Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Όποτε το μίσος οδηγεί... το Ποθούμενο παίρνει αναβολή

σχόλιο Γ.Θ : Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις παρακάτω πρέπει να χαραχτούν στη μνήμη του Γένους για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη σήμερα. Να μην πάρει αναβολή το Όνειρο της Παλιγγενεσίας ξανά...

Γιώργος Θαλάσσης

Όπως και σήμερα, έτσι και πριν ένα αιώνα ο κόσμος έπρεπε να γυρίσει ανάποδα για να ακυρωθεί η πραγματοποίηση του διαφαινόμενου Ποθούμενου της Ρωμιοσύνης. Μέσα σε 10 χρόνια το χρεοκοπημένο και ηττημένο από τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο Ελληνικό κρατίδιο κατάφερε με τη βοήθεια των στρατιωτικών να τοποθετήσει επιτέλους στο τιμόνι της Πατρίδας έναν δυναμικό Πατριώτη - Επαναστάτη, που μίλαγε για τη Μεγάλη Ιδέα και το Μεγάλο Όραμα της ανασύστασης της χαμένης μας Αυτοκρατορίας. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος νίκησε όλους τους εχθρούς της Πατρίδας. Απελευθέρωσε Ιερά Ελληνικά Χώματα που ήταν σκλαβωμένα από την εποχή των διαβολοφόρων της Δύσης και από την εποχή των βρικολάκων του ισλάμ.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος νίκησε όλους τους εχθρούς της Πατρίδας, αλλά ηττήθηκε από εκεί που δεν το περίμενε. Από μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων που τον αποδοκίμασαν στις τραγικές εκλογές της 1/11/20.
Το μίσος και η ζηλοφθονία στο πρόσωπό του αποτέλεσε δυστυχώς το τέλος των ονείρων μας στον 20ο αιώνα.
Ήταν η δεύτερη φορά που το όνειρο της Ρωμιοσύνης έπαιρνε αναβολή, αφού 100 χρόνια πριν, τον 19ο αιώνα, το μίσος και η ζηλοφθονία έστελναν στο τάφο τον ανεπανάληπτο Κυβερνήτη και στη φυλακή τα λιοντάρια της Επ-Ανάστασης.
Ένας ανάξιος λαός ακόμα και το δώρο του Θεού, ένα Ποθούμενο, θα το καταντήσει καταστροφή. 
Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις τραγικότερες εκλογές στην ιστορία του Ελληνισμού 1/11/20 πρέπει να χαραχτούν στη μνήμη του Γένους για να μην επαναληφθούν τα λάθη στο σήμερα. Να μην πάρει αναβολή το Όνειρο της Παλιγγενεσίας και τον 21ο αιώνα.

όταν το μίσος ενώνει προεκλογικά... 
-Οι Κομμουνιστές συμμάχησαν με τους Βασιλικούς κατά του Βενιζέλου
-Στο βήμα της Βουλής ξεσκίζονται από τον Βουλευτή Κουμουνδούρο οι χάρτες της Μεγάλης Ελλάδος!
-Ο Κεμάλ υποστήριζε την απομάκρυνση του Βενιζέλου. Κεμαλικές εφημερίδες στόλιζαν τις σελίδες τους με φωτογραφίες αντιβενιζελικών!
-Οι αλλοεθνείς Έλληνες υπήκοοι (Βούλγαροι, Μουσουλμάνοι, Εβραίοι ) όλοι με τον Κωνσταντίνο.


