγκάρι, υστέρα ανασταίνεται από τον Χριστό και στέκει , όρθιο στο μανουάλι και κατόπιν ανάβει από την φωτιά τού Χριστού και λιώνει γιά τον Χριστό.


ΓΕΡΟΝΤΑ , σε ποιά ώρα της ημέρας είναι καλύτερα να προσευχόμαστε;



ΓΕΡΟΝΤΑ , σε ποιά ώρα της ημέρας είναι καλύτερα να προσευχόμαστε;
Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες για να επικοινωνήσει το παιδί με τη μητέρα του. Σε κάθε λεπτό της ημέρας μπορεί. Άλλοι αναπαύονται να προσεύχονται το πρωί, τότε πού υπάρχει ή πρωτόνια, δηλαδή ή πρώτη σκέψη, ή αφρόκρεμα του νου, όπου και το μυαλό είναι φρέσκο, ήσυχο ήρεμο και καθαρό, άλλα και τα όσα αναφέρονται εκείνη την ώρα στην προσευχή εντυπώνονται καλύτερα, σαν σε κερί στή διάνοια και την καρδιά τους.

ΑΛΛΟΙ πάλι αναπαύονται με προσευχή μέσα στην ησυχία της νύκτας και προσεύχονται τα μεσάνυκτα, τότε πού όλοι στο σπίτι κοιμούνται και έτσι δεν ενοχλούνται. Αναλόγως.

Καλό, ωστόσο, θεωρώ πώς είναι για εσάς, τους κοσμικούς, πού βρίσκεστε μέσα στους ζυγούς και στο μαγγανοπήγαδο των υποχρεώσεων, να προγραμματίζετε να προσεύχεσθε το πρωί. Τουλάχιστον έτσι θά κατοχυρώνετε τον κανόνα σας διότι ακούω πολλούς, πού τα αφήνουν για πιο μετά και πιο μετά και στο τέλος, κατακουρασμένοι από τον μόχθο και το τρέξιμο της ήμερα πέφτουν στο κρεβάτι τους μπαϊλντισμένοι δίχως να προλάβουν να ψελλίσουν λίγη προσευχή.

ΠΑΤΗΡ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΑΜΠΑΚΗΣ


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...