σχόλιο Γ.Θ : Από τότε που ο Τραμπ υπέκυψε στις προσταγές της σκοτεινής ελίτ και βομβάρδισε (έστω συμβολικά) την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας, η πίεση της νέας τάξης μέσω των βοθροκάναλων και των καλοπληρωμένων από ΜΚΟ διαδηλωτών μειώθηκε αισθητά.
Η ανθρώπινη δήλωση που έκανε περί συνάντησης με τον Κιμ, δείχνει ότι ξεθαρρεύει.
Ας μην παραξενευτούμε, αν από αύριο με δυο τρεις βοθροκαναλοεπιθέσεις θα τον επαναφέρουν στην (νεοταξική) τάξη...
Με λύπη βλέπω τον Τραμπ να ομοιάζει με τον Πιλάτο, που από την μία ήθελε να ελευθερώσει τον Κύριό μας βλέποντας την μοχθηρία των εβραίων και από την άλλη υπέκυπτε στην πίεση φοβούμενος τον φαρισαϊκό όχλο και τον καίσαρα
«Αν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για να τον συναντήσω, θα το έκανα, απολύτως. Θα ήταν τιμή μου να το κάνω», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
Το κλίμα έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα στην κορεατική χερσόνησο τους τελευταίους μήνες λόγω της συνέχισης από την Πιονγκγιάνγκ των απαγορευμένων προγραμμάτων της, του πυρηνικού και του βαλλιστικού.
Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος, ο οποίος εξέφρασε τη βούλησή του να στηριχτεί στον κινεζικό παράγοντα προκειμένου να αποκλειστεί η βορειοκορεατική πυρηνική απειλή, ενώ δήλωσε και έτοιμος να ρυθμίσει μόνος το πρόβλημα, θα εξέταζε το ενδεχόμενο μιας πρόσωπο με πρόσωπο συνάντησης με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, ο οποίος δεν έχει συναντήσει ποτέ κανέναν ξένο ηγέτη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.
«Οι περισσότεροι πολιτικοί δεν θα το έλεγαν ποτέ αυτό, αλλά σας λέω ότι αν οι συνθήκες πληρούνταν, θα τον συναντούσα (…) Θα ήταν τιμή μου να το κάνω», πρόσθεσε ο Τραμπ στη συνέντευξή του στο Bloomberg.
Ώρες αργότερα, ο εκπρόσωπός του Σον Σπάισερ προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία αυτών των δηλώσεων, εμμένοντας στο γεγονός ότι μια τέτοια συνάντηση δεν εξετάζεται «σαφώς» επί του παρόντος. «Θα πρέπει η προκλητική συμπεριφορά τους να αλλάξει αμέσως», τόνισε.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν βλέπει μια συνάντηση του προέδρου Τραμπ με τον βορειοκορεάτη ηγέτη «σύντομα».
Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα ότι είναι έτοιμη να διεξαγάγει «ανά πάσα στιγμή» μια έκτη πυρηνική δοκιμή.
ΑΓ
Πηγή