Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

O 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος πλησιάζει: Paul Craig Roberts

Από τον Δρ Paul Craig Roberts

Σε έναν πυρηνικό πόλεμο η «παράπλευρη ζημιά» θα ήταν η ζωή όλης της ανθρωπότητας ». - Φιντέλ
Κάστρο.

Οι Ρώσοι, με την ανησυχία τους να δείξουν στη Δύση πόσο φιλική είναι, άφησαν την Ουάσινγκτον να έχει την πρωτοβουλία στη Συρία, την οποία χρησιμοποιεί η Ουάσινγκτον για να ανοίξει ξανά τον πόλεμο. Η αποτυχία των Ρώσων να ολοκληρώσουν τη δουλειά έχει αφήσει τους αλλοδαπούς μισθοφόρους της Ουάσινγκτον, αναφερόμενοι στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σαν «μαχητές της ελευθερίας», σε ένα συριακό θύλακα. Για να πάρει και πάλι τον πόλεμο, η Ουάσιγκτον πρέπει να βρει έναν τρόπο να έρθει σε βοήθεια των μισθοφόρων της.
Το καθεστώς Tραμπ έχει βρει, ή νομίζει ότι έχει βρει, τη δικαιολογία για την αναζωογόνηση της ψεύτικης κατηγορίας του καθεστώτος του Ομπάμα για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία. Αυτό το αναπόσπαστο ψέμα του καθεστώτος του Ομπάμα υποβλήθηκε σε ανάπαυση από τη ρωσική παρέμβαση που εξασφάλισε ότι δεν υπήρχαν συριακά χημικά όπλα. Πράγματι, εάν η μνήμη δεν με απατά,η Ρωσία παρέδωσε τα χημικά όπλα στις ΗΠΑ για καταστροφή. Υπάρχει μια υποψία ότι η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να τα έχει και ότι θα χρησιμοποιήσει μερικά από αυτά με τα συριγγικά τους σημάδια για να δημιουργήσει μια προσεκτική επίθεση ψευδούς σημαίας κατηγορώντας τον Aσσαντ.
Με άλλα λόγια, η Ουάσινγκτον θα δημιουργήσει μια «κατάσταση», θα κατηγορήσει τον Ασαντ και τον Πούτιν και με ή χωρίς εξουσιοδότηση του Κογκρέσου θα εισαγάγει την αμερικανική παρέμβαση εξ ονόματος των μισθοφόρων της Ουάσιγκτον.
Ο Τζέιμς Μάττις , ο συνταξιούχος Αμερικανός ναυτικός στρατηγός, ο οποίος είναι υπουργός άμυνας των ΗΠΑ.
Ο Μάττις δήλωσε ότι λαμβάνει αναφορές για τη χρήση αερίου χλωρίου από τον Aσσαντ ενώ ταυτόχρονα λέει ότι δεν έχει αποδείξεις για χρήση αερίου από το Συριακό Στρατό.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ κατηγόρησε στην πραγματικότητα τη Συρία ότι «στοχεύει τα νοσοκομεία» με αέριο με χλώριο, παρόλο που παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις. Ο Μάττις συνέχισε να κατηγορεί τη Ρωσία για συνενοχή στη δολοφονία αμάχων, μια ενέργεια στην οποία οι ΗΠΑ υπερέχουν βλέπε Ράκκα.
Ο Stephen Lendman αναφέρει ότι ο επικεφαλής της CIA Pompeo "πρότεινε ότι μια αμερικανική επίθεση στις δυνάμεις της Συρίας μπορεί να είναι επικείμενη, λέγοντας ότι ο Tραμπ δεν θα ανεχτεί τις επιθέσεις με χημικά όπλα CW [chemical weapons], προσθέτοντας ότι δεν έχει λάβει απόφαση σχετικά με τις τελευταίες αναφορές για τη χρήση αερίου χλωρίου".
Φυσικά, δεν υπήρξε χρήση χλωρίου αερίου, παρά μόνο από τους μισθοφόρους που παρέχει η Ουάσινγκτον. Αλλά τα γεγονότα αυτά δεν είναι σημαντικά για την Ουάσινγκτον. Αυτό που είναι σημαντικό για την Ουάσινγκτον είναι η απαίτηση του Ισραήλ να καταστρέψει η Ουάσινγκτον τη Συρία και το Ιράν προκειμένου να απαλλαγούμε από τους υποστηρικτές της Χεζμπολάχ, ώστε το Ισραήλ να μπορεί να καταλάβει το νότιο Λίβανο.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν άλλα συμφέροντα στην υπόθεση. Εταιρείες πετρελαίου που θέλουν να ελέγξουν τη θέση των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αλλά η αποφασιστικότητα του Ισραήλ είναι να διευρύνει τα όρια και τους υδάτινους πόρους που έθεσαν σε κίνηση όλη τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.
Η Ρωσία το καταλαβαίνει αυτό, ή η ρωσική κυβέρνηση ασχολείται με την τελική νίκη της Δύσης ως μέρος της Δύσης; Αν ο τελευταίος, ο κόσμος κατευθύνεται προς τον πυρηνικό πόλεμο. Η ρωσική κυβέρνηση δεν φαίνεται να καταλαβαίνει ότι η απάνθρωπη απάντησή της ενθαρρύνει την επιθετικότητα της Ουάσιγκτον και, ως εκ τούτου, οδηγεί τον κόσμο στον τελικό πόλεμο.
Κάθε φορά που η Ρωσία αδυνατεί να ολοκληρώσει τη δουλειά, όπως στη Συρία και την Ουκρανία, η Ρωσία δεν κερδίζει τη φιλία της Ουάσινγκτον, αλλά επεκτείνεται στην Ουάσινγκτον μια ακόμη πορεία που κυριαρχεί στη σύγκρουση που ξεκίνησε η Ουάσινγκτον.Κατά συνέπεια, η Ουάσινγκτον συνεχίζει να οδηγεί τον κόσμο στον πυρηνικό πόλεμο.
Πότε θα παρατηρήσουν οι Ρώσοι ότι κυριολεκτικά όλοι στο καθεστώς Trump εκδίδουν απειλές κατά της Ρωσίας;


http://beforeitsnews.com

https://corfiatiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...