Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Είτε με τον καλό είτε με τον ζόρικο τρόπο


Γυρνάω σπίτι και έχω μια επιστολή από την Aστυνομία του Yorkshire.
Με φωτογράφησαν στην εθνική οδό Α638 στο ύψος του Ackworth να τρέχω με 58 km/h αντί του νόμιμου 50 km/h την περασμένη Τρίτη που πήγαινα για μια συνέντευξη στην περιοχή. Στην επιστολή μου λένε να μπω στο σάιτ της Αστυνομίας του Yorkshire για να δω την φωτογραφία.

Μπαίνω στο σάιτ και βλέπω την φωτογραφία και εμένα τον ίδιο. Στο σάιτ έχει και την τελευταία βαθμονόμηση του ραντάρ της κάμερας (βαθμονομημένο για ταχύτητες μεταξύ 30 και 180 km/h!) και την γνωμοδότηση του τοπικού δημοτικού συμβουλίου για την τοποθέτηση της κάμερας εκεί και τα στατιστικά για τα ατυχήματα που έχουν συμβεί σε αυτόν τον δρόμο! (δεν τους πιάνεις με τίποτα!)

Το πρόστιμο είναι £100 και 3 πόντοι στο δίπλωμά μου. Μπορώ όμως να μην πληρώσω και να μην χρεωθώ τους πόντους αν παρακολουθήσω ένα σεμινάριο όπου θα μου δείξουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι του να μην τηρώ τα όρια ταχύτητας.
Προφανώς και η δυνατότητα επιλογής είναι πλασματική γιατί κάθε λογικός άνθρωπος θα επιλέξει το να πάει στο σεμινάριο. Μπαίνεις λοιπόν από δική σου επιλογή στην τάξη για 3 ώρες, βλέπεις φριχτά τρακαρίσματα στο βίντεο και ο εκπαιδευτής σε ρωτάει "αξίζει για να φτάσεις 10 λεπτά πιο γρήγορα στον προορισμό σου να σκοτώσεις ένα παιδί που θα πεταχτεί μπροστά στο αμάξι σου και μετά να πεθάνεις από τις τύψεις αν δεν σαπίσεις πρώτα στην φυλακή;"
Και γι'αυτό, κυρίες και κύριοι, οι περισσότεροι οδηγοί στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι Άγιοι στον δρόμο. Όχι γιατί είναι ανώτεροι άνθρωποι από εμάς τους Βαλκάνιους, αλλά γιατί μαθαίνουν να σέβονται τους κανόνες είτε με τον καλό είτε με τον ζόρικο τρόπο. 
Πηγή
Yiannis Nisyrios

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...