  
Η ενωμένη αντιπολίτευση ξεκίνησε την προεκλογική περίοδο με κατευθυντήριους άξονες το ΨΕΜΑ, την ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ, την ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙ ΟΠΟΙΑΣ ΘΥΣΙΑΣ. Στην πραγματικότητα δύο ήταν οι αντίπαλοι ο Βενιζέλος και ο Κωνσταντίνος και η παράταξη της δυναστείας ήθελε να ξεμπλέξει με τον Βενιζέλο αδιαφορώντας για την Ελλάδα. Παραθέτω μικρό δείγμα των ενεργειών της σ΄ αυτές τις εκλογές :
- Στο βήμα της Βουλής ξεσκίζονται από τον Βουλευτή Κουμουνδούρο οι χάρτες της Μεγάλης Ελλάδος!
- Κάποιοι Βουλευταί ωρύονται στην Βουλή «δεν τα θέλομε» εννοούσαν την Ιωνία).
- Ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μοσχούλας έλεγε προς τους ψηφοφόρους του: «και που μεγάλωσε η Ελλάδα, μεγάλωσε εσένα το χωράφι σου;». 
- Η εφημερίδα Καθημερινή της 26 Οκτωβρίου 1920 αναφέρει τα πιο κάτω συνθήματα : Ζήτω ο Κωνσταντίνος Ζήτω ο κουμπάρος Ζήτω ο βασιλιάς μας Ζήτω το Λιόπεσι Ζήτω το Μενίδι (Δεν υπήρχε νεοαπελευθερωμένη Θράκη και μαχόμενη Μικρά Ασία, υπήρχε Λιόπεσι και Μενίδι και Κωνσταντίνος!)
- Ο Γούναρης δαπανούσε ώρες για να εκφωνεί φιλιππικούς κατά του Βενιζέλου και ούτε λέξη για τους θριάμβους 10 ετών του Βενιζέλου. 
- Η Καθημερινή στο κύριο άρθρο της στις 27/10/1920 παρουσιάζει τον ρόλο του Βενιζέλου, τον θεωρεί υπαίτιο και τον κατηγορεί ότι έβαλε την Ελλάδα στον πόλεμο, χωρίς κανένα αντάλλαγμα!!!! 
- Ο Ιωάννης Ευταξίας και ο Γεώργιος Πωπ σε αγορεύσεις τους στην Βουλή καυτηρίασαν την διοικητική έκφραση της Βενιζελικής παράταξης, αλλά προς τιμή τους (και ήταν οι μόνοι) εγκωμίασαν τις εθνικές επιτυχίες. 
- Στο μέτωπο οι στρατιώτες διάβαζαν αντί - Βενιζελικές εφημερίδες και οι Βασιλικοί αξιωματικοί έκαναν προεκλογικές συγκεντρώσεις στους στρατιώτες τους!!! Πήγε και επιτροπή της αντιπολίτευσης στο μέτωπο με πρόεδρο τον Μανουσόπουλο και το Πετμεζά , οι Μικρασιάτες μόλις αποβιβάστηκαν από το πλοίο την αποδοκίμασε και τότε ο ύπατος αρμοστής ο κατάπτυστος Στεργιάδης επέβαλε την τάξη!!! 
- Στο στράτευμα αλλά και στον λαό έπεσε το σύνθημα «οίκαδε», δηλαδή επιστροφή του στρατού από το μέτωπο, ναι είπαν «θα φέρουμε πίσω τα παιδιά σας», αντιλαμβάνεσαι την φουκαριάρα μάνα που είχε γιό στον πόλεμο επί δέκα χρόνια τι σήμαινε αυτό; Φαντάζεσαι για τον χαροκαμένο και γέρο αγρότη που έλειπαν οι γιοί του στο στρατό και μόνος του χωρίς ζώα (επιταγμένα στο στρατό και αυτά) ζευγάριζε και όργωνε τι σήμαινε αυτό; Ναι οι προδότες και αυτό χρησιμοποίησαν. 

Οι Κομμουνιστές συμμάχησαν με τους Βασιλικούς, έτσι εκλέχτηκαν κομμουνιστές όπως ο Σιδέρης και ο Εβραίος Κουριέλ με ψήφους των Λαϊκών και αντιστρόφως.

Αντιλαμβάνεσαι τώρα για τι πλύση εγκεφάλου έγινε στους πληθυσμούς της παλαιάς Ελλάδος που είχαν μάθει να ζουν με Βασιλιάδες και κομματάρχες, στην μίζερη Ελλάδα της Μελούνας με το κακομοίρικο σύνθημα «Η Ελλάς είναι μικρά πλην έντιμος».

Και οι ξένοι τι έκαναν; Όλοι τάχτηκαν με το στρατόπεδο των αντί – Βενιζελικών:
- Οι αλλοεθνείς υπήκοοι (Βούλγαροι, Μουσουλμάνοι, Εβραίοι) όλοι με τον Κωνσταντίνο.
- Ο Κεμάλ υποστήριζε την απομάκρυνση του Βενιζέλου. Κεμαλικές εφημερίδες στόλιζαν τις σελίδες τους με φωτογραφίες του Γούναρη, του Ράλλη, του Στράτου κ α . Ένα μικρό δείγμα της Κεμαλικής αρθρογραφίας από την εφημερίδα «Ίλερη» στις 22/ 9/1920 «… Παρά τα λεγόμενα υπό των Βενιζελικών δεν παραχωρήθηκε ακόμα εις τους αντιπολιτευόμενους ελευθερία ενεργείας κατά τας παρούσας εκλογάς. Μετ΄ αγωνίας αναμένεται να γνωσθή 1ον) Αν το Ελληνικόν Έθνος επιδοκιμάζει την γνωστή κατακτητική τακτική του Βενιζέλου, 2ον) αν η άποψις ότι δεν είναι δυνατή η περιφρούρηση εις το μέλλον των εις βάρος άλλων επεκταθέντων ορίων της Ελλάδος συνταυτίζεται προς τας σκέψεις του Ελληνικού λαού. Αι εκλογαί θα αποδείξουν ποίαν πολιτική ζητεί ο λαός της Ελλάδος απέναντί μας ….». Το άρθρο τα λέει όλα. Η επίσημη εφημερίδα του Κεμάλ στην Άγκυρα στις 28/10/1920 γράφει: «Αι Ελληνικαί εκλογαί θα κρίνουν την τύχη του Μικρασιατικού πολέμου, πτώσις δε του Βενιζέλου σημαίνει και πτώσιν της Ελλάδος εις την Μικράν Ασίαν…» Αυτό λοιπόν που έβλεπε ο Κεμάλ, στην παλαιά Ελλάδα ούτε που το λάμβαναν υπ΄ όψη τους ή μήπως δεν τους ενδιέφερε η Ελλάδα παρά οι υπουργικοί θώκοι και τα συμφέροντα του θρόνου;
- Γάλλοι, Άγγλοι, Σοβιετικοί και κυρίως Ιταλοί με αγωνία ελπίζανε την νίκη του Κωνσταντίνου για να μας εγκαταλείψουν και προς τούτο έστελναν ειδοποιήσεις προς τον Ελληνικό λαό που όμως οι πολιτικάντηδες απέκρυβαν τεχνηέντως.


