Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΡΩΣΟΣ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ: Γιατί το ουκρανικό Σουχόι πετούσε στα 3 χλμ από το μαλαισιανό;

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

O ρωσικός στρατός εντόπισε ένα μαχητικό αεροσκάφος SU-25 σε πορεία ανοδικής τροχιάς προς το μαλαισιανό αεροσκάφος MH17 την ημέρα της καταστροφής.


Το Κιέβο οφείλει να εξηγήσει γιατί το στρατιωτικό αεροσκάφος ακολουθούσε ένα επιβατικό δήλωσε ο ρώσος Υπ. Άμυνας.

”Ένα στρατιωτικό jet της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας εντοπίστηκε να παίρνει ύψος και να πετάει σε μια απόσταση 3 με 5 χλμ. από το Boeing 777”, δήλωσε ο αρχηγός της Διεύθυνσης ταχείας επέμβασης του στρατηγείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ο στρατηγός Andrey Kartopolov σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα Δευτέρα στη Μόσχα.

“Θα επιθυμούσαμε να λάβουμε μια εξήγηση για τον λόγο για τον οποίο ένα μαχητικό πετούσε στον αεροδιάδρομο πολιτικού αεροσκάφους σχεδόν ταυτόχρονα και στο ίδιο επίπεδο με αυτό του επιβατικού”
, δήλωσε.
”To καταδιωκτικό SU-25 πετούσε στα 10km σύμφωνα με τους ειδικούς. Είναι εξοπλισμένο με πυραύλους αέρος αέρος R-60 που δύνανται να πλήξουν ένα στόχο από μια απόσταση έως και 12km, 5km”.

Η παρουσία του ουκρανικού στρατιωτικού μαχητικού μπορεί να επαληθευθεί από τα video shots του κέντρου επιθεώρησης του Rostov, δήλωσε ο Kartopolov.

Τη στιγμή της τραγωδίας του MH17 ένα αμερικανικός δορυφόρος υπερίπτατο της περιοχής στην Αν Ουκρανία. Εξόρκισε τους αμερικανούς να δημοσιοποιήσουν τις φωτογραφίες και τα δεδομένα που έλαβαν.

Το MH17 κατέπεσε στη ζώνη όπου επιχειρούν τα πυραυλικά συστήματα του ουκρανικού στρατού εδάφους αέρος “Buk”. (rt-21.05.14)

dimpenews

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...