Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Σύντομα αρχίζουν νέες ανασκαφές στην Αμφίπολη – Το μυστήριο συνεχίζεται.

Τα αποτελέσματα της ανθρωπολογικής εξέτασης που θα ρίξουν «φως» στην ταυτότητα του νεκρού που βρέθηκε στον τάφο στην Αμφίπολη αναμένονται μέχρι και την...
Τρίτη 20 Ιανουαρίου.
Ταυτόχρονα, νέο ενδιαφέρον στο μυστικό που βρίσκεται θαμμένο στην Αμφίπολη, προσδίδει η πιθανότητα ύπαρξης νέου τάφου στον τύμβο Καστά.
Η προσοχή της ερευνητικής ομάδας αναμένεται να επικεντρωθεί σε ένα ακόμη σημείο πιθανού ενδιαφέροντος, όπου θα πέσει η «αρχαιολογική σκαπάνη» ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει ένας ακόμη τάφος στον τύμβο με τον επιβλητικό περίβολο.
Για το λόγο αυτό, συνεχίζεται η εδαφοτεχνική μελέτη και η αναζήτηση πιθανότατων σεισμικών ρηγμάτων στην ευρύτερη περιοχή με έρευνες στο Στρυμόνα και την περιοχή όπου έφτανε η λίμνη Κερκινίτιδα.
Το ανασκαφικό έργο αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα, ενώ αρχικά οι αρχαιολόγοι θα εστιάσουν στα δυο σημεία που αποκάλυψε αρχικά η ηλεκτρική τομογραφία του ΑΠΘ και βρίσκονται πλευρικά του μνημείου και σε βάθος περίπου δυο μέτρων από την επιφάνεια των χωμάτων πάνω από την θόλο του τάφου.
Όπως έχει ήδη αναγγείλει το υπουργείο Πολιτισμού, μαζί με τα αποτελέσματα για την «ταυτότητα» του νεκρού, θα δοθούν επιπλέον πληροφορίες για τη γεωφυσική διασκόπηση που διενεργείται στον Τύμβο Καστά.

tribune

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...