Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Πούτιν: H προβοκάτσια της Δύσης στη Ουκρανία έχει στόχο τη Ρωσία και εκατομμύρια αθώων ανθρώπων «πληρώνουν» τα πολιτικά τους παιχνίδια.

Itar Tass
Εντείνει τα πολιτικά παιχνίδια στην περιοχή της Ουκρανίας η Δύση με μοναδικό στόχο να «χτυπήσει» τη Ρωσία. Αυτό τόνισε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στη καθιερωμένη ετήσια συνάντησή του με τους πρεσβευτές και τους αντιπρόσωπους της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα γεγονότα που προκάλεσε η Δύση με την πολιτική της και τις πιέσεις στην Ουκρανία, αποτελούν μια σαφέστατη και στοχευμένη έκφραση της γενικότερης πολιτικής που διεξάγει με στόχο τον περιορισμό της δύναμης της Ρωσίας. Οι βαθιές ρίζες αυτής της πολιτικής πάνε πολύ πίσω... Δυστυχώς η Δύση δεν άλλαξε ποτέ στάση απέναντι στη Ρωσία, ακόμα και μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου» επεσήμανε ο πρόεδρος Πούτιν για να συνεχίσει τονίζοντας πως το πλέον λυπηρό είναι πως εκατομμύρια αθώων ανθρώπων καλούνται τώρα να πληρώσουν αυτά τα πολιτικά παιχνίδια.
Είναι σαφές, συνέχισε ο πρόεδρος Πούτιν, πως πίσω από τις κορώνες περί ελεύθερης επιλογής των Ουκρανών και του ευρωπαϊκού μέλλοντος που τους περιμένει, κρύβεται μια συντονισμένη προσπάθεια να μετατραπεί η Ουκρανία σε πλήρως εξαρτώμενο κράτος, με όλα τα γνωστά πολιτικά, οικονομικά και προπάντων κοινωνικά επακόλουθα.  

«Χιλιάδες συμπατριώτες μας, Ρώσοι, άνθρωποι άλλων εθνικοτήτων, βλέπουν να αμφισβητείται η γλώσσα τους, η ιστορίας τους, ο πολιτισμός τους και τα νομικά δικαιώματα τα οποία παρεπιπτόντως έχουν κατοχυρωθεί από πανευρωπαϊκές και διεθνείς συμβάσεις... Τι αντίδραση λοιπόν περίμεναν οι εταίροι μας από μας?» κατέληξε με ρητορικό ερώτημα ο Βλαντίμιρ Πούτιν.


 Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...