Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Ο παγκόσμιος ηγέτης Β.Πούτιν μιλά για την μυστική βάπτιση του ως ορθόδοξου την ημέρα που εόρταζε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ δίνοντας τεράστια μαθήματα σε άθεους Έλληνες πολιτικούς

Του Βασίλη Καπούλα

Ο πανίσχυρος πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας , ο άνθρωπος που διοικεί έναν από τους δύο ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο, Β.Πούτιν, ανοίγει την καρδιά του ταπεινά και μιλάει για την μυστική βάπτιση του σε ορθόδοξο με όλο το τυπικό, τον καιρό της παντοδυναμίας του άθεου κομουνισμού στην χώρα του.

Ο ορθόδοξος ηγέτης της Ρωσίας βαπτίστηκε την ημέρα που εόρταζε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ , συμβολική ημέρα κατά τον ίδιο αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, από ένα ηγέτη που όπου στέκεται ομιλεί για την ορθοδοξία και τις πανανθρώπινες αξίες τις οποίες αυτή η αληθινή θρησκεία πρεσβεύει.

Μάλιστα ανέφερε ότι ο παπάς που τον βάπτισε πρότεινε το όνομα Μιχαήλ λόγω της εορτής του Αγίου Αρχαγγέλου εκείνη την σημαδιακή ημέρα , αλλά η μητέρα του του είχε αποφασίσει να δώσει το όνομα του πατέρα του Βλαδίμηρο που στα ρωσικά σημαίνει » κυρίαρχος του κόσμου».

Είναι εκπληκτικό να βλέπεις τον ηγέτη του μεγαλύτερου έθνους στη γη και τον πιο συντηρητικό πολιτικό, να μιλά για την οικεία πίστη την ορθοδοξία και για την οικογένεια.

Συγκεκριμένα τα Χριστούγεννα του 2012 στις 3 το πρωί, μετά από μια νυχτερινή επίσκεψη του στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης στην Αγία Πετρούπολη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν βέβαια συναντήθηκε από δημοσιογράφους.

Ίσως επειδή είδε ότι τον περίμεναν πήγε κοντά τους με ενθουσιασμό.

Εκεί ξαφνικά τους αποκάλυψε ότι πήγε στην συγκεκριμένη εκκλησία διότι εκεί είχε βαπτιστεί από μία γειτόνισσα ορθόδοξη φυσικά (κάτω από την μύτη του πατέρα του, ενός αφοσιωμένου κομμουνιστή), με χίλιες προφυλάξεις υπό τον φόβο της μυστικής αστυνομίας που κυνηγούσε τότε ανελέητα τους χριστιανούς .



Μιλώντας για τους γονείς του, το πρόσωπο του ηγέτη της Ρωσίας ξαφνικά έλαμψε ειδικά στην αναφορά για την μητέρα του διότι η απόφαση για την βάπτιση του πάρθηκε από κοινού μαζί με την γιαγιά του. Ηταν δική τους καθαρά απόφαση πέρα από τις εντολές του κομουνιστικού κόμματος και του πατέρα του .

Αυτές οι δύο απλές γυναίκες όμως, αψήφησαν τα πάντα μέσα σε μια ταραγμένη εποχή στην οποία ο κομμουνισμός ήταν κάτι σαν επίσημη «θρησκεία» στην ΕΣΣΔ , και φρόντισαν να κάνουν αυτό που έκαναν οι Ρώσοι πριν το 1917 και την έλευση των Μποσλεβίκων, ως καλοί και πιστοί χριστιανοί

Γι αυτό έχουν δίκιο οι Άγιοι γέροντες μας στην Ελλάδα, λέγοντας ότι την Ρωσία που βλέπουμε σήμερα την «κράτησαν» οι γυναίκες και ειδικά οι γιαγιάδες που δεν καταλάβαιναν ούτε από κομμουνισμό ούτε από «πατερούληδες του έθνους» όπως τον Στάλιν και οι όμοιοι του.



Με αφορμή τον πρόεδρο της Ρωσίας όμως και την συγκλονιστική εξομολόγηση του, μπορούμε να συγκρίνουμε την κατάσταση που λαμβάνει χώρα στην πατρίδα μας αυτήν την περίοδο από κάποιους άλλους νέους Κομουνιστές που λοιδορούν οτιδήποτε έχει να κάνει με την άγια θρησκεία μας, την ορθοδοξία, που φυλάει τον ελληνικό λαό εκατοντάδες χρόνια δια πυρός και σιδήρου.

Όποιος λέει ότι είναι χριστιανός ορθόδοξος στην Ελλάδα τελευταία οπουδήποτε, λοιδορείται και περιπαίζεται από ένα ολόκληρο σύστημα που «ζει και αναπνέει» με σκοπό να ξεριζώσει αυτό που δεν κατάφεραν οι Οθωμανοί 400 χρόνια σκλαβιάς.

Τίποτα όμως δεν πρόκειται να καταφέρουν ούτε αυτοί ούτε κανένας άλλος…

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...