Ήταν αδύνατον να πιστεύει η παράταξη των Φιλελευθέρων ότι μετά τα όσα πέτυχαν κατά την περίοδο που κυβέρνησαν θα υπήρχε λαός που δεν θα τους επιβράβευε. (...) Η πεποίθηση της νίκης για τον Βενιζέλο προερχόταν από τις μεγάλες και ενθουσιώδεις συγκεντρώσεις που γινόντουσαν όπου πήγαινε, οι επιτελείς του ο Μ.Ρέπουλης, όλοι οι Βουλευτές του και οι Υπουργοί του είχαν απόλυτη πεποίθηση στην νίκη.
Ο Βενιζέλος σαν πατέρας του έθνους, ζώντας μεγάλο διάστημα στο εξωτερικό, υπερασπιζόμενος τα δίκαια της πατρίδας, αιχμάλωτος του μεγάλου οράματος που του είχε γίνει ψύχωση, είχε χάσει σαν πολιτικός την αίσθηση της Ελληνικής πραγματικότητας.(...) Αργότερα κάτω από το βάρος της εθνικής συμφοράς, αμετανόητα οι υπεύθυνοι εμπαθείς Βασιλικοί, θα ισχυριστούν ότι δόλια έχασε ο Βενιζέλος τις εκλογές « ….Το ότι δια της πτώσεως του κυρίου Βενιζέλου θα μετατοπίζετο αι ευθύναι της κατά τον ένα ή τον άλλον τρόπον λύσεως του Μικρασιατικού Ζητήματος επί των διαδόχων του….» αυτά... από αυτούς που λύσαξαν να διώξουν τους Φιλελευθέρους….

(...) Όλοι πανηγύρισαν εκείνη την ημέρα (της ήττας του Ελευθερίου Βενιζέλου): Στην Αθήνα όπως γράφει η Π Δέλτα στο ημερολόγιό της «σ΄ ένα ξεχείλισμα πρωτοφανούς προστυχιάς και εκβαχισμού». Φώναζε στους δρόμους ο όχλος «Δεν τα θέλομε» με ποιο δικαίωμα; Οι Εβραίοι τραγουδούσαν «Ελιά και Κώτσο Βασιλιά», οι ανεγκέφαλοι χλεύαζαν «Βενιζελικό πράμα, φαλιμέντο πράμα», Τα χωριά της Αττικής και της Βοιωτίας συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα με πίπιζες, νταούλια, ζουρνάδες και κλαρίνα και ξεφάντωναν «Ζήτω ο κουμπάρος», εξεδόθηκε νομολογία «ο φονεύων Βενιζελικό δεν φονεύει άνθρωπο», ακούγονται φίλο – Γερμανικά συνθήματα, όταν οι σύμμαχοι φρίκαραν με κάθε τι Γερμανικό και όταν η Ελλάδα πολεμούσε τον Κεμάλ!!!! Στη Σμύρνη Πελοποννήσιοι στρατιώτες κάνουν διαδήλωση υπέρ του Κωνσταντίνου. Πανηγυρίζουν και οι Τούρκοι, φωταγωγούν τα τζαμιά τους, οι μουφτήδες μοιράζουν καραμέλες, οι Κεμαλικοί αναθαρρούν, ανακουφίζονται οι Οσμανλήδες που αν νικούσε ο Βενιζέλος έχαναν την Κωνσταντινούπολη.
Θρηνούν όμως οι Ίωνες, οι Αιολείς και σιγοψιθυρίζουν : « Και πώς να κλείσω μάτι πια, που σαι Λευτέρη μακριά, από τη Σμύρνη τη χρυσή, που τη λευτέρωσες εσύ…».
Θρηνούν οι μπαρουτοκαπνισμένοι αξιωματικοί του μετώπου και ετοιμάζουν την «Δημοκρατική Άμυνα».
Θρηνεί κάθε σκεπτόμενος Έλληνας



http://blogthea.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...