Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Για ποιο ΚΚΕ μίλησε ο Γέροντας Παΐσιος;

Γιώργος Θαλάσσης

Πολλοί έχουν ξεχάσει ότι το αρχικό όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, πριν και από το Συνασπισμός, ήταν το ΚΚΕ Εσωτερικού.
Μια Ελληνική έκδοση του κομμουνισμού, που υποτίθεται ότι ήταν αποδεσμευμένη από τα σοβιετικά κέντρα έλεγχου, τα οποία ακολουθούσε το άλλο ΚΚΕ, αυτό που υπάρχει και σήμερα.
Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, ο αγαπημένος μας Γέροντας μίλησε για ένα ΚΚΕ, που κάποτε με λίγους πιστούς Χριστιανούς θα αντιδράσουν μετά από μια περίοδο ομιχλώδη.
Επειδή τις προφητείες ενός προφήτη μόνο ένας προφήτης μπορεί να τις καταλάβει και επειδή ο καθένας γράφει το μακρύ του και το κοντό του λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ή δεν είναι το ΚΚΕ για το οποίο είχε μιλήσει ο Γέροντας, ίσως αντί να γινόμαστε αναλυτές θα έπρεπε να ευχόμαστε, αν είναι θέλημα Θεού, να έχουν έρθει τα χρόνια και οι καιροί και οι μέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να είναι το ΚΚΕ και οι λίγοι πιστοί, για το οποίο είχε μιλήσει ο αγαπημένος μας Γέροντας.
Αν ήρθαν τα χρόνια και οι καιροί και οι μέρες εκείνες, αυτό σημαίνει ότι είμαστε στο κατώφλι γεγονότων, των οποίων η αλληλουχία καταλήγει στις ακτές του Βοσπόρου και στην πολυθρύλητη Αγία Σοφία.
Ας ευχόμαστε λοιπόν ο Θεός να φωτίζει τους άρχοντές μας, όποιοι και αν είναι αυτοί, να τους δίνει θάρρος και δύναμη να αντέξουν την ευρωσιωνιστική - γερμανική πίεση και να έρθει η Ανάσταση του Γένους όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Αμήν Γένοιτο!


πορφυρια1
(βιβλίο «ΜαρτυρίεςΠροσκυνητῶν», B’ Τόμος, 2η Έκδοση, σελ. 381)
http://agiotokos-kappadokia.gr/

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας Εσωτερικού (ΚΚΕ εσωτ.) υπήρξε ελληνικό πολιτικό κόμμα της Αριστεράς, που προήλθε από τη διάσπαση του ενιαίου ΚΚΕμετά το Φεβρουάριο του 1968. Η ιδεολογική του ταυτότητα υπήρξε η ελληνική εκδοχή του Ευρωκομμουνισμού, η ανανέωση της Αριστεράς και η επαγγελία ενός «σοσιαλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο». Στη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα μέσα από το Πανελλήνιο Αντιδικτατορικό Μέτωπο - Π.Α.Μ. και την οργάνωση νεολαίας "Ρήγας Φεραίος". Με τη Μεταπολίτευση συμμετείχε στο πολιτικό σκηνικό άλλοτε συμμαχώντας με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς (Ενωμένη ΑριστεράΣυμμαχία Προοδευτικών και Αριστερών Δυνάμεων) και άλλοτε επιλέγοντας την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές. Στο 4ο Συνέδριό του, το Μάιο του 1986, αποφασίστηκε η ίδρυση ενός νέου φορέα της Αριστεράς και μερικούς μήνες μετά το κόμμα διασπάστηκε. Έτσι προέκυψαν η Ελληνική Αριστερά (Ε.ΑΡ.), που συγκέντρωσε την πλειοψηφία, και το ΚΚΕ εσωτερικού - Ανανεωτική Αριστερά. Στις βουλευτικές εκλογές του 1989 η Ε.ΑΡ. συμμετείχε στον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου.



Ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου (συντομότεραΣυνασπισμός ή ΣΥΝ) ήταν ελληνικό πολιτικό κόμμα της Αριστεράς. Ιδρύθηκε το 1989 αρχικώς ως εκλογική συμμαχία του ΚΚΕ και της ΕΑΡ. Το 1991 μετά την αποχώρηση του ΚΚΕ αποφασίστηκε η μετεξέλιξή του σε κόμμα. Το 2003 η ονομασία του κόμματος άλλαξε σε Συνασπισμός της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας. Το 2004 προσχώρησε στην εκλογική συμμαχία «Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς» (ΣΥΡΙΖΑ), της οποίας ήταν η μεγαλύτερη συνιστώσα. Το 2012 ξεκίνησε η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα και ο ΣΥΝ αυτοδιαλύθηκε τον Ιούλιο του 2013.[2]
Ιστορικά συνδεόταν με τον χώρο του Ευρωκομμουνισμού, δηλαδή του ιδεολογικού ρεύματος που αναπτύχθηκε λίγο πριν το 1970 σε ορισμένα κομμουνιστικά κόμματα της Δυτικής Ευρώπης.
Ενσωματωμένη εικόνα 1η σημερινη εφημεριδα του Συριζα

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...