Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες: «Το PKK ετοιμάζεται για ένοπλη εξέγερση σε όλη την επικράτεια».

Οι μυστικές  υπηρεσίες πληροφοριών υποδεικνύουν ότι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία,
τις ΗΠΑ και την ΕΕ, σχεδιάζει βίαιες ταραχές σε όλη την Τουρκία, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα Bugün.

Σύμφωνα με έκθεση των μυστικών υπηρεσιών που ετοιμάστηκε προς τον αναπληρωτή επικεφαλής της επαρχίας Ντιγιαρμπακίρ, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό μέρος της Τουρκίας που κυριαρχείται από κουρδικό πληθυσμό, το PKK έχει εκδώσει διαταγή για την οργάνωση – ομπρέλα του,  της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK) για να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες για μαζική αναταραχή σε όλη την Τουρκία στις 21 Μαρτίου, γιορτή της Ισημερίας, γνωστή ως Νεβρούζ.

«Η πληροφορία έχει παραληφθεί ότι οι εξεγέρσεις θα ξεκινήσουν στην Ανατολική Τουρκία και θα επεκταθούν σε περαιτέρω αναταραχές και βομβιστικές επιθέσεις στις δυτικές μητροπόλεις», γράφει η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την Bugün, οι εντάσεις μεταξύ του PKK των θυγατρικών του, κατά της Τουρκίας, έχουν αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες. Οι βίαιες φιλοκουρδικές ταραχές του Οκτωβρίου του περασμένου έτους είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 50 ανθρώπων, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...