Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! Αυτή είναι η «μυστική διάλεκτος» των διαρρηκτών...

Τους μυστικούς κωδικούς, που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες διαρρήκτες στην Ευρώπη για να βοηθούν τους «συναδέλφους» τους, έφερε στο φως της δημοσιότητας η βρετανική αστυνομία...
Πρόκειται για «μυστική διάλεκτο» που μέχρι σήμερα ήταν γνωστή μόνο μεταξύ των διαρρηκτών και είχε σκοπό να τους δώσει συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με το σπίτι που ήθελαν να «ανοίξουν».

Οι διαρρήκτες χρησιμοποιούν τα «ιερογλυφικά» για να μαρκάρουν τα σπίτια με συγκεκριμένα σύμβολα, τα οποία γράφουν με μαρκαδόρους είτε χαμηλά στους τοίχους είτε στα πεζοδρόμια. Με αυτό τον τρόπο δίνουν χρήσιμες πληροφορίες σε όσους σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν διάρρηξη προκειμένου να μη βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Οι ειδικοί της βρετανικής αστυνομίας κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν ύστερα από έρευνες το «αλφάβητο» των διαρρηκτών και έδωσαν στη δημοσιότητα το νόημα των συμβόλων που βρέθηκαν γραμμένα έξω από κατοικίες εύπορων κυρίως πολιτών. Συγκεκριμένα, ένα απλό «Χ» σημαίνει ότι το σπίτι είναι καλός στόχος, ενώ αν το ίδιο σύμβολο βρίσκεται μέσα σε κύκλο σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο για κλοπή. Το γράμμα «D» με μια μικρή παύλα δείχνει πως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι πάρα πολύ επικίνδυνος, ενώ οι πέντε κύκλοι στο σχήμα ενός αστεριού σημαίνουν πως το αυτοκίνητο ανήκει σε πλούσιο ιδιοκτήτη.

Οι διαρρήκτες μαρκάριζαν τα σπίτια με πλήθος μυστικών σημάτων δίνοντας πληροφορίες όπως «γυναίκα μόνη», «τσεκάρετε τα δωμάτια», «ελεύθερο πεδίο», «χρήματα στο σπίτι», «τίποτα για πάρουμε», «το ελέγχει η αστυνομία», «σπίτι αξιωματούχου», «αξίζει μια ληστεία», «φοβισμένος ένοικος», «καλός στόχος», «μεγάλο ρίσκο», «ευάλωτη γυναίκα» και… «τον έχουν ληστέψει ξανά».

Όπως ήταν φυσικό, η δημοσιοποίηση της μυστικής γλώσσα των εγκληματιών θορύβησε ήδη χιλιάδες πολίτες στη Βρετανία, οι οποίοι άρχισαν να ψάχνουν εξονυχιστικά τους τοίχους και τα πεζοδρόμια έξω από τα σπίτια, με αρκετούς από αυτούς να ανακαλύπτουν πως είχαν «μαρκαριστεί» και αποτελούσαν στόχο αδίστακτων κακοποιών.


http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...