Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Σκηνικό πολέμου – Β. Κορέα: Ο πύραυλος που εκτοξεύσαμε ήταν διηπειρωτικός

Σοβαρή αναβάθμιση στις πυραυλικές της ικανότητες ανακοίνωσε η Βόρεια Κορέα, καθώς σύμφωνα με ισχυρισμούς της χώρας ο πύραυλος που εκτόξευσε σήμερα ήταν διηπειρωτικός.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του καθεστώτος, ο πύραυλος που έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας ήταν ICBM (Intercontinental Ballistic Missile), δηλαδή Διηπειρωτικός Βαλλιστικός Πύραυλος.

Ως διηπειρωτικό χαρακτηρίζεται οποιοδήποτε πυραυλικό σύστημα μπορεί να πλήξει στόχο σε πολύ μεγάλη απόσταση, ακόμα και σε άλλη ήπειρο, εκτελώντας βαλλιστική τροχιά. Με δεδομένο ότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει και πυρηνικές κεφαλές, η ανάπτυξη διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου την καθιστά πλέον παγκόσμια και όχι τοπική απειλή καθώς μπορεί να πλήξει στόχους ακόμα και στις ΗΠΑ για παράδειγμα.

Αυτά ισχύουν εφόσον επιβεβαιωθεί ότι ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε σήμερα ήταν πράγματι διηπειρωτικός και δεν πρόκειται απλά για προπαγανδιστικούς ισχυρισμούς του καθεστώτος της Πιόνγκγιανγκ.

Προς το παρόν Νότια Κορέα, Ιαπωνία και ΗΠΑ δεν έχουν επιβεβαιώσει αλλά ούτε και διαψεύσει το αν επρόκειτο για διηπειρωτικό ή απλά βαλλιστικό σύστημα.


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...