Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Μακελειό στην Γαλλία.

Σε μία συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, σε δύο περιοχές της Γαλλίας,
οι αδερφοί Κουασί έπεσαν νεκροί, όπως ακριβώς και ο ένοπλος που κρατούσε από το μεσημέρι έξι ομήρους στο Παρίσι - Πέντε όμηροι νεκροί στην επιχείρηση απελευθέρωσης στο εβραϊκό παντοπωλείο, στην περιοχή Porte de Vincennes - Σε λίγο διάγγελμα Ολάντ.
Νεκρός έπεσε, από τα πυρά των γαλλικών αρχών, ο δράστης Amedy Coulibaly, γνωστός με τον έναν από τους αδερφούς Κουασί. Πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο κτίριο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η ομηρία και φώναξαν "Όλοι κάτω, τον έχουμε". Στην επιχείρηση, σύμφωνα με το Reuters, νεκροί έπεσαν και πέντε από τους ομήρους. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται άλλοι τέσσερις όμηροι. 

Ο δράστης κρατούσε από το μεσημέρι ομήρους, σε εβραϊκό παντοπωλείο, στην περιοχή Porte de Vincennes και απειλούσε να τους σκοτώσει, στην περίπτωση που η αστυνομία εξουδετέρωνε τους αδερφούς Κουασί.
Η συνεργός του που έχει αναγνωριστεί ως Hayat Bouneddiene, γεννημένη το 1988, τραυματίστηκε αλλά κατάφερε να διαφύγει.
Πέντε από τους ομήρους έπεσαν νεκροί, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Οι υπόλοιποι απελευθερώθηκαν και είναι σώοι.
exelixi 1
Νωρίτερα, σε παράλληλη επιχείρηση, μετά από καταιγισμό πυρών και εκρήξεων, οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο τυπογραφείο όπου είχαν βρει καταφύγιο οι Σαϊντ και Σερί Κουασί,στην περιοχή Dammartin-en-Goel, απελευθέρωσαν τον όμηρο και σκότωσαν τους δράστες του μακελειού στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.





newsbomb

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...